Even babbelen #1 Babybubbel, ontkenningsfase, stoppen met kolven en studie

Soms zijn er dingen die je even van je af moet schrijven. Daarom mijn hersenspinsels op papier. Ik vond dat op deze zonnige, prachtige, stralende maandag wel passend. Hoe gaat het met mij? Waar ben ik mee bezig? Wat houdt mij bezig?

Hoe gaat het met mij?
Een tijdje terug ging het even niet zo lekker. Waarom niet? Van alles bij elkaar, je hebt weleens van die dagen. Zware nachten, druk op het werk en thuis allerlei verplichtigen. In de vrouwengroeigroep (een bijbelstudie voor vrouwen) schreef iedereen op een briefje waarvoor zij wilde dat er gebeden werd. De linkerbuurvrouw zou de komende twee weken dagelijks voor je bidden. Een vriendin deed dit voor mij en ik was dit eigenlijk al vergeten. Waarop ik dus na twee weken weer kwam en de leidster van de groep vroeg hoe het met mij ging. Ik zei: ja heel goed echt een dooddoener he. Waarop zij vroeg: “Ja gaat het echt goed?” En ik stak van wal waarom het zo goed ging. Ik was alweer vergeten dat ik twee weken daarvoor niet zo lekker in mijn vel zat. Mooi hoe bidden voor een ander, als je het zelf even niet kan, werkt! Mijn gewicht is overigens nog steeds niet wat het zou moeten zijn, maar ik ben tevreden. Dan is het goed toch?

Waar ben ik mee bezig en wat houdt mij zoal bezig?

Het is een faaaaaaaase
Pfoe. Wat een pittige sprong is dit. Hoe lang gaat het nog duren? Wat moeten we nu? De 11 maanden sprong is voor ons echt terror met de avonden en nachten. Soms gaat het goed en dan ineens weer niet. Nog een week en dan is ze er uit. Zoals je hier kon lezen, was het overduidelijk een sprong. Toen op zijn hoogtepunt, maar we zijn er nog niet uit. Nog een week en dan weer in rustig vaarwater. Let’s hope so! De ontwikkelingen zijn fantastisch om te zien, dat dan weer wel 😁 Ze roept overal ‘die’ tegen en wijst met haar vinger. Ergens deze week een update online over haar ontwikkelingen. Dan hebben we ook een bezoekje aan het consultatiebureau gebracht. Zo nieuwsgierig hoeveel ze weegt en hoe lang ze is.

Uit de babybubbel
Ik heb het gevoel dat we langzaam uit onze babybubbel komen. We komen in wat rustiger vaarwater met af en toe nog een wilde storm a.k.a. oei ik groei sprong. Er lijkt wat meer ritme in te zitten, wat meer tijd voor elkaar en voor vrienden. Vooral dat laatste krijgt echt meer een boost. Heel fijn! Binnenkort komt er hier wel een artikel over op mijn website. 

Kolven
Of eigenlijk, het stoppen met kolven. Op vrijdag 13 mei gaat de kolf voor de allerlaatste keer mee naar het werk. Daarna heb ik namelijk een weekje vakantie en dan is Naomi de 20e jarig. Ga je stoppen met voeden? Nee dat zeker niet, ook al kijken veel mensen mij wel raar aan als ik dat zeg. Afijn, ik trek me er niets van aan 😉 Eerder schreef ik al dat kolven niet echt lekker liep. Dat is niet verandert, ik moet nog steeds bijkolven in de avond. Dat doe ik met liefde hoor, die laatste paar weken kunnen er ook nog wel bij. Maar ik zal blij zijn als dat ding naar zolder kan. Hmmm wellicht wijt ik er binnenkort toch nog een blog aan.

Voeden na 1 jaar?
Kindjes hebben zo’n 300 ml zuivel nodig na hun eerste jaar is mij verteld. Ik denk niet dat ze dat na haar verjaardag met twee keer drinken redt bij mij, maar ze krijgt ook kwark en altijd boter op haar brood, dus dan zit het wel goed. Hoe zie ik dat dan voor me? Ik vind Naomi voeden echt heerlijk. Maar ik zie mijzelf niet meer live voeden in een restaurant als ze één is geworden. Wat is het verschil dan met een dag na haar verjaardag of een dag voor haar verjaardag? Die is er niet, maar het is een persoonlijk gevoel. Het is best lastig om haar vast te houden nu ze groter wordt. Thuis kan ik op de bank languit liggen of op bed in de avond. Beetje raar in een restaurant niet waar? In de ochtend en avond blijf ik dus voeden zolang als ze wil, maar niet langer dan twee jaar, dat weet ik al wel. Stopt ze eerder, dan is dat uiteraard goed. En wie weet wil ik zelf wel stoppen, al kan ik mij dat nu nog niet voorstellen hihi.

