Een buggy kopen | Hier moet onze buggy aan voldoen

We hebben een buggy, eentje die we kochten voor de vakantie. Gewoon zo’n paraplu buggy, niet al te duur, maar ook niet de goedkoopste. Herkenbaar? Op het moment van kopen was ik er heel blij mee. Je voelt een maar aan komen…. Ik vind hem vooral heel oncomfortabel. Zeker toen we hem vorig jaar voor Daniël gebruikte, onze kinderwagen kon namelijk echt niet mee. En met die warmte wilde ik Daniël ook niet constant dragen. Daarnaast nam ik hem een keer mee tijdens een winkelsessie en ook dat was geen succes. Vraag maar aan mijn moeder. Mijn man vindt de buggy overigens prima. Je voelt weer een maar aankomen…. Ik dus niet. De vakantie staat weer voor de deur, de smalle straatjes met kleine stenen in Frankrijk ook. Kortom de buggy is aan vervanging toe. Ik heb alleen wel een behoorlijk lijstje waar hij aan moet voldoen.
In dit artikel is een gekregen product verwerkt.

Comfortabel en ergonomisch

Daniël moet er fijn in kunnen zitten. Een zachte zitting en rugleuning zijn toch wel vereisten en hij moet op een goede manier met zijn beentjes zitten. Ook moet je de riempjes goed af kunnen stellen en wil ik dat deze een zachte afwerking hebben.

Verstelbaar in ligstand

Dit vind ik heel belangrijk. Daniël moet er namelijk in kunnen slapen. Dat betekent dat de zitting helemaal plat moet kunnen. Ideaal als we van de zomer bij het zwembad zitten en hij zijn middagdut doet.

Uitritsbare zonnekap

Alle buggy’s hebben tegenwoordig wel een kap. Net zoals een kinderwagen heeft. Maar ik wil ook de optie dat je de kap langer kunt maken. Oftewel, een zonnekap. Als Daniël dan in de buggy zit, voorkomen we op die manier dat de zon in zijn ogen komt.

Wendbaar

De voorste wielen moeten 360 graden kunnen draaien. Kortom hij moet wendbaar zijn. Er is niks vervelender dan dat je niet normaal kunt sturen met je buggy.

Makkelijk in- en uitklappen

Laten we voorop stellen dat ik niet zo heel handig ben. Ik moet de buggy dus heel makkelijk in- en uit kunnen klappen. Gekscherend heb ik weleens geroepen dat dit met één hand moet kunnen. En jawel dat bestaat dus echt!

Niet te zwaar en makkelijk te dragen

Ik moet hem makkelijk in en uit de auto kunnen tillen. Bijna net zo licht als zo’n paraplu buggy eigenlijk! En het liefst geen handvat, maar eentje die je kunt dragen op je rug bijvoorbeeld.

Een duwstang

Een doorlopende stang zoals een kinderwagen ook heeft. Dus niet twee van die handvatten wat je vaak ziet bij buggy’s. Ik vind dat niet zo fijn rijden.

Een normale rem

Daarmee bedoel ik dat je niet beide achterwielen afzonderlijk op de rem moet zetten, zoals vaak bij buggy’s het geval is. Maar gewoon zoals je dat bij een kinderwagen ook doet, met één klik.

Boodschappenmand

En dan het liefst een grote. Al is dat niet (makkelijk) te vinden bij een buggy. Maar het feit dat er boodschappenmandje onder zit waar ik wat spullen in kwijt kan, dat vind ik al fijn. De rest van de spullen doe ik in mijn tas die ik aan de buggy kan hangen door middel van een haak!

Dus… je zoekt eigenlijk een kinderwagen?

Als je het lijstje zo ziet, zou je bijna denken van wel. Niets is minder waar, want we hebben al een kinderwagen. Ik ben echt op zoek naar een buggy die voldoet aan al het bovenstaande. Die vond ik op de Negenmaandenbeurs. Voor degenen die mij toen volgden via instastories, je weet vast wel om welke het gaat. Het is, in mijn ogen, niet zomaar een buggy. Je kunt deze al vanaf de geboorte gebruiken. Je kunt er namelijk een reiswieg bij kopen (wel zo handig voor de eerste 6 maanden) en je baby autostoeltje erop zetten. Nu heb ik daar natuurlijk geen ervaring mee, maar het feit dat dit kan, is toch best handig.

Ontmoet onze nieuwe buggy
Dit is de Maxi-Cosi Laika. Een beauty van een buggy en hij rijdt ook nog eens heel erg fijn. Op de Negenmaandenbeurs heb ik deze wagen namelijk al even kort getest. Hij is licht, wendbaar en de zitting is erg zacht. Hij heeft voor mij alles wat ik zoek in een buggy. De uitgebreide review lees je hier.

Liefs Angela

You Might Also Like

1 Comment

 • Reply
  nicole
  5 juni 2018 at 11:30

  Dat is een goede lijst met criteria voor een goede buggy vind ik!

 • Leave a Reply

  CommentLuv badge

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  error: Deze content is beveiliigd