Hoe is het gesteld met mijn buik, 310 dagen na de bevalling

Naomi is vandaag alweer 310 dagen uit mijn buik en sta ik stil bij mijn buik. De buik waar Naomi zich negen maanden lang thuis heeft gevoeld. De buik waarin ze kon groeien, waarin ze veilig was. De buik waarin ze rond bewoog, letterlijk. De buik waarin ze een fikse koprol heeft gemaakt door de draaipoging. De buik waarin ze mijn hart kon horen en mijn stem. De buik waar ik mijn hand oplegde en zij reageerde op mijn aanraking.Ik vond het daarnaast heel bijzonder om de groei van mijn buik bij te houden. Zo wonderlijk hoe je buik zo kan oprekken. Dit is heel goed te zien in mijn buikfoto’s van week 11 tot en met week 37. Ik was zelf altijd ontzettend nieuwsgierig. Gaat die streep op mijn buik nog weg? Is je buik meteen weer plat na je bevalling of lijk je nog steeds een aantal maanden zwanger? Ik weet dat meerdere vrouwen hier benieuwd naar zijn, want mijn schoonzus vroeg zich dat namelijk ook af. Ik besloot foto’s van mezelf te maken na de bevalling, want dat is de beste manier om het te zien toch? Deze foto’s maakte ik uiteraard niet wekelijks, niet eens maandelijks haha. Ik heb een foto gemaakt op dag 3, dag 5 en dag 9 en deze deel ik met jullie. De eerste foto is gemaakt op 19 mei, net voordat ik naar het ziekenhuis ging. De dag dat ik onverwachts werd ingeleid. Het zijn foto’s van zeer slechte kwaliteit, want ze zijn gemaakt met mijn telefoon.

IMAG2872

37 weken zwanger

IMAG2923

3 dagen na de bevalling

 

IMAG2947

5 dagen na de bevalling

IMAG2981

9 dagen na de bevalling

 

Waar ik toen dacht dat er bijna helemaal niks meer zat, zie ik dat er toch nog wel een mini buikje zat. Mocht je nu denken waar heeft ze het over, dit stelt niets voor?! Dit is voor mij een mini buikje, want voor mijn zwangerschap was ik toch echt helemaal plat 😉  Op dag 9 heb ik mijn oude spijkerbroek aan, maar uiteindelijk heb ik deze toch aan mijn schoonzus gegeven, want mijn heupen zijn gewoon anders sinds ik zwanger ben geweest. Ik heb nog steeds dezelfde maat, maar een ander soort broeken. G-Star broeken zitten mij nu als gegoten.

Hoe gaat het dan nu met die buik?
Ik weeg momenteel 62 kilo. Het blijft vooralsnog stabiel, want zoals jullie eerder konden lezen viel ik enorm af en moest ik wellicht eerder stoppen met borstvoeding. Gelukkig is daar nog steeds geen sprake van en val ik dus niet meer af. Jeeh, met dank aan de voedingskundige, ben haar nog steeds dankbaar voor de adviezen. Ik weeg nu nog maar 1 kilo minder dan voor mijn zwangerschap, we gaan de goede kant op! Kijk mee naar de foto’s van mijn buik nu.

IMG_20160314_175300

12 maart 2016

IMG_20160319_193423

19 maart 2016

 

Tevreden?
Ik heb negen maanden lang een kind in mijn buik gedragen en ik ben heel tevreden met hoe ik er uit zie. Toch geloven mensen soms niet dat ik al een dochter heb, tot ik een foto laat zien van haar. Ik snap het wel hoor, want ik sta er soms zelf ook versteld van dat zij al die maanden in mijn buik heeft gezeten en deze alweer zo plat is. Een mooie buik, maar hij is niet meer zoals voor de zwangerschap, niet zo strak duh! Het is allemaal wat losser en precies onder mijn bh zit zo’n minirolletje als ik zit… Ik wil het dus allemaal wat strakker hebben, maar ik ga niet koste wat kost daar voor zorgen, maar ik zal er wel iets voor moeten doen. De afgelopen maanden heb ik nauwelijks gesport (lees: dat kun je op twee handen tellen). Mijn abonnement van de sportschool heb ik in augustus 2015 weer in laten gaan, maar in oktober had ik deze alweer opgezegd. Het was voor mij niet te combineren met werk, koken, Stephan die laat thuis was en dan ook nog Naomi voeden. Ik volgde graag een groepsles die echt om 19:00 uur start en sporten met volle borsten, omdat het net niet uit kwam met Naomi te voeden (dat was toen, nu niet meer omdat het stabiel is) is gewoon niet fijn.