Afronding studie Stephan
Jep dat houdt mij echt bezig, ik zou het zo fijn vinden als hij zijn studie kan afronden. Stephan zijn studie tot accountant loopt al 9 jaar. Wat een respect heb ik voor hem. Al die uren studie en wat hij daarvoor soms niet heeft op moeten geven. Pittig hoor, werken en dan ook nog studeren. Er zijn vast meer mensen die dit herkennen. Ik niet, maar ik maak het wel vanaf de zijlijn mee. Het vergt een hoop doorzettingsvermogen en motivatie. Nu echt de allerlaatste loodjes, want zijn laatste essay is ingeleverd. Als die wordt goedgekeurd nog verdedigen en dan is dat laatste papiertje ook binnen. Hopelijk gaat dit voor de zomer nog lukken. Ik ben nu al zo trots op hem.

Vakantie
Al eerder plaatste ik hier een artikel over. We komen er gewoon niet uit. Een autovakantie zien we eigenlijk toch niet zitten. Ook weer een gevoel, want we weten helemaal niet hoe het is om een lange autoreis met haar te maken. Maar vliegen is niet echt Stephan zijn ding. Ik denk dat het een last minute wordt of misschien gaan we wel niet haha.

Foto’s
Ik ben druk bezig met het testen van een fotoboek waarvoor ik ben benaderd. Tot nu toe ben ik enthousiast, maar goed hij hij is nog af en ook nog niet afgedrukt natuurlijk. Hierover later dus meer. Heel sentimenteel om al die foto’s van Naomi te zien. Bijzonder hoe snel zo’n eerste jaar gaat.

Verjaardag Naomi
Ik zit in de ontkenningsfase. Mijn baby is nog laaaaaaaaaaang geen dreumes! Haar verjaardag nadert, dus daar ben ik ook mee bezig. Wordt het heel groots? Nee hoor, maar wel wat extra aandacht. Deze week kunnen hopelijk de uitnodigingen de deur uit. Ik bedenk me net dat ik ook nog even de vrouw voor de taart moet contacten. Verder heb ik de laatste cadeau-ideeën in haar online verjaardagslijstje geplaatst, dus we zijn er klaar voor.

Mijn website
Afgelopen vrijdag is er geen artikel online gekomen. Ik heb er simpelweg geen tijd voor gehad, maar er ook geen tijd voor vrijgemaakt. Het is en blijft een hobby. Schrijven moet leuk zijn en als dat niet zo is, dan wordt het een last. Zo lief dat ik een paar berichtjes kreeg van lezeressen dat mijn artikel niet online was gekomen, een groot compliment. Ik stoei verder een beetje met de dagen waarop mijn artikelen online komen, met name dan de zondag. Ik ben hier nog niet over uit, dus voorlopig blijft het nog gewoon zo.

Zo dat waren wat hersenspinsels van mij. Heerlijk om ze van mij af te schrijven. Geeft een hoop rust en ook overzicht en ook weer ideeën om te schrijven 🙂

Hoe gaat het met jou? Het woord goed is verboden. En wat houdt jou op dit moment bezig?

Liefs Angela

You Might Also Like

13 Comments

 • Reply
  Mathiske's mama blog
  25 april 2016 at 07:07

  Hoe het met mij gaat? Heel eerlijk, ik.kan wel janken. Dat de borstvoeding nu zo hard terug.loopt en alle ellende en gezeik van het UWV.. maar goed fake a smile and.make.your day.

