Wereldfamiliedag: Familytime met HelloFresh

Naomi die honderduit praat over haar dag en Daniël die druk aan het gebaren is. Eten dat op de grond ligt. Stephan en ik kijken elkaar aan en we glimlachen. Dit is het leven met kids, dit is ons leven. Het is een fijn moment om de dag met elkaar door te nemen. Een moment om bij te komen en te genieten van een heerlijke maaltijd.
Dit artikel betreft een samenwerking. 

Deze momenten hebben we niet altijd, maar samen eten vinden we wel belangrijk. En we zijn niet de enige. Samen koken (40%) en eten (66%) zijn volgens Nederlanders belangrijke momenten voor het versterken van de familieband, blijkt uit onderzoek van HelloFresh. Stephan is door zijn werk vaak laat thuis. Te laat voor het eten als het aan mij ligt, dus dan eet ik samen met de kids en is papa erbij aan de telefoon. Dat gaat dan ongeveer zo: “Papa kijk!” Houdt de telefoon boven haar bord. “Ik eet doperwten, vleesje en aardappels. Zie je dat?” Ook dat is genieten, maar met papa live aan tafel zitten is natuurlijk veel leuker. Des te meer genieten wij dus als dat het wél kan. Die momenten koester ik, want samen aan tafel is zo gezellig (en chaotisch en druk, met eten dat door de keuken vliegt).

Inspiratieloos
Ik weet trouwens niet hoe het bij jullie zit? Maar iedere keer bedenken wat je moet eten vind ik best lastig. Hier is het iedere keer hetzelfde liedje: “Schat, wat eten we deze week”? Inspiratieloos is het wel het goede woord. Aan recepten in huis overigens geen gebrek hoor. Toch blijft het iedere keer een uitdaging en eten we veelal hetzelfde. Iets nieuws proberen blijft op de een of andere manier een drempel. En dan vraag ik me toch vaak af, lusten de kids dat wel? Is het echt zo makkelijk te maken als ze zeggen? Afijn, je snapt me wel, wij eten dus toch gewoon vrij standaard. Af en toe een uitschieter naar een receptje. Zonde zegt Stephan dan, dat moet vaker kunnen. Gelijk heeft hij, want je kunt zoveel met eten doen.

Hellofresh de uitkomst?
Wij maakten kennis met HelloFresh. Al jaren twijfel ik om zo’n box te proberen. Stephan en ik hadden het er dan over dat we het toch vrij prijzig vonden. Daar komen we van terug, want het is simpelweg niet te vergelijken met aardappelen, spinazie en een stukje vlees of macaroni. Want natuurlijk is dát goedkoper. Niks mis mee ook, maar wij hebben behoefte aan variatie. En dan niet de variatie van; de ene keer eten we het op maandag en de andere keer op woensdag. Echt variatie qua recepten. We eten dingen die we normaal echt niet zouden eten. En heel wonderlijk, de kids vinden het ook lekker. Uiteraard verschilt dit per keer, want ja, het zijn en blijven kids he!

Eén groot feest
Naomi vond het een groot feest toen ze de doos mocht uitpakken. Ze begreep alleen niet dat het een koude doos was, want normaal zit er kleding in of speelgoed. Ze begreep ook niet dat mama éérst foto’s moest maken, dus excuses voor de volgende twee niet scherpe foto’s. En… normaal staat mijn man niet te springen om pakketjes (die van jullie wel?) maar naar dit pakketje was zelfs hij toch wel nieuwsgierig.


Ideaal dat alle ingrediënten voor de gerechten bij elkaar zitten. Eén zak is voor één gerecht. Handig!

Wat een keuze!
Iedere week kun je kiezen uit maar liefst 9 verschillende gerechten. Je kiest welke box je wilt (Veggie, Original, Quick & Easy of Family), het aantal personen (1, 2, 3, 4, 5 of 6) en de hoeveelheid maaltijden (3, 4 of 5) en je laat het op een moment bezorgen dat het jou uitkomt. Deze gerechten vind je op de website, in de app of, als je de week daarvoor besteld hebt, in jouw bezorgde doos. We ontvingen drie totaal verschillende gerechten, waarvan ook een veggie gerecht. Ik vond het oprecht lastig kiezen wat we die avond zouden eten. Ik heb het daarom maar aan Stephan overgelaten. Hij koos voor het veggie gerecht. Eentje die Daniël ook prima mee kon eten. Makkelijke en lekkere recepten, dat was onze eerste indruk. Echt, dit kan gewoon niet fout gaan dacht ik.

