Gebeden voor het slapengaan voor je kindje

Bidden voor en met je kinderen is heel belangrijk. Hoe fijn is het dan om dit voor hen in begrijpelijke taal te kunnen doen. Onlangs verzamelde ik een aantal gebeden die andere moeders mij tipte en gebeden die ik zelf tegenkwam.

Korte gebeden

Vader, voor een lang gebed, ben ik nu te moe.
Daarom zeg ik: ‘Dank u wel’  en doe mijn ogen toe.
Amen.

Lieve God, ik vind het fijn voor ik ga slapen bij u te zijn.
Ik heb me gewassen, mijn tanden gepoetst.
Nu ga ik slapen deze nacht. Houdt u over mij de wacht?

Zegen mij in de morgen,
zegen mij overdag,
zegen mij in de avond,
Zegen mij deze nacht.

Wat er ook komen mag,
u bent bij ons elke avond,
elke morgen, ja elke nieuwe dag.

 

Gebeden die je ook kunt zingen

Je hoeft niet bang te zijn,
al gaat de storm tekeer.
Leg maar gewoon je hand,
in die van onze Heer.

Je hoeft niet bang te zijn,
als oorlog komt of pijn.
De Her zal als een muur,
rondom je leven zijn.

Je hoeft niet bang te zijn,
al gaan de lichten uit,
God is er en hij blijft,
als jij je ogen sluit.

Ik ga slapen ik ben moe
Ik ga slapen ik ben moe
Here dek mij lekker toe
met Uw liefde warm en zacht
en bewaar mij deze nacht

Alles leg ik voor U neer
ook mijn stoute dingen Heer
doe mijn zonden weg bij mij
Here Jezus, maak mij vrij

Zorg voor kinderen in nood
geef de arme mensen brood
laat de zieken als het mag
beter worden op een dag

Zorgt U voor ons hele huis
als we buiten zijn of thuis
ja ik bid voor iedereen
sla Uw armen om ons heen

Laat mij weer gezond en fris
opstaan als het morgen is
geef dat ik weer spelen mag
dank U wel voor deze dag

Amen

Er zijn nog veel meer gebeden. Je vindt ze online of in verschillende boekjes. Deze zes vind ik fijn om voor onze kinderen te bidden. Soms doen wij dat alleen en soms wil ze zelf ook meedoen. Andere keren vouwen we onze handen en vertellen we God wat we van de dag vonden. Wat er leuk was en wat er niet zo leuk was. Bidden is niets anders dan praten met God en dat leren we hen ook al.

Heb jij nog een gebed wat ik hier aan toe kan voegen? Laat het hieronder weten! 

Liefs Angela

You Might Also Like

8 Comments

 • Reply
  Janine
  25 november 2018 at 08:20

  Jezus kindje klein
  Maak mijn hartje rein
  Maak mijn hartje vroom
  Zodat ik later in de hemel kom..

  Dit zeggen wij voor het slapen gaan samen met de kindjes

 • Reply
  Lisanne
  25 november 2018 at 19:33

  Mooie blog.
  Wij bidden ook altijd voor het slapen gaan. Vaak vraag ik de kinderen iets te noemen wat ze fijn vonden van de dag en wat ze minder fijn vonden. Daar danken en bidden we dan voor. Ook de kinderen zelf. Na het bidden zingen we altijd nog “Ik ga slapen ik ben moe. Doe mijn beide oogjes toe. Jezus houd ook deze nacht over Noraya, Joaz en Bodi (namen van de kinderen) getrouw de wacht.” Lijkt wel op het laatste liedje alleen is de tekst iets aangepast.
  Ben het helemaal met je eens dat het belangrijk is om samen met en voor je kinderen te bidden.

 • Reply
  Maria
  25 november 2018 at 19:44

  ‘K vouw mijn handjes
  ‘K sluit mijn oogjes
  Buig mijn knietjes voor U neer
  Trouwe Vader in de Hemel
  Zie in liefde op mij neer

  Leer mij vroeg Uw kind te worden
  Schoon k nog jong ben en nog klein
  Mag ik van Uw grote kudde
  Toch een heel klein schaapje zijn.

  En dan op de wijs van: Hoger dan de blauwe luchten

 • Reply
  Debby
  6 april 2020 at 06:41

  Here komt u bij mijn bedje staan
  En laat u mij lekker slapen gaan.
  In Jezus naam Amen

 • Reply
  unrang
  18 juni 2021 at 05:33

  Korte christelijke slaapgebeden
  Hemelse Vader, Vader is altijd bij mij. Terwijl ik in bed lag te slapen, werd ik eraan herinnerd dat vader altijd over me waakt. Ik ben me niet bewust van de processen die in mijn lichaam doorgaan terwijl ik slaap, maar Vader kent elke cel in mijn lichaam.

  Als ik slaap, help me dan om de problemen van de dag achter me te laten en vergeef degenen die tegen mij gezondigd hebben. Als ik wakker word, laat me eraan herinneren dat mijn zonden zijn vergeven en dat Uw barmhartigheid elke ochtend nieuw is. Let op mij. Door Jezus Christus, mijn Heer, Amen.

 • Reply
  Mieke Van Liefde
  6 augustus 2021 at 21:03

  Ik heb ook ooit een gebedje zelf geschreven, geschikt voor groot en klein. Ik deel het graag met je, maar er is blijkbaar iets mis met de knip-en plakfunctie en het is net ietsje te lang om het hier compleet uit te typen. Geef gerust een seintje als ik het hier (opnieuw) kan toevoegen.

 • Reply
  rachelle vissers
  12 september 2021 at 20:11

  bedankt/

  heb je ook een gebed voor mijn kleinkindje van 2 jaar, ze wordt geregeld snachts lastig gevallen met angst, huilen. het lijkt op wat de dokters noemen; night terror, maar ik weet dat bij God alles mogelijk is alleen heb ik de woorden niet goed en is er een vers wat ik kan bidden voor haar?

 • Reply
  Wanda
  16 november 2021 at 18:31

  Dit liedje zong ik voor mijn kinderen en nu kleinkinderen
  “Wanneer ik ga slapen al ben ik vaak bang, als is het zo donker, al duurt t zo lang
  Dan vouw ik mijn handjes en God zegt mij, ik zal je voor je zorgen de angst gaat voorbij

 • Leave a Reply

  CommentLuv badge

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  error: Deze content is beveiliigd