Kennismaken op de basisschool, nu al?

Het woord basisschool roept direct kippenvel bij mij op. Ik moet er echt nog niet aan denken dat mijn kleine meisje naar school gaat. Ik vind het zo’n grote stap en gelukkig duurt het nog een jaar voor dat moment echt daar is. 

Op de een of andere manier is het dan ineens een grote mensenwereld. Dat voelt althans zo. Wakker worden Angela! Toen je moeder werd belandde je al in een andere wereld, dit hoort erbij. Een logisch gevolg. En toch voelt het nog heel raar. Vind ik het ontzettend spannend. We gaan vanmorgen met zijn viertjes op pad. We gaan haar (en eigenlijk ook al die van Daniël) toekomstige school bekijken, vragen stellen én haar inschrijven.  Ze moet nog drie jaar worden en dat voelt apart. Toch snap ik de school wel, want het gaat om het schooljaar 2018 – 2019. Het is fijn om te weten hoeveel nieuwe leerlingen ze kunnen verwachten. Handig voor de klassenindeling en natuurlijk de formatie voor de schooljuffen en meesters.

Dochter volgt vader
Stephan heeft vroeger op exact dezelfde school gezeten, maar in de loop der jaren is er behoorlijk wat veranderd. Ik heb de website van voor naar achter helemaal doorgelezen. Er is niets wat ik eigenlijk niet weet van de school. Het voelt goed zo op papier. Al is de keuze bij ons in het dorp ook niet groot. Er zijn immers maar twee scholen. En ander soort onderwijs (bijvoorbeeld Dalton) is er ook niet, want het is óf openbaar of christelijk. Wij gaan voor het laatste. Stiekem ben ik wel blij dat er niet zoveel keuze is, want ik denk dat ik keuze stress zou krijgen. Uiteraard heb ik al het vooronderzoek gedaan, andere ouders gesproken, inspectierapporten gelezen en daar onze keuze op gebaseerd.

De indruk
Ik ben ontzettend benieuwd naar mijn eerste indruk. Naar Stephan zijn eerste indruk, maar bovenal ben ik benieuwd hoe Naomi de school binnenloopt. Enthousiast is ze als ik vertel dat we op haar toekomstige school gaan kijken. Of ze snapt wat een school is? Dat denk ik niet, maar dat geeft ook niet. We gaan het beleven! Na de rondleiding en uitleg, zetten we pas definitief de handtekeningen. Het moet ook daar goed voelen!

Heb jij keuze uit veel scholen en soorten onderwijs voor je kind(eren)? Vond jij de keuze lastig of juist niet?

De foto bovenaan dit artikel komt van Shutterstock

Liefs Angela

You Might Also Like

6 Comments

 • Reply
  Leonie
  27 maart 2018 at 07:25

  IK wilde graag dat onze kleine naar Montersorri gaat. Ik heb hem met anderhalf al ingeschreven en hij staat gewoon al op een wachtlijst. Daar schrik ik echt van. Maar ik hoop dat hij wel naar die school kan. Het voelde wel heel goed. En omdat mijn vriend dyslectisch is, de kans groot is dat hij dat ook heeft en mijn vriend ect vroeger op regulier basisonderwijs problemen mee gehad heeft, leek ons Montesorri wel het beste bij hem passen. Hij kan dan zijn eigen ontwikkeling volgen zonder dat de doelen uit het ook verloren raken.
  Leonie onlangs geplaatst…Ik stop ermeeMy Profile

 • Reply
  Joyce
  27 maart 2018 at 09:56

  Wij hebben in onze wijk alleen al de keuze uit 10 scholen elk met hun eigen richting. Na uitvoerig visies naast elkaar te hebbem gelegd gekozen voor een gereformeerde school, niet te verwarren met reformatorisch. En nog elke dag blij met deze.keuze

 • Reply
  Moederschip
  27 maart 2018 at 11:39

  Ik blijf dat toch gek vinden, het Nederlandse schoolsysteem (maar dat vinden jullie waarschijnlijk ook over het belgische 😉 Hier gaan ze al op 2.5 jaar naar school en vinden we onze kindjes op 4 jaar echt al heeeel groot en zelfstandig 🙂 Veel plezier met rondkijken en hopelijk is de school in het echt even leuk als op papier. Succes!

 • Reply
  Mathiske
  27 maart 2018 at 12:22

  We hebben hier echt veel keus en veel soorten. Emily gaat maar het dalton onderwijs en toevallig is dat dezelfde basisschool waar ik vroeger heb gezeten dus dat vind ik wel grappig. Over drie weken hebben ze hier een open dag en gaan we bij een andere school kijken. Ik ben benieuwd! Emily gaat dan pas na de zomer vakantie naar school dus zit een jaar ‘later’ op school als Naomi

 • Reply
  Simone
  27 maart 2018 at 15:19

  Wij gaan ook volgende week kennismaken… ik wil er ook nog niet echt aan denken eigenlijk.

 • Reply
  Kim
  27 maart 2018 at 20:02

  Bij ons in de buurt moet je voor veel scholen al inschrijven rond 1 jaar, anders is er geen plek meer. Wij hebben dat kijken dus met een baby gedaan, wat best onhandig is omdat we nog helemaal geen beeld hadden van kleuters in het algemeen en ook niet van hoe onze baby als kleuter zou zijn. Inmiddels gaat onze dochter net naar school en dat is eigenlijk gewoon heel leuk als het eenmaal zo ver is!

 • Leave a Reply

  CommentLuv badge

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  error: Deze content is beveiliigd