Ik ben weer mezelf

Een gekke titel misschien, maar ik heb mij het afgelopen jaar niet altijd mezelf gevoeld. In mei 2015 ben ik bevallen en dan start het zogenaamd ontzwangeren. Een artikel dat ik eerder schrijf en daarin deelde waar ik last van had. Ik beloofde ook te melden dat ik zou delen als ik mij weer mezelf zou voelen.

Ik ben gestopt met borstvoeding, of nou ja, Naomi is gestopt. Ze was 14 maanden en er klaar mee. Ik heb er tranen om gelaten en mij afgewezen gevoeld, maar ondanks dat kijk ik er met een megagoed gevoel op terug. In het begin moest ik enorm wennen aan het feit dat ik niet meer hoefde te voeden, maar al snel wist ik niet beter. Je zou het bijna vergeten dat je het ooit gedaan hebt. Maar…. dat ontzwangeren is toch best een dingetje. Anderen hebben er misschien nauwelijks last van, maar ik reageer nogal op hormonen in mijn lichaam. Vanaf het moment dat je zwanger bent nemen hormonen je lichaam over en dat stopt dus niet na je bevalling. Ik heb mij echt lange tijd niet mezelf gevoeld, dat is lastig uit te leggen, maar zo voelde het gewoon. Niet dat ik niet gelukkig was of tevreden met mezelf, integendeel, maar gewoon zo prikkelbaar, wat vaak ook onnodig was.

Concentratie waar ben je?
Tijdens de vakantie merkte ik dat dit veranderde. We genoten van de tijd met elkaar en dat we echt even weg waren van het werk, de kerk en allerlei andere zaken. Dat doet vakantie natuurlijk ook met je, maar ook nu ik aan het werk ben merk ik het verschil ook. Mijn concentratie is verbeterd, dat was soms echt ver te zoeken. Af en toe heb ik nog wel van die buien hoor (je weet wel, dat maandelijkse feestje), maar over het algemeen ben ik gewoon relaxter. Ik heb ook weer zin om te sporten en buikspieroefeningen te doen. Werken aan mijn lichaam dus! Die zin heb ik een zeer lange tijd niet gehad, ik vond het allemaal wel best zo, terwijl sporten niet alleen goed is voor je lichaam, maar ook voor je geestelijke gesteldheid. Degenen die mij volgen op Instagram weten al dat ik het moutainbiken heb opgepakt, binnenkort meer daarover.

img_20160901_154047
Ligt het aan de borstvoeding? Geen idee, maar wel typisch dat ik mij daarna weer mijzelf ging voelen. Ook dat had tijd nodig, maar dat is sowieso met ontzwangeren. Borstvoeding hangt samen met hormonen dus zo heel gek is het niet dat ik mij dan nu beter voel.

Ik kan niet specifiek benoemen waardoor ik mij weer mezelf voel. Dat is een gevoel dat ik simpelweg niet uit kan leggen, maar wellicht herkennen andere mama’s dit. Op een dag word je wakker, kijk je in de spiegel en zie je gewoon weer jezelf. Een heerlijk gevoel kan ik je vertellen! Ik zie Angela weer en dat is echt lang geleden.

Herkenbaar voor iemand of totaal niet?

Liefs Angela

You Might Also Like

11 Comments

 • Reply
  Merel
  19 september 2016 at 07:03

  Kan me hier wel in vinden. Geef nog steeds bv en herken de punten die je opnoemt. Ik kan me ook vaak nog niet goed concentreren, zin in sporten heb ik weinig (en ben normaal in elk geval iets sportiever dan nu). Weet niet hoe lang ik nog blijf geven, maar kijk er wel naar uit straks weer mezelf te zijn. Bij om te lezen dat jij dat nu al wel hebt en goed dat je het mountainbiken hebt opgepakt. Leuk!
  Merel onlangs geplaatst…‘Ben je gek geworden,’ riep ik tegen hemMy Profile

  • Reply
   Angela
   27 september 2016 at 13:23

   Prachtig dat je nog borstvoeding geeft Merel. Je gaat je vast snel weer jezelf voelen 🙂 Liefs

 • Reply
  Nicole @ Everyday-Life.nl
  19 september 2016 at 08:13

  Geloof niet dat ik hier heel erg last van heb gehad. Maar ik ben ook alweer zwanger haha.
  Nicole @ Everyday-Life.nl onlangs geplaatst…Your Story – Fabi heeft het Chronisch vermoeidheidssyndroom (CVS)My Profile

 • Reply
  Nicole
  19 september 2016 at 08:14

  Deels herkenbaar al heb ik dus geen borstvoeding gegeven. Maar wel dat het enorm lang duurde voor ik mezelf weer een tikkeltje mezelf voelde. Al had dat ook met de postnatale depressie en slaapapneu te maken. Maar ook daarbij was de oorzaak grotendeels de horromonen!
  Nicole onlangs geplaatst…Weight Watchers update #10 | Schop onder mijn kontMy Profile

 • Reply
  Charlotte
  19 september 2016 at 08:34

  Super fijn dat je jezelf weer bent meis! Ik heb hier zelf geloof ik ook niet zo’n laat van gehad. Ben benieuwd hoe het dit keer zal zijn…
  Charlotte onlangs geplaatst…Help, mijn blog is gekaapt door Nicole…My Profile

 • Reply
  mathiske's mama blog
  19 september 2016 at 09:43

  Super fijn dat je je weer jezelf voelt. Dat kan dan ellendig lang duren en dat je je wel eens afvraagt wat er nou aan de hand is . Dat had ik in ieder geval.

  Heel herkenbaar dus, alleen heb ik nu nog wel af en toe (echt heel af en toe) last van opvliegers. Maar gelukkig heb ik het nu ook wel weer eens koud.. die hormonen ga ik niet missen
  mathiske’s mama blog onlangs geplaatst…30dbcNL: Waar word ik blij van?My Profile

 • Reply
  Patricia
  19 september 2016 at 20:02

  Heel herkenbaar. Hormonen kunnen alles in de war schoppen. Ik weet er alles van helaas 🙁 gelukkig dat je je weer jezelf voelt. Liefs

  • Reply
   Angela
   27 september 2016 at 13:22

   Heb jij er nog last van Patricia, dingen die gebleven zijn?

 • Reply
  Anne
  21 september 2016 at 20:06

  Fijn dat je jezelf weer voelt. Ik herken het maar dan inderdaad van na de bevalling. Niet dat ik mega last had van hormonen maar hé ontkennen kon je het ook niet 😉
  Het lijkt alsof je weer aard he.. Bij was dit zo rond de 9 maanden na de bevalling..de bubbel knapte en ik stond weer met beide benen op de grond! Heerlijk!
  Anne onlangs geplaatst…Gefeliciteerd lieve Nore!My Profile

  • Reply
   Angela
   27 september 2016 at 13:22

   Precies dat is het goede woord, aarden! Wat fijn dat je dit al 9 maanden na de bevalling had!

 • Reply
  car insuracne Huntington Beach, California
  10 mei 2017 at 18:09

  well i get headaches a lot and when i get the headaches i get the cramps in my tummy and my breast have been hurting for a month and i haven’t had time to go to the dr i just wanna know whats going on because i am kinda scared what should i do with all these problems that are going on….

 • Leave a Reply

  CommentLuv badge

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  error: Deze content is beveiliigd