Help! Op zoek naar het perfecte geboortekaartje

Morgen ben ik op de helft van mijn zwangerschap. Over 20 weken ben ik dus 40 weken zwanger. Onze zoon of dochter is dan al wel of nog niet geboren. Wat we op dat moment allang gekozen moeten hebben zijn de geboortekaartjes waarmee we de komst van ons tweede kindje bekend maken. Alleen is dat nog niet zo makkelijk! Jullie nog tips?

Keuzestress
Gaan we voor lief, stoer, hip, druk of rustig? Gaan we hem zelf laten ontwerpen? Gaan we naar een drukkerij of bestellen we ze online? Bij Naomi hebben we boeken vol met kaartjes gehaald bij een drukkerij en onze keuze gemaakt. Ik vond het fijn om alle kaartjes meteen te zien, het papier te voelen enzovoorts. Daarnaast was het fijn dat we een kaartje kozen voor een jongen en een voor een meisje. Wat je dan niet gebruikte, werd maar voor een heel klein deel in rekening gebracht. Zij ontwierpen de tekst, zoals wij het wilden hebben, geen geklungel met zelf doen. Hoewel we ontzettend tevreden waren over het kaartje en de service, kijk ik nu toch vooral online. Ik heb al zoveel moois langs zien komen, maar echt een keuze maken, dat kan ik niet.

Een uniek kaartje
Net als een naam kiezen vind ik het dus bijzonder lastig om een uniek en mooi kaartje te vinden. Ik Google mij dan ook suf, maar je ziet door de bomen het bos niet meer. Zoveel websites met geboortekaartjes, dus waar begin je?  Ik had geboortekaartjes gezien met watercolor, oftewel aquarel. Ik vond dat er op het eerste oog tof uitzien en ook uniek. Hoe het er daadwerkelijk op papier uitziet dat weet ik niet, maar het heeft er wel voor gezorgd dat ik wat meer out of the box aan het denken ben.

We hebben nog even
Gelukkig hoeven we de keuze nog niet te maken, we hebben nog even de tijd. Over een week of 10 wil ik toch wel definitief weten waar we voor kiezen. Wat ik niet wil dat weet ik heel goed, maar wat dan wel? In ieder geval een kaartje zonder foto van onze zoon of dochter. Daar houden wij beide niet van. Ik wil ook heel graag sluitstickers voor op de enveloppen, dat vind ik er tof uitzien. Wij houden van rustige kaartjes, niet van die hele drukke met allerlei dieren erop. En verder? Dat is nog één groot vraagteken.

Je zou toch denken dat je het wel zou weten bij een tweede kindje? Niets is minder waar, vergeet de hormonen vooral ook niet 😉

Hebben jullie nog tips voor het uitkiezen van een geboortekaartje?

De foto bovenaan dit artikel is van Shutterstock.

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Liefs Angela

You Might Also Like

11 Comments

 • Reply
  Nicole @ Everyday-Life.nl
  11 januari 2017 at 02:42

  Wij hebben samen op een site gekeken, en heb mijn man een top 3 laten maken van kaartjes die hij leuk vond. Gelukkig koos hij ook mijn nummer 1. Dus we waren er zo uit. Ik hou niet van geboortekaartjes met allemaal tierelantijnen of zware teksten, dus ook deze keer wordt het lekker vrolijk 😉
  Nicole @ Everyday-Life.nl onlangs geplaatst…Ons Everyday-Life #8 – Zo vierden wij Spencers tweede verjaardag!My Profile

 • Reply
  Anne
  11 januari 2017 at 07:55

  Ons kaartje komt van Joy @ home. ( ff googlen) ik vind het nog steeds een lief en mooi kaartje. Maar de kaartjes van zo_joann op instagram vind ik ook echt te gek!
  Succes met je keuze!
  Anne onlangs geplaatst…De dramadreumes.My Profile

 • Reply
  Charlotte
  11 januari 2017 at 09:24

  Wij hadden bij Aukje een heel vrolijk en blij kaartje. Dit keer wordt het een heel ander kaartje. Hij staat in de categorie hip en ik vind hem ook wel vrolijk, maar en stuk rustiger dan de vorige. Lekker cryptisch hè haha
  Charlotte onlangs geplaatst…Zo bereid je je voor op de kraamweek…My Profile

 • Reply
  Wilmaaa
  11 januari 2017 at 09:40

  Hier ook een poos gezocht, is altijd weer moeilijk, Ik heb overal proefkaartjes besteld en daar een leuke uit gekozen:)
  Wilmaaa onlangs geplaatst…Nesteldrang alleen dat woord alMy Profile

 • Reply
  Mathiske -gelukineenrompertje-
  11 januari 2017 at 15:48

  Wij hadden een iets minder hip maar wel een modern kaartje. Wij hielden het rustig zonder allerlei zware of kleffe teksten. De volgende keer zou ik het weer zo doen.
  Mathiske -gelukineenrompertje- onlangs geplaatst…Vakantie 2017. Italië here we come!My Profile

 • Reply
  Alina
  12 januari 2017 at 00:00

  Wij hebben via de birds and the bees een kaartje besteld. Super leuk bedrijfje. Proefpakketje besteld voor de verschillende papier en karton soorten te voelen.
  Via site kaartje gekozen en die kun je nog geheel wijzigen naar wens. Wij wisten het geslacht niet van te voren en stuurden van ons gekozen kaartje een jongens versie en een meisjes versie! Super leuk mail contact ook!
  En niet onbelangrijk leuke stickers voor op de envelop!!

  Ben benieuwd waar de keuze op valt!

 • Reply
  Edith
  12 januari 2017 at 11:14

  HipDesign. Kan je een kaartje uitkiezen, maar je kan het ook compleet verbouwen in de editor. Je kan een proefdruk thuis ontvangen, en je krijgt een waaier met de verschillende papiersoorten. Erg handig en je krijgt er een goed idee bij hoe het er daadwerkelijk uit gaat zien (en voelt). Enveloppen hadden wij bij Enveloppenland.nl besteld. Eerst een drietal uitgekozen waarvan we een voorbeeld wilden, en op basis daarvan de definitieve keuze gemaakt. Helemaal matchend met elkaar!

  • Reply
   Edith
   12 januari 2017 at 11:56

   Ohnee Koningkaart hebben we de geboortekaartjes besteld, HipDesign hadden we andere kaartjes gekocht ☺

 • Reply
  Volgmama
  15 januari 2017 at 14:47

  Helaas geen tips. Wij hebben onze kaarten van Geboortepost. Kies iets leuks dat bij je past. En zoek vooral niet verder als je een hele leuke hebt gevonden. Zie je straks door de bomen het bos niet meer. Er is ook zoveel aanbod.
  Volgmama onlangs geplaatst…Proefkamperen op de VakantiebeursMy Profile

 • Reply
  Marcella
  28 januari 2017 at 14:01

  Mocht je nog op zoek zijn, ik ontwerp zelf geboortekaartjes. Als je wil kan ik je wat voorbeelden opsturen, mail of pb me dan even (via instagram) 🙂

 • Reply
  Simone vd Klomp
  19 maart 2017 at 22:01

  Wij hebben kaartjes laten tekenen door ontwerpster Alma Langerak. Op basis van een foto heeft zij ons nagetekend.

  Veel complimentjes gekregen 🙂

 • Leave a Reply

  CommentLuv badge

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  error: Deze content is beveiliigd