Inbakeren onzin en onveilig?! Niet met Boelie Originals

Negen maanden lang zit je kindje in je buik. Warm, veilig en met precies genoeg ruimte. Het geluid van jouw hartslag maakt hem of haar rustig: “Mama is bij me, ik ben veilig”. En dan ineens is er kou, vreemde geluiden, fel licht. Een totaal andere omgeving en dat is spannend. Je beschermt je kindje en helpt hem of haar te wennen aan die nieuwe omgeving. Soms verloopt die overgang naar die nieuwe wereld gewoon niet zo soepel. Je kindje huilt veel, wil graag bij je zijn. Wil niet in het wiegje of ledikantje slapen. Of maait zichzelf met zijn armpjes wakker doordat hij schrikt. De controle over zijn armpjes heeft hij simpelweg nog niet. Heel veel kindjes hebben baat bij inbakeren. Dat inbakeren alleen maar voor huilbaby’s is, dat is dus niet waar. Ik wil jullie graag kennis laten maken met een veilig inbakerproduct: Boelie Originals.

Meer informatie over inbakeren kun je krijgen bij het consultatiebureau of op betrouwbare websites. 

Maak kennis met Boelie Originals
Wendy, oprichtster van Boelie Originals, vertelt: “ik weet hoe het is om van en roze wolk af te vallen. Ons vierde kindje was onrustig en werd vaak wakker. Ik kreeg het advies om haar in te wikkelen met een hydrofiele doek en schilderstape. Ik luisterde naar het consultatiebureau, maar ik twijfelde of ik het wel goed deed. Ik ging dus op zoek naar een veilig kant-en-klaar product. Dat vond ik niet en dus creëerde ik zelf de oplossing. Vanuit de richtlijnen: veilig slapen & preventie wiegendood van het NCJ in samenwerking met TNO, ontstond het innovatieve inbakerproduct: Adjustable Swaddling Wrap. Bekijk hieronder het filmpje en zie hoe makkelijk en fijn dit is.

Is het echt wel veilig?
Inbakerproducten die een goede beoordeling hebben van het NCJ en het International Hip Dysplasia Institute, kun je veilig gebruiken. Wat heel belangrijk is bij een inbakerproduct is dat de beentjes de volledige inbakerperiode in de kikkerstand kunnen. Dat ze de beentjes als het ware ook op kunnen trekken. Het merendeel van de dag ligt een baby te slapen en dan is een juiste positie van de heupen van belang. Boelie Originals is op dit moment het enige product dat dat de ‘Hip-Healty Product’-erkenning, heeft ontvangen van het Internationale Hip Dysplasia Institute in Florida. Neemt niet weg dat je altijd op je kindje moet letten. Dat je dus ook de richtlijnen rondom inbakeren volgt. In sommige gevallen kun je beter niet inbakeren, zoals na een vaccinatie of koorts. Ook is het wijs om het inbakeren na vier maanden af te gaan bouwen. Bij omrollen moet je per direct stoppen. Wendy van den Bos heeft deze informatie ook op haar website staan, omdat zij het belangrijk vindt om ouders goed te informeren. De informatie kun je ook altijd vinden op de website van het NCJ.

Boelie Originals is uniek
Een uniek product dat zorgt voor extra veiligheid. Een gepatenteerde techniek die geen enkele andere inbakerdoek kent:

