Ik stop met bloggen

Met een brok in mijn keel schrijf ik deze blog. En wat de titel al zegt: ik stop met bloggen. Zo’n 5 jaar geleden startte dit avontuur. Na lang wikken en wegen besloot ik het gewoon te doen: mijn verhalen niet delen in een wordbestand op mijn computer, maar gewoon de wijde wereld in.

Binnen een maand had ik al 1000 unieke bezoekers, hoe dan!? Ik was zo verbaasd en trots natuurlijk. Naomi was toen een half jaar oud en ik vond dit heerlijk om te doen. De ene na de andere blog vloog uit mijn vingers. De samenwerkingen volgden na een tijdje ook. Ik werd uitgenodigd voor verschillende evenementen zoals de Negenmaandenbeurs. Had een campagne met Maxi Cosi, kreeg toffe producten van Stokke. Echt ik vond dat een hele eer en zo tof.

Bijzonder dat ik mijn tweede zwangerschap ook hier aankondigde. Dat ik de totale zwangerschap van Daniël per week heb beschreven in updates. Mijn beide bevallingen heb ik gedeeld en nog zo veel meer. Het was een hele mooie tijd.

Het bloggen was jarenlang mijn uitlaatklep. Dat ik hiermee andere moeders hielp is heel bijzonder. Nooit gedacht dat bloggen dit zou brengen. Dat vrouwen mij mailden dat ze zo blij waren met mijn blogs over borstvoeding, dat ze het ook gingen proberen en een jaar later nog voedde. De contacten die ik kreeg met andere mamabloggers en volgers is onwerkelijk. Het is zo’n kleine wereld eigenlijk, al lijkt dat niet zo.

Vanaf het moment dat ik mijn ontslag had ingediend in februari 2019 en de stap waagde om fulltime te ondernemen, werd het bloggen steeds minder. Ik had de uitlaatklep niet meer nodig, want mijn bedrijf @angelalodder.nl vulde dat stuk volledig op. Ik merkte ook dat de behoefte minder werd om dingen over de kinderen hier te delen. Dat de inspiratie een beetje weg was wanneer ik dan weer een poging deed. Verschillende pogingen, maar nu is het echt klaar.

Na 5 prachtige jaren stop ik ermee. De website blijft wel bestaan, omdat er nog steeds 3.500 bezoekers mijn website maandelijks weten te vinden. En voor hen die herkenning zoeken, tips nodig hebben of wat ook, laat ik hem staan. Maar er komen geen nieuwe artikelen meer online. Mijn Instagramaccount blijft ook. De kortere verhalen deel ik daar in de feed en in mijn Stories. Dat vind ik veel te leuk om niet te doen. En door dit besluit om te stoppen met bloggen, voelt de vrijheid om op Instagram te zijn, ook heel fijn.

Dus dat was het dan lieve lezer, trouwe volger. Dank je wel voor wie jij bent. Voor de jaren dat je al mijn blogs trouw hebt gelezen. Het was een mooi avontuur. Een avontuur die mij zelfs een eigen bedrijf heeft opgeleverd. Twee eigenlijk moet ik zeggen, want dat is deze blog ook. Ik ga verder op Instagram. Andere mama’s daar inspireren.

Zie ik je daar?

Liefs Angela

You Might Also Like

3 Comments

Leave a Reply

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

error: Deze content is beveiliigd