Jongensmama’s help mij, want ik krijg dit keer een zoon!

De titel is wellicht wat zwaar aangezet, maar het voelt echt alsof ik hulp nodig heb. Laatst was ik shoppen voor Naomi en bedacht mij ineens dat jongenskleding zo anders is. Dat een jongetje sowieso anders is met verschonen bijvoorbeeld en dat ik wel wat hulp kan gebruiken. Ik heb gelukkig een hoop vriendinnen die ook zoontjes hebben, maar er zijn natuurlijk nog veel meer mama’s met zonen. Jij bijvoorbeeld! Wellicht zitten er ook mama’s tussen met een dochter en een zoon, dan kan ik jouw hulp uiteraard ook gebruiken!

Bij meisjes heb je qua kleding zoveel keuzes: jurkjes, rokjes, maillots, leggings, broeken, t-shirts, jumpsuits, vestjes, bolero’s enzovoorts. Bij een jongen is de keuze iets beperkter: broek, shirt, vest of een jasje. Wel makkelijk overigens, maar ik moet zeggen dat ik tot nu toe nog niet echt toffe kleding heb gevonden. Tenminste ik weet niet heel goed waar ik moet zoeken. Daarom jullie hulp nodig dus. En dat niet alleen, waar moet ik eigenlijk nog meer rekening mee houden bij een jongetje. Ik weet dat je een doekje over zijn piemeltje moet leggen tijdens het verschonen, al zal het vast gebeuren dat ik een keer een douche van hem krijg haha.

Ik vind het zo gaaf een zoon, maar ergens is het soms ook nog zo onwerkelijk. Het is zo anders denk ik. Tenminste als je soms van die artikelen leest. Naomi houdt ook wel van rennen, stoeien en ravotten, maar jongens staan er meer om bekend. Ik kijk er uiteraard enorm naar uit!

Hopelijk kunnen jullie mij helpen door antwoord te geven op onderstaande vragen 🙂

 1. Waar moet ik echt rekening mee houden bij een jongetje?
 2. Waar shop je nu echt toffe jongenskleding?
 3. Wat is het grootste verschil tussen een dochter een zoon?
 4. Wat is jouw ultieme tip voor mij als het om jongens gaat?

Foto bovenaan is van Shutterstock.

Bewaren

Bewaren

Liefs Angela

You Might Also Like

13 Comments

 • Reply
  Andrea
  6 februari 2017 at 08:05

  Ik heb alleen maar een zoon, dus verschil tussen jongen en meisje, kan ik je nietbin helpen. Haha wij hebben ook regelmatig een douche van m gehad met verschonen in het begin! En hij kreeg het zelfs voor elkaar om een keer in zijn eigen gezicht te plassen Wees gewaarschuwd! Haha
  Wat betreft kleding, ik moet eerlijk zeggen, dat ik niet echt moeite heb gehad om leuke kleding te vinden! Ik ben groot fan van Name it, qua shirts. (Niet alles, maar Zit altijd wel wat leuks bij) verder koop ik regelmatig bij hema, wibra, zara. Dirkje heeft vaak ook wel wat leuks. En primark natuurlijk! Daar vind ik je jongenskleding echt leuker dan de meisjeshoek Succes met shoppen voor jullie kleine man!

 • Reply
  Natasja
  6 februari 2017 at 08:08

  Hoi

  Hier eerst een zoon en toen een dochter.
  Ik vondt jongenskleding altijd zo leuk dacht juist andersom (dit is helemaal goed gekomen hoor hahah)
  Bij mijn zoon vond ik blouches altijd erg stoer staan. Helaas houd hij er nu niet meer van.
  Qua merken babyface, name-it als ze wat groter zijn vingino hebben een outlet store in rosada.. (je mag ook hier komen shoppen heb nog genoeg liggen, of aanstaande vrijdag bij de ah in ouddorp van 13.00 tot 18.00 voor de stichting op de bres voor ms)
  Hema/Wibra/Zeeman hebben ook leuke dingen af en toe je moet het net treffen..

