Help, ik heb last van nesteldrang!

Oh boy, ik heb echt enorm last van nesteldrang. Stephan vindt het heerlijk, want hij is normaal het opruimerige type in ons huis. Niet dat ik een sloddervos ben hoor, maar er kan hier en daar weleens een tijdschrift slingeren of oorbellen. Nu slingert er nergens iets meer, maar dan ook echt nergens!
Dit is compleet nieuw voor mij. Bij Naomi had ik niet zo’n last van nesteldrang. Ik wist oprecht niet waar vrouwen het over hadden als ze dat zeiden. Nu weet ik het wel, een enorme opruim- en schoonmaakwoede. Vooral de opruimwoede is hier bij mij aan de gang. Ze zeggen dat het voortkomt uit alles klaar willen maken voor de komst van je baby, maar dat is het nog niet eens zozeer bij mij. We hebben namelijk gewoon nog niets gekocht voor onze zoon! Jep, het is schandalig. Ik weet het, maar ook dat komt goed. Ik ben al wel begonnen met het maken van een baby wishlist voor hem. Deze zal ik volgende week met jullie delen. Daarnaast ben ik druk op Pinterest bezig. Voor beide kids een bord, omdat beide kamers gaan veranderen. Hier ook later meer over dus 😉

Nesteldrang…..
Terug naar de nesteldrang. O boy, het is echt bizar gewoon. Zoals ik al zei, Stephan is ook helemaal verbaasd. Het begon met het uitzoeken van Naomi’s kleding en deze te verkopen. Ik dacht dat het toen gewoon lag aan het feit dat ik de meidenkleding voor jongenskleding in wilde ruilen. Nu besef ik dat het daar is begonnen. Zo ging ik ook op een zondagochtend ineens mijn kledingkast opruimen. Alles eruit, de helft weggedaan (sommige dingen waren te oud, echt te oud) en de andere helft terug. Na mijn zwangerschap mag ik dus lekker nieuwe kleding shoppen! Verder hou ik alle kasten netjes, leg ik alles meteen op de plaats waar het hoort, zoek ik de folders uit die meteen bij het oud papier kunnen etc. Als ik een dag de kleding aan het wassen ben, dan hang ik het meteen op, sommige dingen gaan in de droger en wat er droog is dat vouw ik niet alleen meteen, maar ik strijk ook. Huh?! Ja, dat had ik dus nooit van mezelf gedacht. Hier liggen vaak hele stapels strijk…. Stephan hoopt dat het blijvend is haha.

Niet op alle fronten helaas
Qua schoonmaken ben ik altijd wel bezig, maar soms verslof ik het ook een week, dan slaap ik bijvoorbeeld liever tegelijk met Naomi. Nu niet hoor, nu maak ik schoon! Ik ben 6 keer met de stofzuiger door het huis gegaan, 3 keer met de dweil en dat doe ik normaal nooit. Wij hebben geen huisdieren, dus iedere dag stofzuigen is niet per se nodig. Het is wel lekker schoon natuurlijk. Die badkamer blijft wel een dingetje, jammer dat de schoonmaakwoede daar niet volledig toeslaat.

Het bestaat dus echt!
Tja, het was een onbekend fenomeen voor mij, maar nu niet meer dus. Het hoogtepunt komt in je derde trimester zeggen ze. Ik ben enorm benieuwd, want ik denk niet dat het erger kan? Daarnaast levert het mij nu al harde buiken op, omdat ik gewoon veel te druk bezig ben. Niet alleen thuis, maar ik werk natuurlijk ook nog. Lastig, lastig, lastig. Ik moet namelijk goed rust houden ook, vind onze zoon ook een stuk fijner. Die balans zoek ik dus nog een beetje.

Had jij hier last van en hoe ging je daar mee om?

De foto bovenaan dit artikel komt van Shutterstock.

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Liefs Angela

You Might Also Like

3 Comments

 • Reply
  Wilmaaa
  30 januari 2017 at 07:16

  Haha hier dan wel op het hoogtepunt nu ;p alles moet bijgehouden worden, maarja ik ben dan ook al bijna 40 weken. Je komt er toch niet onderuit, dus gewoon maar lekker doen 😉
  Wilmaaa onlangs geplaatst…Leuke webshops voor betaalbare kinderkledingMy Profile

 • Reply
  Gerdi
  30 januari 2017 at 16:12

  Hier heb ik dat ook echt extreem gehad.. Zo was m’n huis wel spik en span toen zoonlief geboren werd!
  Gerdi onlangs geplaatst…Meekijken met Gerdi #4 | Shoppen, Klussen en WerkenMy Profile

 • Reply
  Anja
  31 januari 2017 at 02:06

  Heel herkenbaar, al moest ik eigenlijk echt rusten vanwege bloedverlies: het was tegen dovemansoren gezegd, de nesteldrang was zo sterk. Dat strijken is ook herkenbaar hahaha… Probeer toch even te genieten en het rustiger aan te doen, zeker als je te veel harde buiken krijgt.
  Anja onlangs geplaatst…Weekendtips 3 – 5 februari 2017: evenementen, uitjes, festivalsMy Profile

 • Leave a Reply

  CommentLuv badge

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  error: Deze content is beveiliigd