De kinderkamers: alles doorschuiven of helemaal nieuw?

Oh my, het is een dingetje hoor. Als er een tweede op komst is en je eerste is nog niet over naar een groot bed, dan moet je heel goed bedenken hoe je het wil doen met het ledikantje, commode etc.. Mijn hersenen hebben overuren gemaakt op dat gebied, maar…. we zijn er uit! Niet zonder hulp overigens, want een gesprek met mijn schoonzus werkte heel verhelderend.
Vragen die in mij opkwamen:

 1. Compleet andere meubels voor de baby of een deel anders?
 2. Naomi naar een peuterbed of eenpersoonsbed? Kan dat al wel, is ze niet nog te klein?
 3. Extra commode voor de baby of de commode van Naomi naar de baby?
 4. Alles gewoon helemaal nieuw of tweedehands?

Dat waren de voornaamste vragen. Mijn hoofd draaide overuren, echt waar. En toch is de volgende oplossing voor ons de juiste keuze!

Zó gaan we het doen voor Naomi
Zoals jullie weten gaan wij verhuizen. Dat is een behoorlijke verandering, niet alleen voor ons, maar vooral ook voor Naomi. Dat zegt mijn gevoel althans, want wie weet heeft ze er helemaal niet zo’n last van. Alleen daar ga ik niet vanuit, want niet alleen het huis is anders, maar ook haar eigen slaapkamer is anders. Daarom rigoureus over naar een peuterbed en een nieuwe éénpersoonskast. De commode gaat weg, omdat ik het totaal niet praktisch vind om haar kleding hier in op te bergen. Die minikleertjes gaat wel, maar maat 92 is een totaal ander verhaal. Ik vind het fijn om veel ook op te hangen in een kast. Hoe doe je dat dan met verschonen? Dat kan thuis ook op de bank op een verzorgingskussen of in de slaapkamer van haar broertje. Aankleden kan gewoon in haar kamer op bed, daar heb ik de commode niet voor nodig. Daarnaast wil ik van de zomer starten met zindelijksheidstraining. Stel dat het voorspoedig loopt, dan heb ik al snel geen commode meer nodig. Er staat ook een kast op Naomi’s kamer op dit moment, maar ik vind dat geen mooie kast en hij is ook niet praktisch. Ik heb een hele gave kast gezien die ik morgen deel in de kamer inspiratie van Naomi. We zijn er namelijk helemaal uit hoe deze kamer eruit komt te zien!

En zó voor de baby
De meubels van Naomi gaan dus over naar de kamer van haar broertje. Hij gaat eerst in de wieg bij ons op de kamer. Als hij daar niet meer in past gaat hij in het ledikant slapen op zijn eigen kamer. De commode staat daar dus ook. De kast die nu nog op Naomi’s kamer staat, verhuist niet mee naar zijn kamer. Ik heb deze kast nooit gebruikt voor de daadwerkelijke babyspullen. De commode is zo groot dat daar alles in paste. Daarnaast hebben wij een back-up in onze eigen slaapkamer, aangezien daar onder de zoldertrap een ingebouwde kast zit. Zijn kamer wordt niet zoetsappig, maar lekker stoer. Wellicht vinden mensen het qua behang niet baby-achtig, maar daar was ik ook niet naar op zoek. Ik wil een kamer die een hoop jaren mee kan. Naomi’s kamer was namelijk echt toe aan verandering en dat vond ik eerlijk gezegd vorig jaar zomer al. Nu was haar kamer natuurlijk al niet meisjesachtig, omdat we het geslacht niet wisten. Dat weten we nu wel, maar ik wil niet over ruim 1,5 jaar weer denken dat zijn kamer een update nodig heeft.

Was dat nou zo moeilijk?
Dat is wat ik dacht toen ik dit aan het schrijven was. Eigenlijk was het helemaal niet zo moeilijk, maar ik vind het een behoorlijke stap om Naomi in een peuterbed te laten slapen. Als ze het niet doet, dan kunnen we altijd nog het ledikant tijdelijk in haar kamer zetten. De baby gaat overigens eerst nog in een wieg en daar kan hij wel een aantal maanden in. Toch denk ik dat het goed is dat we kiezen voor een peuterbed en haar daar meteen aan laten wennen. Verhuizen is al een stap, de verandering van haar kamer ook, dus daar kan een bed ook nog wel bij. Misschien kom ik van een koude kermis thuis, maar misschien ook niet. We gaan het zien 🙂 Het wordt in ieder geval een hele gave meidenkamer. Deze inspiratie en meubels die we gekocht hebben, deel ik deze week in een blog.

Hoe deed jij dat toen er een volgend kindje op komst was?

De foto bovenaan dit artikel komt van Shutterstock.

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Liefs Angela

You Might Also Like

5 Comments

 • Reply
  Nicole
  7 maart 2017 at 08:37

  Hier slaapt de kleine meid al een jaar in een eenpersoonbed. Dus die gaat uiteraard ook mee naar haar nieuwe kamer. En de baby krijgt alle kinderkamer spullen van Fay. Wilden eigenlijk niets aan de muren doen maar ze zijn toch wel iets te rozig.. We zullen zien. Eerst Fay haar kamer waarvoor we nog een kast moeten aanschaffen!
  Nicole onlangs geplaatst…Hema twinning t-shirts 2 voor €10My Profile

 • Reply
  Rachel
  7 maart 2017 at 21:15

  Alleen de bedjes worden doorgegeven. Mijn jongens zitten zo dicht op elkaar darik vior beide nog een commode nodig heb. De commode van de oudste zou trouwens niet eens in de kamer van de kleine passen.
  De co-sleeper en het kleine bedje hebben wel beide jongens in gelegen. Het ledikantje ligt nu nog de oudste in maar omdat het kleine bedje niet helemaal veilig is (vintage), moet er binnen een paar maanden een wissel komen. Het peuterbedje komt vrijdag binnen! We zijn beneiuwd hoe dat gaat
  Rachel onlangs geplaatst…Moederen met een beperkingMy Profile

 • Reply
  Vlijtig Liesje
  8 maart 2017 at 12:01

  Wij legden de nieuwe baby in de wieg. Dan kon het oudere kindje gewoon nog even in het ledikantje blijven liggen.

  Verder gaven we alles gewoon door. Eigenlijk hebben we maar 1 keer spullen gekocht.
  Vlijtig Liesje onlangs geplaatst…Heb ik als blogger per ongeluk belasting ontdoken?!My Profile

 • Reply
  Anja
  8 maart 2017 at 15:40

  We hadden de eerste tijd een wiegje, terwijl zoonlief in peuterbed sliep. Later is het doorgeschoven: hij kreeg een zelfgemaakte hoogslaper en onze dochter ging in het peuterbed
  Anja onlangs geplaatst…weekendtips 10 – 12 maart 2017 evenementen uitjes festivalMy Profile

 • Reply
  Volgmama
  10 maart 2017 at 09:29

  Hier hebben drie kindjes in hetzelfde ledikantje gelegen.
  Volgmama onlangs geplaatst…Uitstapje: 15 jaar Toverland in SevenumMy Profile

 • Leave a Reply

  CommentLuv badge

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  error: Deze content is beveiliigd