In een winkel óf online shoppen?

Wij wonen in een dorp en zoals jullie wellicht weten verdwijnen winkels in een rap tempo. Mijn man en ik vinden het belangrijk om zoveel mogelijk ook hier te kopen. De reden is simpel; anders verdwijnen deze winkeliers en dat zouden we oprecht jammer vinden. Zo kochten wij een deel van onze meubels zo’n 6 jaar geleden ook bij een woonwinkel in het dorp. Koop je dan niets online? Natuurlijk wel, ook dat doe ik heel graag. En eerlijk? Het is zoveel makkelijker. Je kunt werkelijk alles online verkrijgen. En daar loop je soms in een echte winkel tegenaan.


Ze hebben niet alles

Zo zocht mijn man laatst fitness schoenen. Online had hij mooie gezien, maar toen we bij de winkel kwamen waren ze er niet. Het assortiment was zoveel kleiner. Jammer. En zo had ik dat laatst dus ook met een kinderboek. Ik moest een aantal dagen wachten omdat het boek er niet was. Terwijl ik het online de volgende dag al binnen had. Je moet dan dus wel online kopen, terwijl ik dat niet per se wil. Het maakt trouwens niet uit waar je een nieuw boek koopt. De prijs is namelijk altijd hetzelfde. Dat heeft te maken met de Wet op de Vaste Boekenprijs. Dat wist ik dus niet. Wij gaan ook weleens naar de bibliotheek. Maar ik vind het gewoon fijn om kinderboeken te kopen. Er zijn namelijk altijd van die pareltjes en die wil ik gewoon graag in huis hebben.

Het beste van twee werelden
Je kunt dus online shoppen met de persoonlijke service van een echte winkel. “Ja Angela, dat is niks nieuws hoor, die service is vaak al goed.” Klopt, maar bij Ons Magazijn steun je dus de lokale winkelier. Oftewel het is de webshop van je online winkelier. Dus dat ene kinderboek dat ik wilde hebben? Dat had ik ook daar kunnen kopen. Dan hoefde ik én niet te wachten én steunde ik toch een winkelier. Niet per se de winkelier op ons dorp, want in onze omgeving zijn ze nog niet aangesloten. Maar wie weet in de toekomst wel.

Je hebt altijd een keuze
Het blijft altijd een keuze waar je online shopt. Iedereen heeft een voorkeur, ik ook! Ik vind dit oprecht een prachtig concept. Mochten ze het daar echt niet hebben, dan kan ik altijd nog ergens anders kijken. Het feit dat ik een winkelier kan steunen met mijn aankoop voelt goed. Je kan het dan laten bezorgen bij die winkelier en het daar ophalen. In mijn geval kan het niet, omdat zij nog niet aangesloten zijn. Vanaf een bepaalt bedrag kun je het gratis thuis laten bezorgen. Het is maar net wat jij zelf fijn vindt. Het feit dat je óók lokaal een kinderboek kan kopen met het gemak van online shoppen vind ik een mooie combinatie.

Wat vind jij van dit concept? Was je er al mee bekend?

Dit artikel is tot stand gekomen door middel van een samenwerking.

 

Liefs Angela

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

error: Deze content is beveiliigd