Kimberley verloor haar zoontje en ontwikkelde een online cursus voor moeders met een stilgeboren kindje of een miskraam

Ik weet niet hoe het is om een kindje te verliezen tijdens een zwangerschap. Ik heb zelf ook nooit een miskraam gehad. Ik heb wel van dichtbij meegemaakt dat mijn zwager en schoonzus hun dochter verloren tijdens de zwangerschap. Ook Kimberly van Beebs and Moms verloor hun zoontje. Ik volg haar nu al een hele tijd en vind haar een fantastische vrouw. Ik heb haar gevraagd een blog te schrijven voor mijn website waarin zij haar verhaal deelt en waarom ze haar online cursus ontwikkelde voor moeders met een stilgeboren kindje of een miskraam.

“Vaak zeggen we tegen elkaar dat je maar snel weer door moet na het verliezen van je kindje tijdens de zwangerschap. Maar hoe moet je dat doen als je werkelijk geen idee hebt hoe je dat moet doen of als je merkt dat je het lastig vind om door te gaan? Hulp zoeken vind je ook weer zoiets want dat is toch helemaal niet nodig? Voor deze vrouwen is er nu de online cursus voor meer balans na zwangerschapsverlies.

Stilgeboren zoon

Zelf verloor ik ons zoontje na ruim 17 weken zwangerschap aan de gevolgen van Kell-Antistoffen. We waren hiervoor onder behandeling van het LUMC en ook een bloedtransfusie voor ons zoontje kon hem niet meer redden. Ik merkte dat ik op veel onbegrip stuitte, mede doordat de aandoening waar ons zoontje aan was overleden zo onbekend was. Daarnaast heeft het duidelijke gevolgen voor mij de rest van mijn leven. Ik kwam in een periode van dubbele rouw: het verlies van ons zoontje maar ook het niet kunnen vervullen van onze kinderwens. Ineens kwamen er mensen naar me toe die wisten hoe het voelde om een kindje te verliezen, die een arm om me heen sloegen. Maar ik redde het niet alleen; een dochter van 3 en mijn eigen rouw. Door de bomen zag ik het bos niet meer. Mijn lichaam was aan het ontzwangeren, terwijl ik dat zo anders had gewenst. Andere mensen wilde ik niet te veel lastigvallen met mijn gevoelens, ik was bang dat zij mij ook een beetje zat waren. 

Gewoon doorgaan? Niet voor mij.

Iedereen ging verder en ik? Ik bleef worstelen. Al snel had ik in de gaten wat er gebeurde en ik trok aan de bel bij de huisarts die mij doorstuurde naar de praktijkondersteuner. Dit was oprecht de beste keuze die ik kon maken, ik kreeg weer de helderheid die ik wilde en merkte vooral dat mijn rouw er mocht zijn. Hulp vragen vond ik lastig maar het was heel belangrijk voor mij. Waar juist steeds werd gehamerd op doorgaan met mijn leven merkte ik dat ik het prettig vond om op mijn eigen manier door te gaan. Ik zorgde ervoor dat ik daar de mogelijkheden voor nam en hervond mijzelf. Een nieuwe ik want die vrouw van voor dat verdriet, die kon ik niet meer worden. Er kwam meer rust, bezinning als het ware en ik kon stilletjes aan weer door met mijn leven. Een leven waar ook plek is voor verdriet, herdenken en stilstaan bij wat ik graag had gewild.

Cursus voor miskraambegeleidster

Al jaren werkte ik als GGZ-Agoog en na bijna een jaar volgde ik de cursus tot miskraambegeleidster. Dat wat ik had gevoeld wilde ik kunnen voorkomen voor andere moeders. Vrouwen die hun wens en droom (tijdelijk) waren kwijtgeraakt, hen de kans geven de pijn die het doet om je stilgeboren kindje in je armen te houden te kunnen delen. Maar ook die vrouwen die na positieve testen een negatieve echo kregen. Want ook die had ik 2 keer. Deze 2x zorgden ervoor dat mijn onbevangenheid brak en dat ik merkte dat een kindje krijgen een bijzondere ervaring is.

Andere vrouwen helpen

Om deze vrouwen die hetzelfde meemaakten als ik jaren terug te kunnen steunen wilde ik een online cursus ontwikkelen. Juist omdat ik als geen ander weet hoeveel moeite het kan kosten om weer naar buiten te gaan, om contacten met anderen aan te gaan of je verhaal te moeten delen. Deze laagdrempelige online cursus duurt 5 dagen en aan de hand van duidelijke oefeningen leer je hoe je meer rust kunt krijgen maar ook krijg je tips voor het doorgaan met je leven. De cursus zal gegeven worden door mij – Kimberly – en ik ben een ervaren coach die is opgeleid tot gespecialiseerde miskraambegeleidster. Daarnaast ben ik betrokken bij het sterretjescafé in Haarlem en ben ik dus zelf ervaringsdeskundige.  

De online cursus

De training zal in een besloten omgeving zijn, contacten met andere moeders bieden die weten wat jij doormaakt en als coach ben ik de hele week bereikbaar. Ook de rest van de maand ben ik bereikbaar voor vragen en als je vastloopt in de oefeningen.  De cursus kost € 19,97 en daar krijg je 5 dagen 2 opdrachten per dag voor. De opdrachten worden ondersteund door middel van video’s. Twee keer zal er een live-sessie zijn waarvan er 1 een zeer waardevolle oefening is. De opdrachten kun je thuis uitvoeren en in totaal ben je er zo’n 10 uur mee bezig. Hierna zul je meer balans voelen en handvatten hebben om meer balans te creëren voor jezelf. 

Je koopt je kaartje via deze link: https://www.beebsandmoms.nl/online-cursus-balans-na-je-zwangerschapsverlies/ 

Dank je wel Kimberly voor je open verhaal. Ik vind het heel mooi dat je jouw ervaring en kennis wilt delen met andere vrouwen. Er rust een taboe op en zo wordt het langzaam aan doorbroken. Ik hoop dat je veel vrouwen tot steun mag zijn!

Liefs Angela

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

error: Deze content is beveiliigd