Kinderen, je krijgt er heel veel voor terug, maar echt!

Kinderen veranderen je leven compleet. Je kunt het ontkennen wat je wilt, maar het gebeurt toch. “Je krijg er heel veel voor terug” wordt meestal gebruikt in het negatieve. Ik wilde het eens ombuigen, want je krijgt er ECHT heel veel voor terug. Ja? Ja!

Je hebt wat aan je dag
Kinderen en uitslapen is vaak geen combinatie. Althans hier in huis niet. Zeven uur is voor ons het nieuwe uitslapen geworden. Dat is letterlijk een cadeau. Als je vroeg wakker bent (5:30 uur is vroeeeeg), dan kun je zo ontzettend veel doen. Om 8:30 uur al een frisse neus halen is heerlijk.

Je doet aan mindfulness
Kinderen leven in het hier en nu, met volle aandacht. Letterlijk de betekenis van mindfulness. Genieten van het nu, dat is zo verfrissend. Kinderen hebben geen besef van tijd en haasten komt al helemaal niet voor in hun woordenboek.

Je voelt je kind
Heerlijk om met mijn dochter een theekransje te doen. Poppen aan te kleden en op bed te leggen. Torens te bouwen met mijn zoon. Ja, dan voel ik mij toch even kind.

Je relativeert meer
Dit is er eentje die ik steeds meer leer. Wat gebeurt er en kan ik daar iets aan doen?  Als het antwoord nee is, dan is het simpel. Accepteren en met de situatie omgaan. Is het antwoord ja, dan meteen aanpakken. Bijvoorbeeld je kind die niet doorslaapt. Been there, done that.

Je leeft langer
Uit onderzoek blijkt dat je langer leeft als je kinderen hebt. We moeten niet overdrijven, want het is niet járen langer, maar toch.

Je doet nog eens gek
Stampen in de plassen is de bom! “Mama een beetje gek”, zegt Naomi dan. Heerlijk, want niemand die je dan raar aankijkt als je dat doet waar je kind bij is.

Je bent constant verliefd
Dat gevoel is zo heerlijk. Er is niemand blijer om je te zien na een werkdag. Of in de ochtend als ze bij je in bed kruipen, heerlijk. Je krijgt zoveel liefde, knuffels en kusjes.

Je krijg een nieuw sociaal leven
Ik heb zoveel anderen leren kennen door mijn kinderen. Mooie nieuwe vriendschappen, heel tof.

Je leert nog eens wat
Neem nou die fase waarin ze vragen: waarom dit, waarom zus, waarom zo??? Heel leerzaam, want ze stellen vragen die je zelf nooit bedacht had.

Het verbindt jou en je partner
Ik ben echt meer gaan houden van Stephan. Wist niet dat dat kon. Het is zo bijzonder om dingen van elkaar in je kind(eren) te zien. Ik vind het prachtig dat ze echt een ‘product’ zijn van ons.

En hoe zie jij dit?

Liefs Angela

You Might Also Like

1 Comment

 • Reply
  Ilse Visscher
  16 september 2018 at 23:54

  Heel herkenbaar! Leuk om te lezen ook. Even kind zijn is heerlijk en er kan zoveel als je kinderen hebt. Genieten!

 • Leave a Reply

  CommentLuv badge

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  error: Deze content is beveiliigd