Ik heb het redelijk vaak ontkend, maar stiekem was ik best zenuwachtig voor onze eerste kampeervakantie. Je wil niet weten hoeveel rampscenario’s er door mijn hoofd vlogen. Wat als ze alleen maar huilen in de auto? Wat als we onderweg een lekke band krijgen? Wat als ze niet kunnen slapen in de vouwwagen? Wat als, wat als, wat als. Daar heb je niets aan, maar het is natuurlijk heel menselijk. Zeker als het je eerste gezinsvakantie is. Inmiddels hebben we er al een aantal keer kamperen op zitten. Wat neem je allemaal mee? Wat is handig? Waar zijn de kids als wij de vouwwagen opzetten? Overdag slapen in de vouwwagen is niet te doen met 30 graden, waar dan wel? Vandaag lees je al onze tips!
Ik heb aantal dingen ontdekt die absoluut handig waren, maar er waren ook dingen die we beter anders hadden kunnen doen. Daarom dit lijstje vol met kampeertips als je gaat kamperen met je kind(eren).
AUTO
- Zorg dat je alles bij je hebt voor eventuele autopech. Ik vergeet nooit meer de pech die wij vroeger een keer hadden. We hadden geen autoband en we konden hem ook niet zelf plakken. Dan moet je dus naar een garage en dat wil je niet. Hoe fijn zou het zijn als je zelf je autoband of de band van de vouwwagen kunt plakken?!
- Zorg dat je tijdens de autorit naast je kind kunt zitten als dat kan; Iets met vermaken als dat nodig is!
- Een tasje met speelgoed. Vooral niet teveel meenemen, maar wel verschillende dingen
- De lievelingsknuffel of speen van je kind meenemen. Ideaal als ze onrustig zijn. Wij hebben dat liever niet in de auto, maar met zulke ritten maken wij een uitzondering.
- Kleed je kindje aan met laagjes en zorg dat het loszittende kleding is. Wij rijden ’s nachts dus dan is een shirtje met een vestje erg fijn.
- De Aeromoov Air Wrapper of een warme deken; ’s nachts is het koud, dus echt nodig. De Aeromoov Air Wrapper is ideaal voor in autostoelgroep 0 of 1.
- Een tasje met verschoning. Naarmate je dichter bij je vakantiebestemming komt wordt het warmer, zeker als je naar het buitenland gaat zoals wij. Dan is het fijn als je de kleding van je kindje kunt verwisselen voor een zomersetje.
- Voldoende luiers, luierdoekjes en snoetepoeters. Je zal niet de eerste zijn waarbij het kindje ineens enorm veel poept tijdens de autorit. Vooral het laatste is heel handig, die kun je overal voor gebruiken!
- Soepstengels, komkommer, fruit, rozijntjes en brood. Zorg dat je voldoende mee hebt en vergeet niet ook voor de volgende dagen te rekenen. Rozijntjes namen wij mee uit Nederland, gewoon twee van die zakken met doosjes. De rest kun je daar uiteraard ook kopen, maar het is fijn om voldoende bij je te hebben voor de eerste twee dagen.
- Eten voor jezelf en uiteraard ook drinken. Natuurlijk kun je dit ook bij een tankstation kopen, maar je weet niet of je er altijd snel een tegenkomt. Daarbij wil je niet stoppen als je kids rustig zijn, dan kun je beter nog even doorrijden. Want je kunt er op wachten dat ze wakker worden of eruit willen als je de auto stopt.
- Stop wanneer jij denkt dat het nodig is. Het advies is om de 2 uur, maar eerlijk gezegd hebben wij ook weleens 3 uur doorgereden.
- Ga rijden op een tijdstip waarvan jij denkt dat je kindje de meeste uren slaapt. Wij houden er niet van om ’s nachts te rijden, maar toch doen we dit. We vertrekken om 12 uur in de nacht.
- Rijd om de beurt. Zo fijn als dat kan. Ik vond het heerlijk om die afwisseling te hebben. Dan zitten die uren er zo op!
- Een hydrofieldoek voor het zijraam (als je geen donkere glazen hebt achterin). Raam een stukje open, doek ertussen en weer dicht. Geen zon in die lieve snoetjes.
- Koude pastasalade als avondeten. Echt ideaal! Allemaal een eigen bakje met eten. Kun je gewoon bij de auto doen of op zo’n picknickplaats en weer door. Uit eten kan natuurlijk wel, maar dat kost een hoop tijd (en geld!)
Na die lange autorit ben je gearriveerd op de camping. Even lekker rondstappen met de kids, terwijl je partner het vervolgens allemaal regelt bij de receptie.
- Na een lange autorit ga je eerst afkoelen in het zwembad of rondlopen. Echt doen! Na zo’n rit is zo’n moment heel fijn.
- Kies een kindvriendelijke camping. Daarmee bedoel ik dat je goed moet kijken naar de voorzieningen die er zijn. Zo hadden wij een badje op stahoogte, speciaal voor kleine kindjes om te wassen, dan hoef je je kindje niet mee te nemen onder de douche. Vanzelfsprekend kijk je of er een speeltuin, zwembad en glijbaan is. Meer hebben ze ook niet nodig!
- Kies een plek uit waar je voldoende schaduw hebt. Ergens waar je dus een grote boom hebt. Bekijk goed waar de zon opkomt en waar hij onder gaat, zodat je goed kunt kijken hoe je je tent, vouwwagen of caravan neer moet zetten.