  En qua gedrag nemen ze veel van elkaar over en verschilt het gewoon per kind..
  Onze zoon houd van naar buiten, druk rennen en springen en zie wel dat onze dochter mee wil doen en ook echt gek kan doen dan.
  Ze speelt dan wel echt met poppen,paarden en keukentje eten maken en onze zoon was echt van de auto’s enzo wel leuk om te zien dat dat er gewoon zo in zit…

  Gewoon lekker genieten straks van jullie’s koningskoppel

 • Reply
  Wilmaaa
  6 februari 2017 at 09:06

  Hihi meis, dit gevoel deel ik helemaal. Best spanend nu een jongetje krijgen. Ik heb veel gezocht waar ik leuke jongens kleertjes kan kopen. Ik denk dat ik veel ga shoppen bij Zara H&M Lindex Nextdirect River Island en verder een aantal instagram shops die ik heb leren kennen. Succes meis en dat ravotten moet ik ook nog gaan ondervinden. Yarah had een periode dat ze steeds gilde, die zullen we nu zeker dan overslaan, haha!
  Wilmaaa onlangs geplaatst…New Born collectie ZeemanMy Profile

 • Reply
  Marieke
  6 februari 2017 at 09:52

  Hier eerst een zoon en daarna een dochter. Grootste verschil vond ik toch echt wel het verschonen. Bij een jongetje is dat met een poepluier veel makkelijker. Gaat minder snel ergens tussen zitten.
  Verder nemen ze echt dingen van elkaar over. Zeker als het leeftijdsverschil klein is.
  Maar dat maakt het ook wel weer leuk.
  In het begin kocht ik veel jongenskleding bij Hema en Prenatal. Vanaf maat 92 zijn we bij Name it kleding gaan kopen. Maar ook bij WE en Billy en Lilly.
  Veel plezier met shoppen! 😉
  Marieke onlangs geplaatst…Weekendoverzicht #6My Profile

 • Reply
  Barbara
  6 februari 2017 at 10:38

  Na twee dochters een zoon. Een wereld van verschil. Anders, maar ook heel leuk! Waar ik bij de meiden moet onderhandelen over het wel of niet aantrekken van een jurk, bij deze knul geen enkele discussie. Ik kan hem helemaal aankleden zoals ik dat wil…of zoals zn zusjes dat willen. Er is heel veel leuks aan kleertjes vooral de Scandinavische merken zijn leuk! Mijn ultieme tip: Enjoy the ride, you Love it!

 • Reply
  Evelien
  6 februari 2017 at 10:56

  Hahaha zo voelde ik mij exact toen ik hoorde dat ik een jongetje kreeg!
  Echt, het valt beter mee dan je nu wellicht denkt 🙂
  Kleertjes: Zeeman (zeker rond de feestdagen!) en H&M zijn meestal wel leuk
  Ik vind een jongen zo anders, het is echt zoals ze zeggen dat een jongetje meer aan zijn mama hangt en een meisje meer aan haar papa. Genieten 🙂
  Evelien onlangs geplaatst…Oh baby, baby…My Profile

 • Reply
  Gerdi
  6 februari 2017 at 11:40

  Zo leuk een jongetje! Hier ook eerst een dochter, en toen een zoon. Het grootste verschil vind ik toen wel het speelgedrag, zo is mijn dochter een echte poppenmoeder en sleept altijd alles mee. Zoonlief speelt alleen maar met auto’s en heeft aan één autootje genoeg om zich te vermaken. Verschonen is zoveel makkelijker en heeft onze zoon nog nooit geplast terwijl hij de luier niet om had gelukkig. Leuke jongenskleding koop ik voornamelijk van tumble ’n dry, name-it, nextdirect, hema en b.nosy.
  Gerdi onlangs geplaatst…Meekijken met Marianne #5 | Feest, leuke dingen doen en nog meer feest!My Profile

