Er is één doos die je stiekem liever niet ontvangt

Als je zwanger bent kun je veel gratis dozen aanvragen, zoals de Blije doos van Prénatal, de Zwangerbox van Ouders van Nu en de doos van de Babydump. Leuke dozen, gevuld met allerlei handige spulletjes die je kunt gebruiken voor je baby, maar er zitten ook leuke spulletjes bij voor jou. Denk aan tijdschriften en 0,0% bier. Van je zorgverzekeraar ontvang je (in de meeste gevallen) ook nog een doos. Je zou willen dat je hem nooit open hoeft te doen…

Okee misschien een beetje overdreven. Ik heb het natuurlijk over het kraampakket! IMG_20151211_233454Je weet dat je zo’n pakket krijgt van je zorgverzekeraar. Als je hem niet krijgt, kun je hem kopen.

Ik stuurde mijn beste vriendin Mélanie een foto van de doos met als tekst: “Ook binnen, durf hem niet open te maken :p ” Waarop ze reageert: “leuk toch!!” Opnieuw stuur ik een foto, maar dan van de inhoud: “Tot op de bodem gevuld met verband, gaas, alcoholflesje, kraamverband (lees: hele grote lappen kraamverband) etc.” Mélanie: “Oh zo’n pakket haha!”

Op het eerste gezicht ben je echt geneigd om dit pakket zo ver mogelijk uit het zicht te houden. Ik tenminste wel… Toch zitten er noodzakelijke dingen in die je nodig hebt voor je thuisbevalling en daarna in je kraamweek. Ik had bijvoorbeeld niet gedacht zo blij te zijn met:

 • Matrasbeschermer. Niet nodig gehad, maar erg handig voor, de naam zegt het al, bescherming van je matras. Mochten je vliezen dan breken, dan ben je er blij mee. Ik heb dit de eerste dagen nog laten zitten, want je weet nooit of je nog veel bloed verliest.
 • Kraamverband. Ik was hier de eerste dagen zo blij mee. Had niet verwacht dat die pakken op zouden gaan. Daarnaast een tip om Kotex maandverband voor de nacht te kopen. Deze is ook wat dikker, maar lang niet zo dik als het kraamverband en ook daar zit geen plastic in, wat weer goed is voor je spulletje daar beneden.
 • Netbroekjes. De onderbroeken waar je doorheen kunt kijken. Toen ik bevallen was en ging douchen, legde de verpleegkundige deze klaar in de badkamer met zo’n kraamverband. Ik heb deze eerst uitgebreid bestudeerd haha. Maar ik was er op dat moment erg blij mee!
 • Onderleggers. Deze hebben we gebruikt voor de onderzoeken door de verloskundige in mijn kraamweek. Handig!
 • Flesje alcohol en verbandwatten. Gebruikt om de thermometers te ontsmetten.

Er zitten nog een hoop andere zaken in zoals: het kraammatras, hygiënische zeep, steriele navelklemmen, luiertape, inlegluiers en gaaskompressen. Dit heb ik niet nodig gehad, maar met een thuisbevalling wordt veel daarvan gebruikt. Alles wat ik over had heb ik meegegeven aan mijn verloskundige op de laatste dag. Zij gebruiken dat voor vrouwen die deze spullen goed kunnen gebruiken bij hun bevalling.

Screenshot_2015-12-08-14-38-17

Daarnaast zaten er nog twee leuke attenties bij van Zetje Zebra. Een ritseldoekje en een badcape.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Wat was jouw eerste reactie toen je deze doos kreeg of toen je de spulletjes kocht? Ik hoor het graag, laat het me in een reactie onder mijn blog weten.

Liefs Angela

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply
  Wilmaaa
  15 december 2015 at 10:11

  ik had er wel zin in om hem te krijgen en heb die rare netbroekjes lekker direct weggegooid 🙂

  • Reply
   Angela Lodder
   15 december 2015 at 10:56

   Zo zie je maar, dat het per persoon verschilt! 😉

  Leave a Reply

  CommentLuv badge

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  error: Deze content is beveiliigd