Het beste onderwijs voor je kind

Op veel plaatsen in Nederland moet je al vroeg scholen bekijken en je kind inschrijven. Zo is een vriendin van mij uit Utrecht laatst al op pad geweest en heeft samen met haar man haar zoontje ingeschreven. Bizar, maar tegelijkertijd soms dus hoognodig. Het zette mij aan het denken, want ik kan mij zo voorstellen dat je in een stad iets meer keuze hebt, dan in een dorp. Wat als je de keuze hebt uit twee scholen?

Zoveel keuzes
Er zijn ontzettend veel verschillende schoolsystemen. In ons dorp beperkt het zich tot twee: een openbare school en een christelijke school.  Wij vinden het belangrijk dat Naomi gewoon met vriendjes en vriendinnetjes uit het dorp kan spelen, dus ze gaat in ons dorp naar school. Zoals jullie weten zijn wij gelovig en vinden wij dit belangrijk in de opvoeding. Echter, goed onderwijs staat bij ons voorop en ik weet dat de christelijke school hier goed aangeschreven staat, dus dat heeft zeker de voorkeur.

Zelf zou ik het fijn vinden als het een kleinschalige school zou zijn, omdat ik dat zelf heb ervaren. Beide scholen zijn hier groot, al is de christelijke school qua grootte het grootst. De klassen zelf ook niet al te groot zou super zijn, al weet ik dat ook dat onmogelijk is. Tenminste ik zat in een klas met 12 kinderen, dat zie je nu nauwelijks. Wij vinden het belangrijk dat er gekeken wordt naar het kind. Dat de school kijkt naar mogelijkheden en niet naar onmogelijkheden. De kinderen in een klas die goed kunnen leren en wellicht meer uitgedaagd moeten worden, daar moet ruimte voor zijn. Maar stel dat Naomi wat meer moeite heeft met leren, dan wil ik dat daar ook aandacht voor is.

Voor ons is het nog lang niet zo ver, maar het is wel goed om alvast na te denken over alle mogelijkheden die er zijn. Andere ouders te spreken, hoe tevreden zijn zij over de school? Een kennismakingsochtend plannen, zodat je kunt zien hoe het eraan toegaat hoort er zeker bij. Zo krijg je gevoel bij de school, want Naomi moet zich wel fijn voelen.

Spelenderwijs leren
Je wilt simpelweg allemaal het beste onderwijs voor je kind. Dat je kind leert leren op een manier die leuk is, die past bij zijn of haar ontwikkelingen en interesses. En ook nog op basis van speciaal ontwikkelde smartmodules, we leven niet voor niets in de 21e eeuw. Bij Studie Nanny at Home staat dit centraal. Vanaf dat je kind in groep 5 zit tot en met het examenjaar van de middelbare school. Bij jou thuis of bij een vriendin met nog 5 anderen, leren ze op een andere manier te leren. Heb je een kind in groep 5 en een kind op de middelbare school? Geen probleem, zij kunnen bij elkaar in het groepje. De eerste jaren op de basisschool leren kinderen nog spelenderwijs, maar naarmate ze ouder worden verdwijnt dat. Zonde niet waar? Studie Nanny at Home maakt leren leuk. Er is ruimte om te delen hoe het was op school, er wordt huiswerk gemaakt en vervolgens op een leuke manier aan de slag gegaan met de funworkshops. Kinderen zien dat niet als leren, maar als ontspanning.

Kinderen op de basisschool gaan bijvoorbeeld koekjes bakken. De leerdoelen zijn: samenwerken en plannen. Om koekjes te kunnen bakken moet je kind kunnen plannen. Ze leren na te denken over de volgorde en de taakverdeling.  Kunnen ze gelijk beginnen of moeten ze eerst een recept uitzoeken en een boodschappenlijstje maken? En in welke volgorde gaan ze werken en wie gaat wat doen?

Leren studeren
Kinderen op de middelbare school hebben andere leerdoelen. Zij maken het huiswerk voor de volgende dag en besteden aandacht aan leerwerk voor de toetsen in die week. De Studie Nanny besteedt aandacht aan planning, mindmappen het maken van zijn of haar eigen proefrepetitie. Er wordt altijd rekening gehouden met de behoeftes van jouw kind. Door middel van speciaal ontwikkelde smartmodules gaan ze aan de slag. Daarnaast krijg je toegang tot de online studievaardigheidsstraining: Study Vision Online. Deze leerzame E-trainingen besteden aandacht aan alle studie- en planvaardigheden die je nodig hebt, om efficiënt door het schoolwerk heen te gaan. Sneller studeren met betere resultaten, maakt het schooljaar tot een succes.

Leren is leuk
Ik heb nooit op die manier gekeken naar onderwijs of naar leren, maar als je bedenkt dat kinderen enorm veel fantasie hebben en dat in hun beleving alles mogelijk is en op die manier ook spelen, dan zou ik dat stiekem ook weleens weer willen. Gewoon out of the box denken, niet in beperkingen maar in mogelijkheden. Soms lukt dat, maar lang niet altijd. Hoe mooi is het als kinderen dat vast kunnen houden tot ze daadwerkelijk gaan studeren? Ik zie deze manier van leren echt als aanvulling op het basisonderwijs. Het duurt nog even voordat Naomi in groep 5 zit, maar wij gaan dit zeker onthouden. Leren moet je, maar dat betekent niet dat dit ook niet leuk kan zijn. Je kunt veel lezen over de achtergrond van Studie Nanny at Home, hoe het werkt en over de nanny’s. Zij zijn allemaal hoog opgeleid als pedagogen of psychologen en hebben een interne opleiding doorlopen.

Spreekt jou spelenderwijs leren op deze manier aan of juist niet?

 

Dit artikel is tot stand gekomen door een samenwerking.

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Liefs Angela

You Might Also Like

1 Comment

 • Reply
  Vlijtig Liesje
  13 december 2016 at 11:51

  Ik denk dat als het spelenderwijs kan, het mooi is meegenomen. Maar soms is ook gewoon een kwestie van bikkelen en stampen denk ik.
  Vlijtig Liesje onlangs geplaatst…Goedkoper uit als lid van een shopping clubMy Profile

 • Leave a Reply

  CommentLuv badge

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  error: Deze content is beveiliigd