 • Reply
  Mathiske -gelukineenrompertje-
  6 februari 2017 at 14:56

  Jongens kleertjes zag ik bij de Zara en de Hema hele leuke! Verder heb ik geen jongens ervaring haha, ik was gewoon nieuwsgierig
  Mathiske -gelukineenrompertje- onlangs geplaatst…Shoplog! Nog meer sale! Meisjes en mama dingen.My Profile

 • Reply
  Loes | Gewoon iets met Loes
  6 februari 2017 at 15:49

  Ik had het juist andersom qua kleding: ik kwam zoveel leuke jongenskleding tegen dat het soms gewoon niet leuk was. Ik shop tegenwoordig bij Hema, Zara, Mango, Name It, Noppies, Imps & Elfs en soms bij H&M. Maar hier dus ook eerst een dochter en toen een zoon. Ik vond vooral het idee van de luiers verschonen heel gek, maar dat went ook vanzelf. Waar je verder rekening mee moet houden, goede vraag, eigenlijk komt dat best vanzelf wel goed. Ik vind wel dat zoonlief een stuk knuffeliger is dan de kleine meid, en dat waardeer ik wel heel erg (ik hou enorm van knuffelen) en vanmorgen kreeg ik een filimpje van manlief dat de kleine man ook heerlijk met het my little pony zeemeerminkasteel aan het spelen was (en danste op de muziek, hihi). Hij wordt ook regelmatig door zijn zus gebruikt als aankleedpop en loopt dan in de roze tutu met bijpassende hoed door het huis. Heerlijk. Overigens speelt hij het liefst met auto’s en houdt hij enorm van Ambulances en Brandweerauto’s. Mijn grootste tip is misschien wel gewoon: geniet er maar lekker van, het is gewoon echt heel erg leuk om een meisje en een jongen te hebben!

 • Reply
  Charlotte
  6 februari 2017 at 17:11

  Helaas geen tips hier, maar kan me je gevoel wel voorstellen. Lijkt me ook wennen in het begin, maar je hebt vast binnenkort je favoriete winkels enzo gevonden. Succes!
  Charlotte onlangs geplaatst…Over strakke strings en knellende bh’s…My Profile

 • Reply
  Wendy
  8 februari 2017 at 14:14

  Jongens zijn wereldveroveraars. Denken in kansen en mogelijkheden. Treden buiten de paden. Bij jongens is alles altijd veel, groots en met veel, heel veel lawaai. Waar je soms vergeet dat je de meiden thuis hebt, kun je daar bij de jongens niet omheen . Maar O zo lief, want er is maar 1 vrouw in hun leven de aller aller aller liefste, en dat is mamma . (Totdat ze uitvliegen hè ).
  Uiteraard is dit enorm gechargeerd en geldt dit heus niet voor alle jongens en meisjes, maar dit is hoe ik het ervaar als moeder van een zowel een jongen als een meisje.
  Geniet nog van je zwangerschap en belangrijke tip die ik weer van mijn zus kreeg (moeder van 2 knullen): met verschonen piemeltje naar beneden gedrukt houden .

 • Reply
  Yvonne
  9 februari 2017 at 08:15

  Punt 1, 3 en 4: jongetjes zijn veel knuffeliger :).
  Bovendien wil die van mij (gelukkig) niet tekenen en knutselen. Vind ik ook niets aan.

  Wat betreft de kleding: ik vind jongenskleding veel leuker dan meisjeskleding, dus nooit problemen mee gehad. HEMA, Zara.

 • Reply
  Karina
  16 mei 2017 at 19:32

  Hi buurvrouw, ik heb een tip voor je.
  Accepteer de gaten in de knieën van zijn spijkerbroeken.
  Dat is echt het grootste verschil bij ons thuis tussen een meisje en een jongen.

 • Leave a Reply

  CommentLuv badge

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  error: Deze content is beveiliigd