Even bijkletsen: dit was mijn jaar!

Pak een kop thee, een kop koffie of een lekker wijntje (als je dit in de avond leest he) en lees lekker mee. Ik vond het namelijk wel weer tijd voor een persoonlijke update. Het is een lange, dus bereid je voor 😉

Intens jaar

Ik moet je eerlijk bekennen dat er periodes zijn geweest waarin ik dacht: “waar ben ik aan begonnen? Kan ik dit allemaal wel?!” Waar ik in januari nog volop aan het bloggen was, werd dat in maart al minder. In totaal zijn er maar 57 blogs van mijn hand online gekomen. Dat is weinig als je bedenkt dat dit er voorheen gemiddeld 3 per week waren. Is dat erg? Zeker niet, want ik voelde het gewoon niet zo.

Ik had te veel aan mijn hoofd en dat heb je dus gemerkt, omdat ik mijn blog links liet liggen. Ik twijfelde ook over wat ik nu moest delen. Ik was de blog-vibe kwijt en ook op Instagram vond je mij steeds minder. Ik dacht vaak: “waarom loop ik nu de hele tijd met mijn telefoon rond. Wie wil dit nou zien?” Ik was het dus een beetje kwijt.

Het ondernemerschap omarmen

Dat is op zich ook niet zo gek. Ik bedoel in januari besloot ik om ontslag te nemen bij mijn werkgever. Dag vastigheid, hallo ondernemerschap. Ik had al snel spijt dat ik niet voor 1 februari ontslag had genomen. Mijn lieve vriendin Ymke, HR-adviseur, adviseerde mij dit nog. Haar letterlijke woorden: “Angela, weet je het zeker? Bijna 3 maanden werken na het indienen van je ontslag is lang hoor”. Ze had zo gelijk. Het was intens lang en ook niet echt leuk. Ik deed het voor mijn collega’s en ook voor mezelf, zodat ik vanaf 1 april iemand kon inwerken. Helaas liep dat anders en kwam die persoon niet. Mijn directe collega’s zijn de meest fantastische mensen met wie ik in loondienst heb samengewerkt. En ja, ik mis ze ook echt weleens.

Lees ook: Dit vind ik écht van het ondernemerschap.

Beste beslissing ooit

Ik heb geen enkele spijt van mijn ontslag. Dit is de beste beslissing die ik voor mezelf en mijn gezin kon maken. Hoe pittig het soms ook is. Ik moet namelijk zelf voor werk zorgen, dat kan niemand anders voor mij doen. Het ondernemerschap is een avontuur met bergen en dalen, maar ik zou niets anders willen. Het gaat goed, ik verdien mijn eigen geld en doe wat ik leuk vind. Het voelt niet als werken en dan is het goed he? Heb jij dat ook met jouw werk?

Zoveel veranderingen

Ik vraag mij af wanneer we een rustig jaar hebben. Dit jaar bestond in een notendop uit mijn ontslag, Naomi die voor het eerst naar school gaat, Daniël die stopt met borstvoeding, Stephan die in de kerkenraad gaat en promotie maakt op zijn werk en de kids die zo groot zijn met hun andere meubels in hun slaapkamer. Waar blijft de tijd?!

Aan mezelf werken

Dat heb ik dit jaar ook veel gedaan. Onder andere door met een businesscoach aan de slag te gaan. Maar ook het besluit om die Mirenaspiraal eruit te laten halen. Dat was een hele goede beslissing zoals je hier ook kon lezen. Verder mis ik het sporten ontzettend en ga ik daar ook weer mee aan de slag. Mijn broeken zitten net iets te strak bij mijn buik en ik vertik het om een grotere maat te kopen. Ik was blij met mijn lichaam zoals het was, maar nu even niet meer. Thuis werken zorgt ook voor meer eten tussendoor, want je hebt alles liggen. Laat ik dan die discipline missen om al dat lekkers te laten liggen. Tijd om ook op dat gebied aan mezelf te werken.

Focus

Het woord van 2019 is toch wel focus. Dat verloor ik met deze blog en nu is het weer terug. Mijn bedrijf staat en er komen toffe dingen in 2020 aan! Er is weer ruimte in mijn hoofd om te bloggen. Dit is de eerste van een reeks aan blogs die ik geschreven heb. Neus dus lekker rond zou ik zeggen 🙂 Je vraagt je vast af of ik weer vaker ga bloggen? Yes, ik heb er weer zin in. Zeker toen ik deze blog teruglas met wat ik wil bereiken met deze blog.

Een jaar geleden schreef ik dat 2019 mijn jaar zou worden en dat is het ook. Op naar 2020 en ik kan eerlijk gezegd niet wachten om te zien wat dit jaar mij gaat brengen.

Liefs Angela

You Might Also Like

1 Comment

 • Reply
  Naomi
  30 december 2019 at 17:20

  Mooi om te lezen. Er is dit jaar wel écht heel veel gebeurd ja bij jou. Misschien bestaan rustige jaren gewoon niet;).

 • Leave a Reply

  CommentLuv badge

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  error: Deze content is beveiliigd