Toch sporten
De afgelopen weken heb ik het skeeleren weer opgepakt op de zaterdagochtend, omdat mijn conditie niet best is en ik daar helemaal klaar mee was. Stephan moedigde mij al een tijdje aan om weer te gaan sporten. Dan zou ik mij een stuk beter voelen, daar was hij van overtuigd. Niet dat ik mij slecht voelde, maar toen ik de eerste keer weer ging, wist ik dat ik dit al die tijd gemist had. Sporten is naast mijn blog, echt een uitlaatklep. Ik geniet er enorm van, ook al kom ik helemaal kapot thuis haha. Oefening baart kunst en nu het langzaam aan weer langer licht blijft in de avond, kan ik wellicht twee keer in de week gaan skeeleren. Verder moet ik ook maar weer eens wat grondoefeningen doen, zoals buikspieroefeningen en lunges. Het begin is er niet waar?

Vroeg jij je jezelf ook af hoe je buik er na de bevalling uit zou zien of helemaal niet? En ben jij weer back in shape of vind je het wel prima zo?

Liefs Angela

You Might Also Like

18 Comments

 • Reply
  Mathiske's mama blog
  25 maart 2016 at 11:20

  Mijn buik is echt verre van wat het ooit was. Zo slap en blubber ik sport nu 4x in de week en nu komt er wel weer schot in de zaak. Ik heb best lang de borstvoeding als excuus gebruikt om lekkere dingen te eten.
  Mathiske’s mama blog onlangs geplaatst…Consultatie Bureau Update 8 maanden #2My Profile

 • Reply
  Simone
  25 maart 2016 at 21:39

  Ik vroeg me dat zeker wel af tijdens mijn zwangerschap. Ik ben nu inmiddels lichter van gewicht dan voor mijn zwangerschap, dus meer buik zit er niet, wel meer huid haha… Maar ach. Ik zit er niet zo mee. Er is een baby in mij gegroeid. Het mag er een beetje geleefd uitzien toch 😉
  Simone onlangs geplaatst…Mijn baby en de katten | Hoe gaat dat?My Profile

  • Reply
   Angela Lodder
   28 maart 2016 at 18:32

   Wat goed Simone! Haha ja die huid he, dat heeft echt iedereen 😉 En precies, dat mag gezien worden hoor!

 • Reply
  demallemolenmoeder
  26 maart 2016 at 05:42

  Ik vind dat je er fantastisch uitziet. Ik ga weer beginnen met sporten en iets meer letten op mijn voeding.
  demallemolenmoeder onlangs geplaatst…De combinatie huisdier en kindMy Profile

 • Reply
  Wilmaaa
  26 maart 2016 at 06:19

  Je ziet er prachtig uit!Ik ben ondanks ik ook dun ben ook begonnen met sporten puur om fit te worden, succes he 🙂

  • Reply
   Angela Lodder
   28 maart 2016 at 18:32

   Dankjewel! Heerlijk toch, is ook echt goed voor je. Lekker bezig zijn. Jij ook!

 • Reply
  Nicole
  26 maart 2016 at 07:27

  Je ziet er prachtig uit!
  Nicole onlangs geplaatst…Shoplog: Opheffingsuitverkoop bij V&DMy Profile

 • Reply
  Saskia
  26 maart 2016 at 09:25

  Nou je mag zeker tevreden zijn hoor! Mijn buik is nog helemaal flubby na twee kindjes 🙂
  Saskia onlangs geplaatst…Effectieve huishoudtipsMy Profile

  • Reply
   Angela Lodder
   28 maart 2016 at 18:33

   Dankjewel Saskia! Dat maakt toch niet uit! Als je jezelf maar mooi vindt en fijn voelt, dat is het belangrijkste! En er hebben wel twee kindjes in gewoond he 😉

   • Reply
    car isnurance comparison rates Nashville, Tennessee
    1 mei 2017 at 22:14

    of the things we pride ourselves on is the community here. They’re the best people ever and, like everyone else on the internet, can lose their cool sometimes, but for the most part are civil and intelligent. That attitude also extends to us, the staff. Hopefully it means as much to others as it does to yourself.Thanks for the compliment!

 • Reply
  Nathalie
  29 maart 2016 at 07:19

  Ik heb nooit het oude figuur terug gekregen. Na 5 zwangerschappen zijn er heel wat kilo’s aangekomen en ik wil er graag nog een kilo of 15 af maar dat komt wel een keer.
  Nathalie onlangs geplaatst…Feest want vandaag ben ik jarig!My Profile

  • Reply
   Angela Lodder
   29 maart 2016 at 22:29

   Dat gaat je zeker lukken als je daar klaar voor bent! X

 • Reply
  Leonie
  1 april 2016 at 20:40

  Wauw, wat een lijntje zeg. Je ziet er prachtig uit..!
  Leonie onlangs geplaatst…Mamashowt: Baby(kamer) Wishlist #2My Profile

  • Reply
   Angela Lodder
   4 april 2016 at 17:32

   Dankjewel Leonie! Jij lekker genieten van die heerlijke zwangere buik van je!

  Leave a Reply

  CommentLuv badge

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  error: Deze content is beveiliigd