Borstvoedingsgedoe | Hoe gaat het nu met mij?

Ruim een week geleden schreef ik hier dat ik behoorlijk wat kilo’s was afgevallen en dat ik wellicht moet stoppen met het geven van borstvoeding. Een update over hoe het nu gaat met mij, wat de uitslag van de bloedtest was en wat ik in de tussentijd gedaan heb.

De afgelopen dagen heb ik ook veel nagedacht over het stoppen met borstvoeding geven. De gedachte alleen al maakt mij ontzettend verdrietig. Uiteraard vind ik het soms ook echt zwaar, maar dat weegt niet op tegen die heerlijke momenten met Naomi. Met flesvoeding heb je die momenten natuurlijk ook, maar het voelt voor mij gewoon anders. De stap is nog te groot. Heb voor mezelf wel gezegd dat ik meteen ga afbouwen met de borstvoeding als ik onder de 60 kilo kom. Het afbouwen zelf duurt namelijk ook een aantal weken. Ik heb momenteel een BMI van 18,1. Dat is ondergewicht, maar ik zit altijd aan de ondergrens van de BMI berekening. Met 63 kilo is het een BMI van 19. Ik zal geen 70 kilo gaan wegen en dat hoeft ook niet šŸ˜‰

De hamvraag is natuurlijk, ben ik weer afgevallen of niet? Nee! Ik stond maandagmorgen op de weegschaal en het gewicht is hetzelfde gebleven. Wat heb ik in de tussentijd gedaan?

 • Ik vroeg een vriendin die ik ken van mijn studie Communicatie of zij tips had voor mij. Zij sport fanatiek en heeft daarbij ook verstand van voeding. De tip die zij gaf is de ochtend starten met een fruitshake eventueel met eiwitpoeder. Ik mag natuurlijk geen koemelk, maar rijstmelk, amandelmelk en sojamelk is geen probleem. Rijstmelk is echt lekker trouwens!
 • Ik ben iedere twee uur gaan eten. Dan nam ik fruit, een cracker met smeerkaas of een pakje sultana.
 • Via facebook kreeg ik ook verschillende reacties, zoals beginnen met Herbalifeshakes. Mijn moeder had nog een bus staan, dus ik wisselde de shakes die mijn vriendin als tip gaf, af met de herbalifeshakes. Net voordat ik in de auto stap, drink ik zo’n shake. Op het werk eet ik dan nog Ć©Ć©n Ć” twee crackers.
 • Bloed geprikt in het ziekenhuis. De uitslag was vrij snel binnen. Ik ben kerngezond, alle waardes zijn zoals ze moeten zijn, mijn ijzer kon zelfs niet beter. Goed nieuws dus!
 • Heb een eetdagboek bijgehouden. Deze heb ik gisteren opgestuurd naar een voedingsconsulente. Zij bood op Facebook aan te willen kijken naar mijn voedingspatroon.

De voedingsconsulente liet mij weten dat ik veel te weinig at. Voor mijn gevoel eet ik al veel meer dan eerst. Ik krijg echter onder andere te weinig calorieƫn binnen, niet gek dus dat ik afval. Aanstaande donderdag heb ik een afspraak met haar om een voedingsplan te maken. Ik ben erg blij dat ze mij hierbij wil helpen als moeders onder elkaar. Zelf heeft ze ook borstvoeding gegeven aan haar dochter. Ook stelde zij mij de vraag of ik me prettig voel bij Herbalife en daar heb ik even over nagedacht. En hoewel ik erg blij ben met die tip, het antwoord is nee. Ik ga veel liever aan de slag met voeding en dat ga ik nu dus doen. Ik heb er vertrouwen in dat ik met haar hulp kan voeden tot Naomi 1 jaar is. Uiteraard hou ik jullie op de hoogte.

Liefs Angela

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply
  Daniƫlle
  30 december 2015 at 22:59

  Wat herkenbaar zeg! Ook ik viel/val heel veel af door het geven van borstvoeding. Nu woog ik sowieso nooit veel, maar nu is het wel extreem. Onze oudste heb ik helaas maar 8 maanden kunnen voeden. Ik moest er toen mee stoppen omdat het lichamelijk teveel van me vroeg en ik opnieuw zwanger was. Nu bij onze jongste gaat het gelukkig beter, ik voed haar nu al 13 maanden. Toch heb ik nog steeds ondergewicht. Ik kan eten wat ik wil, ik kom niet aan. Ik schreef er ook een blogje over: https://buttydaantje.wordpress.com/2015/04/21/afvallen-door-slagroom/

  • Reply
   Angela Lodder
   31 december 2015 at 07:18

   Bizar zeg! Ik kom ook echt niet aan, al eet ik een hele taart op. Nu ben ik bij een voedingskundige en heb hele goede tips gekregen van haar. Ik ga je blog straks even lezen šŸ˜‰

  Leave a Reply

  CommentLuv badge

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  error: Deze content is beveiliigd