Het einde van de middagslaap voor de peuter

Hét moment van de dag waar ik volop van genoot; de middagslaap. Zeker toen ik het voor elkaar kreeg dat ze beide op hetzelfde tijdstip sliepen. Als je dag standaard om 6:00 uur begint (soms eerder!) dan duurt een dag soms héél erg lang. Dat is vast niet voor iedereen herkenbaar, maar misschien voor jou wel. Die middagslaap was een moment van bijkomen. Het huis aan kant, nog een wasje, een vlog kijken terwijl ik de strijk deed of ik typte een blogje. Kortom een moment die ik vrij nuttig besteedde.

Slechts een herinnering
Het is voorbij. Het was mooi die middagslaap, maar al een hele lange tijd is het toch echt klaar. De enige die nog slaapt is de jongste telg in huis. Ik heb er lange tijd niet aan willen geloven, maar we hebben geen keuze. Ze wil wel slapen hoor, maar ze mag niet van ons. Nou ja zeg! Dat denk je nu misschien. Geloof me ik zou willen dat het anders was.

Drama in de avond
Als Naomi overdag slaapt, dan hebben we drama in de avond. Ze slaapt dan niet voor 21:00 uur en het maakt niet uit hoe lang ze dan overdag geslapen heeft. Op de een of andere manier is ze dan over haar slaap heen. Om die reden mag ze van ons dus niet meer slapen. Maar… een peuter die het eigenlijk wel nodig heeft, wordt lastig aan het eind van de dag. Ze is dan gewoon heel moe.

Eén keer per week wel slapen
Het enige moment dat ze wel slaapt is op het kinderdagverblijf. Alle kids gaan daar naar bed om te slapen of te rusten. Dat rusten doen de oudere kinderen vaak. Helaas voor ons gaat zij dan dus slapen. Op de een of andere manier ging dat eerst wel heel goed. Jammer genoeg is ook dat nu al 3 keer op rij drama in de avond thuis. Dus we hebben besloten om het volgende week te bespreken met het kinderdagverblijf. Ik vind het namelijk niet fijn dat ze dan zo laat pas slaapt. De volgende dag kan ze niet lang slapen, omdat ik op tijd naar mijn werk moet. En dan is ze eigenlijk gewoon nog moe. Lastig!

Momtime!
In de avond hebben we nu dus wel weer volledig tijd voor onszelf. Dat is echt heel fijn. Het huis aan kant, alle spullen voor de kids klaarzetten en gewoon de dingen doen die we willen doen. In de avond laad ik dan echt op, dat heb ik nodig. Al met al zijn we er ondertussen wel aan gewend zou je kunnen zeggen! Dat betekent dat je overdag wel wat meer de peuter moet vermaken. Dat vind ik wel heel gezellig hoor! We doen spelletjes samen of iets anders. Ik heb dan echt tijd voor haar, omdat Daniël slaapt. Dat is wel tof en zij geniet daar ook enorm van. Moeder- en dochtertijd.

Tot hoe lang heeft jouw kindje in de middag geslapen? Is het herkenbaar of helemaal niet?

 

Liefs Angela

You Might Also Like

6 Comments

 • Reply
  Mathiske
  1 juni 2018 at 08:28

  Emily slaapt heel soms nog. Maar langer dan anderhalf uur laat ik haar niet meer liggen. Anders is het inderdaad drama savonds. Soms mag ze even tv kijken om toch even tot rust te komen en dan kan ze na het filmpje er weer tegen aan.
  Mathiske onlangs geplaatst…Geluk in een rompertje• 2.5 jaar online!My Profile

 • Reply
  Carmen
  1 juni 2018 at 09:42

  Mijn oudste wordt over twee weken drie. Afhankelijk van hoe laat hij ’s ochtends wakker wordt, slaapt hij in de middag nog wel of niet. De laatste tijd wordt hij erg vaak wakker van zijn babybroertje rond 6.00, dus dan slaapt hij wel. Op de crèche slaapt hij meestal wel, precies zoals jij zegt, omdat de andere kindjes ook gaan slapen. Hier gelukkig geen drama in de avond dus ik ben met alle scenario’s oké!
  Carmen onlangs geplaatst…Waarom ik steeds meer moeite krijg met gender reveals en gender disappointmentMy Profile

 • Reply
  Marjet
  1 juni 2018 at 21:20

  Onze dochters zijn op dezelfde dag geboren als ik het me goed herinner en wij hebben een paar weken terug om precies dezelfde reden het middagslaapje ook geschrapt. Moeilijk, maar fijn dag de avonden daardoor weer rustig zijn.

 • Reply
  Marthe
  1 juni 2018 at 23:42

  Mijn dochter sliep met 2,5 jaar (al!) niet meer ‘s middags! In het begin even ‘doorbuffelen’ voor moeders hier 🙂 maar al snel ook wel handig. Zeker in combinatie met baby zusje. Heb je maar met slaaptijden van 1 kind rekening te houden!

 • Reply
  Nicole
  2 juni 2018 at 06:11

  Mijn dochter stopte met 2,5 jaar met de middagdutjes juist door het kinderdagverblijf. Want ze had geen speen meer en hield daar iedereen wakker dus hielden ze haar uit bed. Vond ik heel erg want ze ging er 3 (halve) dagen heen en wilde daarom thuis ook niet meer slapen. Pffff dat hebben we geweten!
  Nicole onlangs geplaatst…Must read! Drie maanden lang minder blogsMy Profile

 • Reply
  Simone
  2 juni 2018 at 08:46

  Hier ging het echt precies zo, sinds een week of zes. Mirthe zou ook wel willen, maar ‘mag’ ook niet meer om dezelfde reden. Al slaapt ze maar een half uur ’s middags ipv haar twee uur die ze normaal pakte, dan was het ’s middags een humeur omdat we haar eerder wakker maakten en ’s avonds alsnog bal. Gaat een stuk beter nu.
  Simone onlangs geplaatst…Mirthe 3 jaar! | Een brief van mamaMy Profile

 • Leave a Reply

  CommentLuv badge

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  error: Deze content is beveiliigd