Hot Mama Challenge #5 – Make-up

Het is alweer week 5 van de Hot Mama Challenge! De opdracht van deze week is “make-up”.  Draag net wat meer (of andere) make-up te dan je normaal doet.

Hoe gaan we dat nu eens aanpakken? De enige keren dat ik make-up draag is met een bruiloft of een speciaal feestje. En dan accepteer ik dat ik er de volgende dag en de dagen erna, uitzie als Shrek, maar dan een rode versie daarvan met een pukkelige, jeukende eczeemhuid. Een betere vergelijking is er niet denk ik…Jullie weten nog niet, maar zometeen wel, dat ik:

  • Al sinds januari 2014 totaal make-uploos door het leven ga (met hooguit 2 uitzonderingen per jaar), gewoon omdat ik wel moest want de barrièrefunctie van mijn huid was stuk door het gebruik van hormoonzalf. Echt wat een troep…
  • Ik niets aan huisartsen, dermatologen en allergietesten had, omdat eczeem in mijn gezicht een uiting was van voedingsintolerantie, lang leve de biologische geneeskunde die me wél konden helpen.
  • Nu dus een hele lijst heb met voedsel wat ik niet mag eten, dit uiteraard weleens doe, maar de gevolgen dan accepteer.
  • Ik een superlieve schoonheidsspecialiste had die me heeft geholpen om mijn huid weer gezond te maken en dat binnen een half jaar is gelukt.
  • Nu verslaafd ben aan mijn Stress Protect Cream van Dr. Schrammek en nooit de deur uit ga zonder dat op mijn gezicht te hebben gesmeerd.
  • Deze tijd van het jaar D R A M A is voor mijn huid. Het is droog, droog en nog eens droog. Smeren, smeren en nog eens smeren dus. Maar.. ik mag niet klagen, want het is vele malen erger geweest!

Dit in het kort. Terug naar de opdracht. Ik heb lang getwijfeld of ik mij voor deze opdracht weer eens helemaal op zou maken. Ik heb besloten het niet te doen, omdat mijn huid nu niet fijn aanvoelt en dat wordt met make-up nog erger. Ik wilde wel meedoen met de opdracht, want het is zo’n leuke challenge, dus…..

L I P P E N S T I F T! Ik heb een hele mooie van Bobbi Brown in mijn bezit en die draag ik nooit. Waarom niet? Omdat ik het raar vind om alleen lippenstift te dragen en verder geen mascara of iets. Afgelopen maandag kon je op de facebookpagina van de challenge een selfie van jezelf uploaden. Een visagiste zou je dan tips geven. Uiteraard vermeldde ik erbij dat ik geen make-up kan verdragen en of ze me aanraadde dat alleen lippenstift ook prima kan. Ja hoor, no problemo! Ik had nog ergens een wimperkrultang liggen, dus daar maakte ik ook gebruik van. That’s it. Bekijk het resultaat hieronder. Links is maandagochtend in de vroege ochtend (een rare kleur, maar dat komt door de lamp) en rechts was gistermiddag.

IMG_20151205_192057

Ik word een stuk vrolijker van de tweede foto! Een beetje lippenstift en mijn wimpers in de krul en mijn haar los, maakt dat ik me toch net een beetje meer sexy voel!

Wat vinden jullie, ben ik geslaagd?

Liefs Angela

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

error: Deze content is beveiliigd