Hup hup aan de slag
Ik vind het zo handig dat al die ingrediënten bij elkaar in een zak zitten. Ik hoefde alleen nog maar een snijplank, mesje en pannen te pakken. Was het makkelijk? Ja dat was het! Het recept wijst zich vanzelf en ik was ook binnen de tijd klaar. Dat vond ik echt een pluspunt. Zo’n teleurstelling als er staat 25 minuten en je bent vervolgens langer bezig. Dat was dus absoluut niet het geval.

Ziet er toch waanzinnig uit? Wij gaan dit zeker vaker doen. Ik zal niet zeggen wekelijks, maar dat hoeft ook niet. Je kunt zelf je lidmaatschap stop zetten en weer activeren wanneer jij dat wil. Wij mogen nog vier keer een box proberen. Wij gaan dat de komende maand doen en bijhouden hoeveel we daarnaast nog kwijt zijn aan de andere boodschappen. Reden? Wij zijn zelf nieuwsgierig hoeveel geld we dan in totaal uitgeven aan boodschappen. Is dat nu (veel) meer of blijft het gelijk met HelloFresh?

Familiemoment
Het was een prachtige dag en warm. Het ideale moment dus om buiten te eten. Tijd om te smullen! Dit gerecht leende zich daar uitstekend voor. Kinderstoel naar buiten voor Daniël, Naomi op haar kleine zwarte stoeltje en wij heerlijk in de loungebank. Familiemoment it is! Geen prachtige tafel met een sjiek tafelkleed, kandelaren, mooie borden, bestek en glazen. Dat is totaal niet praktisch met die kids van ons. Gewoon simpel binnen het opscheppen en buiten opeten. Daniël probeerde als eerste het gerecht en die smulde er van. Ook Naomi probeerde het uit, die was net zo nieuwsgierig als wij! Stephan en ik vonden het beide een lekker gerecht. Hij miste alleen zijn vlees, maar dat is simpel op te lossen door dan geen veggie gerecht te kiezen. De andere twee gerechten bevatten wel vlees, dus deze combi is voor mij eigenlijk wel prima.

Tijd voor elkaar
Vandaag is het Wereldfamiliedag, of ook wel Internationale Dag van het Gezin. Een dag om stil te staan bij elkaar, om dankbaar te zijn voor elkaar. Een moment om bij te komen van die drukke dag. Te zitten aan tafel en niet meer aan werk te denken, maar aan je gezin. Die mooie tekening van je kind bekijken en zijn of haar glimlach in je op te nemen. Luisteren naar de verhalen van elkaar. Dat is genieten. Wij merken het meteen aan Naomi en Daniël als we echt aandacht voor ze hebben. Samen eten is daar een uitgelezen moment voor. Geen telefoons, geen werk, geen afleiding. Alleen elkaar en een heerlijke maaltijd. Dus… op zo’n dag van vandaag is het een uitgelezen moment om vanavond met je gezin te eten. Vier jij deze internationale dag ook mee door gezamenlijk te eten?

Winnen!

Met dank aan HelloFresh mag ik één van jullie blij maken met twee weken gratis HelloFresh*. Hoe gaaf is dat! Nu wil je natuurlijk weten wat je daarvoor moet doen. Dat is eigenlijk heel simpel:
⦁ Volg mij op Instagram
⦁ Deel vóór 1 juni jouw mooiste familiefoto op Instagram met #familiemoment en #mamametpassie
⦁ Op 1 juni maak ik de winnaar bekend op social media.

*Het gaat om 2x een maaltijdbox bestaande uit 3 gerechten naar keuze voor 1-4 personen.

Veel succes, ik ben benieuwd naar al jullie foto’s op Instagram!

De winactie wordt mogelijk gemaakt door HelloFresh. Zij hebben de regels  van de winactie bepaald. Dus heb je geen Instagram, dan kun je helaas niet meedoen. 

Liefs Angela

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

error: Deze content is beveiliigd