Kinderbijbels voor 0-4 jaar

Dat de bijbel moeilijk te begrijpen is voor kids, dat hoeft niet zo te zijn. Er zijn zoveel prachtige kinderbijbels. Simpele teksten en prachtige illustraties zorgen ervoor dat de bijbelverhalen tot leven komen. Deze bijbels zijn geschikt voor kinderen van 0 – 4 jaar. De volgende bijbels hebben wij zelf en er staat er eentje heel hoog op mijn lijstje.  

kinderbijbelEen prachtige bijbel voor je baby. De illustraties zijn zwart wit zodat baby’s vanaf 4 maanden ook al mee kunnen kijken. Hoe gaaf is dat! Wij kregen deze bijbel van iemand uit onze kerk. Ik ben haar nog steeds dankbaar. We lezen er nog steeds uit. Ieder verhaal sluit af met een liedje. Een christelijke tekst op een herkenbare melodie. Bijvoorbeeld op de melodie van slaap kindje slaap. Een echte aanrader. Je koopt de babybijbel hier.

kinderbijbelEen bijbel voor de peuters. Hij is heel leuk vormgegeven. De teksten rijmen en dat vindt Naomi geweldig. Een leuk bijbel om ook cadeau te geven tijdens een doop of het opdragen van je kindje. Hier is hij een groot succes. Er staan soms wel wat moeilijke woorden in die een peuter niet meteen snapt. Zoals jaloezie en machtig.

kinderbijbel

Deze beelden zijn ook leuk vormgegeven zoals je ziet. Daniël is dol op deze bijbel. Hij vindt vooral de eerste pagina’s het leukste, omdat God daar de wereld maakte en dus ook de dieren. Grote hit hier! Het zijn korte teksten en aan het einde van ieder verhaal zit een boodschap.

kinderbijbelDit is Naomi’s favoriete bijbel. Er staan 16 prachtige verhalen halen. Zowel bekende als minder bekende verhalen. De teksten vind ik goed geschreven. Heel helder. De illustraties zijn ook hier prachtig. Ik vind dit wel meer geschikt voor kindjes vanaf 2 jaar.

kinderbijbel
Een favoriet bij beide kids. In ieder verhaal komen dieren voor. Perfect dus als je kindje gek is op dieren. In een paar regels wordt het verhaal eenvoudig en speels vertelt. De mooie illustraties maken het af.  Het zijn vijf verhalen uit het oude testament en 5 verhalen uit het nieuwe testament.

kinderbijbelDeze prentenbijbel wil ik! Ik heb hem laatst bij iemand in de kerk gezien. Hij is zo fantastisch vormgegeven. En dat niet alleen, de teksten zijn prachtig. Een bijbel waar je uren in kunt kijken. Hij is ook vrij dik. Hij vertelt de verhalen vanaf de schepping totdat Jezus terug komt.

Welke kinderbijbels(s) heb jij thuis?

Liefs Angela

You Might Also Like

3 Comments

 • Reply
  Caren
  30 november 2018 at 07:45

  Douwe en Sanne krijgen met de kerst de prentenbijbel met illustraties van Marijke ten Cate.

 • Reply
  Andrea
  30 november 2018 at 08:12

  Wij lezen vooral met de kindjes uit de kijk en luister bijbels

 • Reply
  Judith
  30 november 2018 at 09:30

  De prentenbijbel is hier favoriet! (Zowel bij ons zelf als bij de kinderen), wij hebbenokk de bijbel voor kinderen van Marianne Busser en Ron Schröder, erg fijn, verhalen heel begrijpelijk alleen iets langer dan de prentenbijbel, ook hebben we t Bijbeltje voor kleine handjes, woord voor woord, kijk en lees deel 1 en Mensen in de Bijbel. En wij vinden de kartonboekjes van Laura Zwaferink en de puzzelverhalen van uitgeverij Ark erg leuk!

 • Leave a Reply

  CommentLuv badge

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  error: Deze content is beveiliigd