Groot nieuws | Naomi kan lopen!

Kleine voetjes, uitbundige ouders, klappende handen en enthousiast gejuich. Euforisch waren Stephan en ik afgelopen zaterdag.  Wat een prachtig gezicht als je kind voor het eerst los loopt. De fysieke ontwikkelingen gaan in een sneltreinvaart. Naomi stapt al enige tijd heel erg goed aan onze hand en achter een loopkarretje. Eigenlijk had ze ons niet eens nodig. Een paar stapjes los deed ze af en toe, maar verder miste het zelfvertrouwen nog en dat moest ze toch zelf doen. En jawel, zaterdag 6 augustus 2016 om 22:15 uur (Lang leve het sprongetje) gaat in de boeken. Naomi loopt los!

1000 uur oefenen
Je wil niet weten hoeveel mensen aan ons gevraagd hebben: “En loopt ze al?”. Wat is dat toch eigenlijk? Je zou bijna gaan denken dat het niet normaal is als je kind nog niet loopt? Niets is minder waar, een kind gaat lopen als hij dat wil en daarmee uit. Uitzonderingen daargelaten natuurlijk. Kindjes hebben ongeveer 1000 uur oefentijd nodig, vanaf het eerste moment dat ze zichzelf kunnen optrekken tot het moment dat ze helemaal zelf kunnen lopen. Bizar he?! Nu niet met een stopwatch naast je kind gaan zitten he? Grapje 😉

Aanmoedigen helpt
Naomi’s gezicht toen wij vol enthousiasme aan het juichen waren en in onze handen klapten. Geweldig! Ze straalde helemaal en je merkte dat ze daardoor de energie kreeg om door te gaan met stappen. Hoe gebeurde het dan? Echt ineens! Het is weer sprongetjestijd en daar heeft onze dreumes altijd last van. En jawel ook zaterdagavond was slapen ver te zoeken. We waren boven en hadden een hoop lol. Ze stond zoals ik wel vaker doet en ik liet haar los zoals ik ook wel vaker doe en zei: loop maar naar papa. En ja hoor, ineens deed ze het. Waarop wij natuurlijk doorgingen met stimuleren. Door ons gejuich en vrolijke gezichten stimuleerde haar dit echt. Ze bleef maar lopen en eigenlijk helemaal niet zo wankel als we hadden gedacht. De eerste paar keren wel natuurlijk. Ze moet haar evenwicht bewaren.

Met vallen en opstaan
Uiteraard hoort vallen er ook bij en dat deed ze geregeld ook, maar hoppa dan ging ze weer staan. En meteen ook omdraaien, dat vond ik nog knapper eerlijk gezegd. Stoppen, omdraaien en weer verder stappen. Trotser kun je niet zijn als ouders bij een nieuwe mijlpaal. Ik vind het fantastisch om zo’n klein mensje te zien lopen. En helemaal nu het onze eigen dochter is. Na een nachtje slapen wist ze precies nog hoe het moest. Ze wil nu 80% van de tijd stappen. Tussendoor kruipt ze vrolijk rond op haar kont, maar wisselt dit dus af met veel stappen. Ze loopt overigens gerust met haar duim in de mond of haar fles. Geen probleem voor onze dreumes.

Buiten oefenen
Naomi is graag buiten, dus zondag gingen we met haar lopen in de wijk. Fantastisch vond ze het. Dikke glimlach op haar gezicht en die van ons. Een paar keer vallen, huilen en weer opstaan. De bijbehorende boosheid als ze een kant op moest, waar ze niet heen wilde, hoorde er ook bij. Stiekem moesten we daar heel hard om lachen. Onze eigen dramaqueen wil het liefst rechts als wij links gaan. Dikke krokodillentranen, want zeg nou zelf: het is toch oneerlijk als je niet door mag lopen tot je de sloot tegenkomt? Ik ben stiekem wel nieuwsgierig wat er in dat koppie omgaat, wat ze nu allemaal denkt. Ik heb er zo’n voorstelling van namelijk.

 

Letterlijk loslaten
De tijd dat ik haar letterlijk draag worden nu schaarser. Ze kan zelf lopen en ik loop naast haar. Dat blijf ik de rest van mijn leven doen. Een stukje loslaten is het toch weer wel, we hoeven haar niet meer te dragen naar de auto, ze kan nu echt zelf lopen. Weer een mijlpaal die in de boeken kan. Er gaan er nog velen volgen, maar dit was wederom weer een hele bijzondere. Onze dochter die op haar eigen beentjes staat. Mini beentjes met minivoetjes die snel vooruit komen. We kunnen erachteraan op de camping binnenkort!