 • De verstelbaarheid van het broekje zorgt ervoor dat je kindje nooit kan wegzakken in de inbakerdoek.
 • De hals-overslagsluiting voorkomt het opstropen voor het halsje en mondje van je kindje.
 • Je ontvangt meerdere maten in één product en dat bespaard dus kosten.
 • Makkelijk in gebruik.
 • Het komt praktisch droog vanuit de wasmachine. Je hoeft er daarom dus niet nog een aan te schaffen!
 • Armpjes naar beneden geeft meer ontspanning en maakt het omrollen lastiger.
 • De beentjes hebben alle ruimte en kunnen dus de gehele inbakerperiode in de zéér belangrijke kikkerpositie.
 • Het welbekende ‘Hip-Healty Product’-erkenning hebben zij ontvangen van het Internationale Hip Dysplasia Institute in Florida.
 • Naast alle techniek heeft het ook de comfort van een slaapzakje.
 • Kwalitatief sterk en enorm zacht, ook het speciale klittenband.
 • De rits is nickel free en heeft een REACH certificaat.
 • Een TOG waarde van 0.4, enorm luchtdoorlatend, dus ook prima te gebruiken in de zomer.

Genoeg redenen om te kiezen voor Boelie Originals op het gebied van inbakeren. Naast al het bovenstaande ziet hij er ook fantastisch uit. En stiekem vinden we dat natuurlijk ook heel fijn.

Bekijk hier mijn instavideo. Daarin laat ik zien hoe je je kindje inbakert met Boelie Originals.

Missie Boelie Originals
Wendy heeft een missie: “Omdat mijn missie zó belangrijk voor mij is, heb ik voor mijn bedrijf een naam gekozen die die de negatieve gevoelens van ouders goed omschrijft. Mijn dochter noemde ik liefkozend ‘Koekie’ of ‘Boelie’. Dat je bij het uitspreken het Engelse woord ‘bully’ hoort, dat ‘pestkop’ betekent, is dan ook exact waar het hier om gaat. De pestkop is niet de baby, maar het gevoel van onmacht dat ouders kunnen ervaren bij een onrustige of overmatig huilende baby.” Daarnaast wil Boelie Originals ook een sociale bijdrage leveren. In samenwerking met Stichting Earlybirds wordt er regelmatig een inbakerdoek ter veiling aangeboden. De volledige opbrengst gaat naar deze stichting. Zij maken kosteloos reportages voor ouders met kindjes die prematuur geboren zijn.

 

 

Liefs Angela

You Might Also Like

7 Comments

 • Reply
  Saskia
  17 oktober 2018 at 07:09

  Ik word tante en ik gun het mijn kleine neefje of nichtje om heerlijk ingebakerd te worden. En natuurlijk gun ik het de ouders om rustig kind te hebben wat goed slaapt. Ik ga voor de kleur mint.

 • Reply
  Anna
  17 oktober 2018 at 08:00

  Ik doe heel graag mee voor een zwanger vriendinnetje omdat ik er zelf zoveel aan gehad heb… in de kleur roze

  Facebook: An Na

 • Reply
  Marian B
  17 oktober 2018 at 20:00

  Ik doe mee voor mijn zusje, zij kan het straks vast goed gebruiken voor haar kleintje. De mooie kleur mintgroen heeft de voorkeur.

 • Reply
  Femke Dekker
  30 oktober 2018 at 22:58

  Graag de mintgroene voor ons 4e kindje dat ieder moment geboren kan worden. Het klinkt fijn om zo ingepakt te worden dat je jezelf niet wakker kunt slaan met je armen en dat gun ik natuurlijk mijn eigen lieve baby straks.

 • Reply
  Ursula Verver-Hoogendoorn
  31 oktober 2018 at 10:27

  Wat een leuke actie! Na een aantal slapeloze nachten zijn we aan de slag gegaan met inbakeren. Dat lijkt te werken, onze dochter van 3 weken slaapt nu 2 tot 3 uurtjes door ’s nachts. Ben heel benieuwd naar de doeken van Boelies!

 • Reply
  Rina
  31 oktober 2018 at 18:09

  Ik doe mee voor mijn zus (ze heeft geen insta)
  Haar 2e meisje is 6 weken terug geboren, maar ze vind het zo heerlijk om ingepakt te gaan slapen.
  zou het super leuk vinden om dit aan mijn zus te geven.
  Ik ga voor de kleur mint of roze

 • Leave a Reply

  CommentLuv badge

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  error: Deze content is beveiliigd