Ik geef nog borstvoeding na 1,5 jaar

Vol verbazing kijken mensen mij aan als ik zeg dat ik nog borstvoeding geef. Daniël is vandaag exact 1,5 jaar op deze wereld. Hij krijgt dus al 1,5 jaar moedermelk van mij. “Knap hoor!” zeggen sommigen. Ik vind dat dus niet, want het is voor mij geen opgave. 
Met liefde
Ik voed Daniël nog steeds met liefde. Dat deed ik 1,5 jaar geleden toen hij geboren werd en dat is niet veranderd. Ik vind het nog net zo fijn of misschien nog wel fijner om te doen. Toen was het een levensbehoefte voor hem en nu wil hij het nog graag. Hij wijst mijn borst aan, ik vraag of hij wil drinken en hij knikt en zegt iets dat lijkt op borst. Met liefde leg ik hem aan. Het is ons momentje en daar genieten wij beide van. Als ik er niet ben of hij is logeren, dan krijgt hij dus geen melk. Kolf je dan niet meer? Nee, die heb ik een half jaar geleden op zolder gelegd en daar ligt hij nog.

Lees ook:10 redenen om borstvoeding een kans te geven

We gaan door
Ik denk er absoluut niet aan om te stoppen met voeden. Zolang ik het zelf nog fijn vind, blijf ik dit doen. Als Daniël besluit te stoppen, dan neem ik met een traan en een lach afscheid. Dat vond ik bij Naomi ook een moeilijk moment, maar bovenal was ik trots. Ik zou het heel tof vinden als ik de WHO-norm van twee jaar kan halen. Zij adviseren namelijk om je kindje twee jaar te voeden. Nog een half jaar en dan is dat moment daar. Of ik dan nog blijf voeden? Mijn gevoel zegt nee. Ik zie het niet voor me op mijn peuter te voeden. Maar ik weet niet hoe ik er over een half jaar over denk. Daniël drinkt alleen nog in de avond, voordat hij naar bed gaat. Gewoon thuis in onze slaapkamer op bed. Dat is ons momentje en hopelijk blijft dat nog een half jaar zo.

Lees ook: Bijzondere borstvoedingsweetjes

Zijn er lezers die langer dan 1,5 jaar borstvoeding hebben gegeven?

Liefs Angela

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply
  Charlotte
  28 november 2018 at 08:15

  Niet gegeven wel gekregen. 3,5 jaar.

 • Reply
  a
  29 november 2018 at 19:54

  Ah kwam toevallig op je blog..heb ons 5 de kindje 2 jaar bv gegeven….was echt een mooie tijd!

 • Leave a Reply

  CommentLuv badge

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  error: Deze content is beveiliigd