Weet jij de eerste stapjes van je kindje nog?

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Liefs Angela

You Might Also Like

10 Comments

 • Reply
  Nicole
  8 augustus 2016 at 07:53

  Jaaaa zo goed! Ik weet het hier nog als de dag van gisteren want het was een paar weken terug dat hij voor het eerst los liep!! Zo leuk om te zien!
  Nicole onlangs geplaatst…Dit zijn de 4 leukste meiden om te volgen op Snapchat!My Profile

 • Reply
  MetMirjam
  8 augustus 2016 at 09:22

  Heerlijk om te zien hè, als ze gaan lopen! Die schattige stapjes.. ik weet het nog precies van Fiene 🙂
  MetMirjam onlangs geplaatst…Waar word ik blij van?My Profile

 • Reply
  mathiske's mama blog
  8 augustus 2016 at 09:49

  Jaaa! Super goed! Nu moeten jullie op de camping er achter aan

  Emily stapte voor het eerst gisteren aan de hand. Wok natuurlijk ook Door het dolle heen
  mathiske’s mama blog onlangs geplaatst…30 Day Blog Challenge NLMy Profile

 • Reply
  Carlijn
  8 augustus 2016 at 10:24

  Super!!! Grote meid! Heel toevallig zijn hier zaterdag ook de eerste stapjes gezet, maar beide dames lopen nog steeds niet uit zichzelf. Alleen als je ze neerzet. Écht lopen zoals Naomi dat doet, is het dus niet. Ik blijf dus nog even dragen 😉
  Carlijn onlangs geplaatst…Mijn look met geverfde wenkbrauwen en wimpersMy Profile

 • Reply
  Charlotte
  8 augustus 2016 at 11:36

  Jeej knappe Naomi! Super goed hoor. Die eerste stapjes zijn zo schattig, nog zo wankel hihi
  Charlotte onlangs geplaatst…Outfits of the week #8My Profile

 • Reply
  Simone
  8 augustus 2016 at 21:21

  Ja wat was dat een prachtig filmpje, en wat een mijlpaal inderdaad! Mirthe heeft ook haar eerste stapjes los gezet. Op 2 augustus zette ze drie keer drie stapjes los en toen vond ze het wel weer mooi geweest. Maar ze is daarna een beetje ziek geworden dus misschien had het daarmee te maken. Ik ben benieuwd wanneer ze weer verder gaat wandelen 😉
  Simone onlangs geplaatst…Video | De inhoud van mijn tas: luiertas & handtasMy Profile

 • Reply
  Cindy - levenalsmama.nl
  8 augustus 2016 at 22:23

  Wat een prachtig moment hè, zo bijzonder. Ik weet het ook nog heel goed, maar het is dan ook nog niet zo lang geleden. 14 weken geleden toen mijn zoontje nog niet geboren was, leerde ze net los staan. En nu loopt ze inmiddels alweer heel wat weken zelfstandig rond. Ik verbaas me er nog over hoe snel zoiets gaat, ontwikkeld, en je alweer niet meer weet hoe het anders was.
  Cindy – levenalsmama.nl onlangs geplaatst…Daar word je Sukhi vanMy Profile

 • Reply
  -N | Mommies Life
  8 augustus 2016 at 22:31

  Wat goed en wat een prachtig moment! Leuk dat je dit zo hebt weten vast te leggen! Hier mag je absoluut trots op zijn! Op naar het volgende sprongetje 😉
  -N | Mommies Life onlangs geplaatst…Vrouw hield zwangerschap ruim een jaar verborgen!My Profile

 • Reply
  Vlijtig Liesje
  9 augustus 2016 at 09:16

  Gefeliciteerd met deze mijlpaal! Dat is een groot moment!
  Vlijtig Liesje onlangs geplaatst…In bh op je blog?My Profile

 • Reply
  Kleine Prinses
  9 augustus 2016 at 22:35

  Super! Gefeliciteerd!
  Kleine Prinses onlangs geplaatst…Mijn nieuwe wagen: Peugeot Partner TeepeeMy Profile

 • Leave a Reply

  CommentLuv badge

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  error: Deze content is beveiliigd