Als je eenmaal staat, kun je de camping gaan verkennen, lekker even opfrissen en dan uiteraard de eerste nacht slapen.
- Campingbedje. Eigenlijk wel vanzelfsprekend. Je hebt verschillende soorten bedjes, ook van die uitklaptentjes, maar wij vonden een campingbedje erg handig. Zo heeft ze ook een paar keer in de middag in het campingbedje buiten geslapen.
- Koude nachten. Iets waar ik niet op had gerekend. Maar winterslaapzakken en dekens zijn echt heel fijn. Ook al is het overdag 35 graden in een vouwwagen koelt het behoorlijk af. Het kacheltje dat we hadden was wel fijn, maar die kon niet aan blijven staan tijdens het slapen.
- Opvouwbare kinderstoel. Ik ben erg blij met die van ons. Hij is opvouwbaar, neemt dus nauwelijks ruimte in en je kunt hem goed schoonmaken.
- Buggy met ligstand en zonnekap. Ideaal om die bij je te hebben, of je kinderwagen/draagzak natuurlijk. Wij houden van buggy’s met een ligstand, want dan kunnen de kids heerlijk slapen. Een zonnekap is ook echt een must.
- UV-(zwem)kleding. Dan ben je niet constant aan het smeren, echt een uitvinding! Uiteraard moet je nog wel smeren, maar niet het hele lijfje.
- Zwembandjes, zwemband of swimtrainer. Uiteraard een musthave tijdens het zwemmen.
- Een reddingsvest als je het water op wilt met een boot(je).
Als je in Frankrijk, of ergens anders, bij een rivier zit is de kans groot dat je het water opgaat. Gewone bandjes zijn dan niet voldoende. Dus neem van thuis dan zeker een kinder reddingsvest mee of koop er op vakantie een. - Extra knuffel of andere dingen! Echt noteren als je kindje dol op iets is. We hebben bijvoorbeeld extra knuffels voor de kids. Minimaal eentje voor het slapen en eentje die overal mee naar toe ging, die werd natuurlijk erg smerig, dus wasten we vaak.
- Shout en een wasemmer; Dat helpt ons op vele vlakken. Zwarte knuffels, vieze vlekken in kleding enzovoorts. Inspuiten met shout, in de wasemmer met wasmiddel en zet hem maar in de zon. Na een uurtje haal je het er uit en het is als nieuw.
- Een grote handdoek of zacht speelkleed. Je weet nooit wat voor ondergrond je treft op de camping.
- Emmertje met schepje en vormpjes. Ook handig als er geen strand is, want met een emmer water maak je ze al heel blij.
- Afwassen? Neem je kindje gezellig mee in de buggy. Ondertussen doe je een beetje gek en voor je het weet is de afwas gedaan!
- Echt samen. Doe alles samen. Niet alles natuurlijk, maar als de een de tafel afruimt, kan de ander met de kids spelen. Dat gaat allemaal wat sneller, dan wanneer je het samen zou doen.
Dit waren mijn tips, het enige dat ik nog mee wil geven is dat het nooit is zoals thuis. Ze kunnen veel hebben, ook al is het allemaal nieuw. Wij hebben het allemaal losgelaten en gewoon maar wat uitgeprobeerd. Je komt er heel snel achter wat wel en wat niet werkt. Kijk naar je kindje en volg dat gewoon. Wij kwamen er al snel achter dat een soort van ritme toch wel handig was. Dat lees je hier!
Ik hoop dat je iets aan deze tips hebt! Ik blijf dit artikel updaten na iedere vakantie die wij doen met de kids.
Welke tip mist hier absoluut?
Liefs Angela
5 Comments
mathiske's mama blog
22 september 2016 at 09:09Wij hebben het ongeveer hetzelfde gedaan. We zaten in de auto onder het motto, opvoeden doen we thuis wel weer en het is bij ons hartstikke goed gegaan.
Fijn dat het bij jullie goed gegaan is, op naar nog veel mooie vakanties als gezinnetje
mathiske’s mama blog onlangs geplaatst…Klaar? bakken maar! Panna Cotta taartje.
Nicole @ Everyday-Life.nl
22 september 2016 at 22:14Wij hebben voor de autoreis ongeveer hetzelfde gedaan ,Behalve ’s nachts rijden want dat zou ik echt niet trekken. Naast ons zoontje zitten kon niet, maar we hebben wel een tablet vastgemaakt aan de stoel voor hem met Nijntje de film op repeat 😉 Op vakantie sliepen wij in een benedenwoning, niet op een camping ofzo, maar qua zooi wat je allemaal wel niet mee moet nemen, ontloopt het elkaar niet veel 😉
Nicole @ Everyday-Life.nl onlangs geplaatst…Chaotisch, maar toch redelijk georganiseerd: zo ziet onze week eruit!
Angela
27 september 2016 at 13:21Zo zie je maar dat je toch een hoop zooi mee moet nemen he voor die kids. Nijntje op de repeat is ook slim!
cheap car insurance RI $99 down
2 mei 2017 at 16:55Pleasing to find someone who can think like that
car insurance quotes
31 mei 2017 at 18:00That’s to be expected. The PAP is pro China, but that doesn’t imply that us Singaporeans, we take that lying down. I know Singaporeans are used to having their minds made up for them…but it is the minority and the like-minded folk who wish for a true Singapore of multi racial existence not based on tip toeing around one’s issues but true integration should take note and make a move.