Haaralert – Ik heb een totaal ander kapsel!

Jawel, mijn haar is in de afgelopen jaren nog nóóit zo anders geweest. De schaar is er flink in gezet kan ik wel zeggen. Niet zo maar een centimeter of vijf, maar een stukje meer. Heel veel meer….. Dus de foto zoals je hier boven ziet, zo zie ik er dus niet meer uit!

De korte geschiedenis van mijn haar
Mijn haar is dun, heel dun. Alleen toen ik zwanger was, was het een stukje dikker. Toen viel het ook echt wel mooi. Maar ja om nu de rest van mijn leven zwanger te zijn, dat is ook zo wat. Inmiddels is het alweer 8 weken geleden dat ik ben bevallen. En nog veel langer geleden dat ik naar de kapper ben geweest trouwens. Het was dus hoognodig, maar daarnaast was ik mijn haar zat. Een pony wilde ik niet weer. In de afgelopen 3 jaar heb ik dat ook al twee keer gehad. Een schuine lok was ik ook zat. Daarbij ging mijn haar halverwege de dag standaard even snel in een staart, omdat ik het maar vond hangen. Dat is ook niet de bedoeling van een kapsel. Niets mis met een staart hoor, maar dan wel een mooie. Dus….wat dan wel?!

Verandering is soms nodig!
Zoals ik al schreef, ik was mijn haar gewoon zat. Ik vond het gewoon niks meer. Komt dat door de nieuwe levensfase nu met twee kids? Geen idee. Wat ik wel weet is dat ik het eerder niet durfde. Hooguit dus de verandering van een pony of een schuine lok en het is ook weleens ietsje korter geweest. Ik was er gewoon aan toe, een nieuwe look. Dat hebben wel meer vrouwen na de bevalling schijnt, ik dus blijkbaar ook!

De schaar er in!
Ik maakte heel last minute toch op vrijdag in plaats van zaterdag een afspraak bij de kapper. Op de 84e verjaardag van mijn opa kon ik even heen en weer, de kapper was namelijk in hetzelfde dorp. Zo kon ik even weg bij Daniël en mijn moeder oppassen. Handig!

De oh zo bekende vraag. En hoe wil je het geknipt hebben? Ehm… ik legde de situatie uit en vroeg haar wat ze mij zou aanraden. Kort was het antwoord. En dan niet schouderlengte, maar korter dan dat. Okee dat moest ik even laten bezinken. Ik had er al weleens over nagedacht, heb het ook één keer zo gehad. Dat is wel heel lang geleden. Groep 6 van de basisschool telt niet echt he? Toen had ik spijt, dat weet ik nog heel erg goed. Mijn moeder en mijn nicht hadden mij er nog voor gewaarschuwd, maar ja eigenwijs he! Inmiddels zijn we heel wat jaren verder en ik dacht:
– Ik zit niet meer in groep 6
– Ach het is maar haar, dat groeit weer aan als het echt niet mooi is.
– De kapster weet heel goed of een kapsel iemand staat of niet
– Ik doe het!

Dat laatste zei ik hardop. En daar gingen mijn toch wel lange lokken. Oh my! Geen weg meer terug, echt geen weg meer terug. Ik stuurde wat berichten naar vriendinnen dat ik in de kappersstoel zat en dat het kort werd, maar dan ook echt kort. Fotooooo stuurden ze in koor. En die foto kwam er natuurlijk, nadat mijn haar in model zat. Ik was er direct blij mee. Wel wennen, maar heel blij. Het stond mij goed. Zoals mijn vriendinnen zeiden: vrouwelijk en sexy.

Even de before foto die ik op Instagram plaatste.

Short hair don’t care!
Jawel het is kort, meer dan kort. En nee dat is niet omdat ik moeder ben, of omdat ik een makkelijk kapsel wilde. Geloof me, makkelijk en kort haar, dat gaat niet samen. Het is behoorlijk wat werk, veel meer dan met mijn lange lokken. Toch word ik er steeds beter in. Iedere ochtend aan de slag met een dikke ronde borstel, föhn, mousse, sea salt spray, volumepoeder, stijltang en haarlak. Dus… zo zie ik eruit als ik het zelf doe! Op Instagram kreeg ik megaveel positieve reacties. Moet zeggen dat dat mij toch ook wel heel erg goed deed 🙂 Maar het allerbelangrijkste was toch wel de reactie van mijn mannetje. Hij vind dat het me erg goed staat! Naomi zei: mama mooi en Daniël herkent mij ook nog dus die vindt het ook wel prima hihi.

Spijt?

Ik zeg wel wat iedereen er van vindt, maar wat vind ik zelf? Spijt? Nee absoluut niet, maar moest wel even een paar dagen wennen hoor. Het is nu een week later en ben er nog steeds megablij mee!

Bewaren

Liefs Angela

You Might Also Like

8 Comments

 • Reply
  Anke
  21 juli 2017 at 15:29

  Supergaaf!

 • Reply
  Mathiske -gelukineenrompertje-
  21 juli 2017 at 15:50

  Ik vind het ook echt super leuk staan bij je!
  Mathiske -gelukineenrompertje- onlangs geplaatst…Mijn favoriete zomerdrankje: Exota cocktail!My Profile

 • Reply
  Mirjam
  21 juli 2017 at 20:47

  Wauw! Het staat je super meid!
  Mirjam onlangs geplaatst…Mama Challenge 2017 | PicknickenMy Profile

 • Reply
  Anja
  21 juli 2017 at 22:43

  Wat een metamorfose! Geweldig
  Anja onlangs geplaatst…Wat is zwemmerseczeem en (natuurlijke) behandelingMy Profile

 • Reply
  Mirjam Helmond
  22 juli 2017 at 00:08

  Heel gaaf! Leuk ook met doe lippenstift erbij!

 • Reply
  Nicole
  22 juli 2017 at 08:27

  Ik vond je daarvoor al prachtig maar dit staat je nog leuker vind ik! Sexy meid!
  Nicole onlangs geplaatst…Review & Korting! Spelen met een Springkoe!My Profile

 • Reply
  Cassandra
  22 juli 2017 at 18:23

  Ik vind het je fantastisch goed staan!! hot mom alert

 • Reply
  Marlinda
  22 juli 2017 at 20:17

  Het staat je echt geweldig goed!!
  Marlinda onlangs geplaatst…zomer ademMy Profile

 • Leave a Reply

  CommentLuv badge

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  error: Deze content is beveiliigd