  Super goed dat Stephan zn studie zo lang vol houd! En zo spannend dat Naomi al bijna een jaar is. De tijd vliegt zo hard voorbij! En die nachten. Man man man wat een ramp, wij zitten er nu midden in
  Mathiske’s mama blog onlangs geplaatst…Onze Gender reveal Party.My Profile

 • Reply
  Wilmaaa
  25 april 2016 at 09:14

  Leuk om even te lezen hoe het met je gaat! Fijn dat het nu weer goed met je gaat en mooi zeg dat er voor je gebeden word. Haha, ik noem Yarah ook per ongeluk nog weleens baby, owjah zeg ik dan dat is ze niet meer 😉 Wij gaan in de zomer naar Tsjechie, een reis van 12 uur rijden.. zo spannend! We gaan dan ´s nachts rijden, dus hopelijk slaapt ze gewoon heel lang. Filmpjes meenemen en wat nieuw speelgoed en we duimen er maar voor, haha!

  • Reply
   Angela Lodder
   1 mei 2016 at 15:04

   Wilma, dat is zo fijn om die lieve vrouwen om mij heen te hebben 🙂 Hihi nee Yarah is geen baby meer! Zeker spannend, maar komt vast goed. Hier zit ook iets meer schot in de zaak voor een vakantie met de auto. Ik duim met je mee.

 • Reply
  Saskia
  25 april 2016 at 10:29

  Oh die 11 maanden sprong is hier ook aan de gang, het lijkt voorzichtig een beetje op te klaren, maar wat een ellende zeg. En ik durf het geeneens zo te schrijven want ik ben bang dat ze dan net zo hard weer opnieuw begint 🙂
  Saskia onlangs geplaatst…Persoonlijk: Welcome To My Life! Halli Galli en IntratuinMy Profile

  • Reply
   Angela Lodder
   1 mei 2016 at 15:05

   Fijn dat het bij jullie al begon op te klaren. Hier zijn wij er ook uit, maar helaas komt ze na een paar uur slapen toch weer en duurt het minimaal 2,5 uur voor ze weer gaat slapen. Heel lastig en inderdaad die sprong is heel dichtbij alweer.

 • Reply
  Frank
  25 april 2016 at 13:18

  Hoe het met mij gaat…. Ik moet eerlijk zeggen dat ik niet veel te klagen heb, mijn nieuwe hobby (bloggen) vraagt nogal wat tijd van me en dat heb je niet altijd met een kindje. Ook wil ik mijn vrouw helpen om haar zo min mogelijk te belasten met het huishouden zodat ze zich vol op haar studie kan concentreren. Maar zoals ik al zei ik heb niets te klagen ik heb een fijn leven
  Frank onlangs geplaatst…Een kijkje in onze babykamerMy Profile

  • Reply
   Angela Lodder
   1 mei 2016 at 15:05

   Fijn dat het goed met je gaat! Dat kost het zeker. Daarom probeer ik vooruit te werken, zodat ik wat meer rust heb en ik plaats op vaste dagen wat ik ook heel prettig vind. Wellicht een idee? Wat goed dat je je vrouw zo helpt!

 • Reply
  Nicole @ Everyday-Life.nl
  25 april 2016 at 21:02

  Haha, met mij gaat het goed 😉 Nee hoor geintje, hier is het enorm druk, maar alles hebben we nog wel op de rit. Ik heb volgende week een paar dagen vrij, heerlijk! Deze week nog even doorbikkelen. Leuk om zo je gedachtenspinsels te lezen, is een leuke blog geworden!
  Nicole @ Everyday-Life.nl onlangs geplaatst…Beleven we de wereld alleen nog maar via onze telefoon?My Profile

  • Reply
   Angela Lodder
   1 mei 2016 at 15:06

   Hahaha heerlijk je eerste zin. Je hebt je vrije dagen vanaf nu denk ik. Heerlijk, geniet er van! Dankjewel voor het compliment op mijn blog 🙂

 • Reply
  Yvonne
  26 april 2016 at 06:08

  Hier gaat het prima, de kinderen hebben lekker vakantie. Ze zijn allemaal druk met hun eigen dingen bezig. Jammer dat het weer niet wat beter is, ik was graag met ze naar buiten gegaan. Daar baal ik wel een beetje van, maar tegelijkertijd is het nu ook wel knus…

  • Reply
   Angela Lodder
   1 mei 2016 at 15:07

   Geniet van de vakantie met je kids! Het weer klaart nu op, dus lekker naar buiten 🙂

  Leave a Reply

  CommentLuv badge

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  error: Deze content is beveiliigd