Duimen afleren? We zijn gewoon maar begonnen

Dat Naomi duimt vind ik niet erg. Dat kon je hier al eerder lezen. De situatie is echter veranderd, omdat ze nu constant duimt. Als ze even niets doet, dan gaat meteen die duim in haar mond. Daarnaast gaan haar tanden toch al een beetje anders staan. Tijd om langzaam aan toch maar te beginnen. 

Is het echt nodig?
Dat heb ik mezelf wel afgevraagd en dit ook met Stephan besproken. We besloten een week goed te kijken hoe vaak ze nu duimt. Dat was zoveel dat we beide vonden dat we het wilden proberen. Dus in het weekend besloten we bytex te kopen en dit op te smeren.

Niet van gediend
De kleine dame was er niet van gediend dat er iets op haar duim gesmeerd werd. Uiteraard ging en uitleg aan vooraf. Dat ze een grote meid is en dat het het goed is voor haar tandjes. We zagen haar toen ineens stiekem met rechts duimen, dus ook daar ging bytex op. Ik besloot solidair te zijn. Ze mocht bytex op mijn nagels smeren. Het is een tijd goed gegaan, maar ik ben weer aan het nagels bijten. Mega slechte gewoonte, ik weet het. Dit vond ze natuurlijk geweldig. Probleem opgelost. 

Werkt het?
Ze probeerde uiteraard te duimen, maar daar stopte ze al heel snel mee. Ze vond het heel vies. Tot onze verbazing blijft ze overdag van haar duim af. We zijn heel trots op haar. Het vele handen wassen zorgt er wel voor dat we er aan moeten denken om het halverwege de dag nog eens op te smeren. Maar tot nu toe gaat het dus heel goed! Ze geeft het in de ochtend zelf aan dat bytex erop moet. Dat is een fijne ontwikkeling! In de avond duimt ze nog wel in haar bed. Voor nu is dat prima, op die manier komt ze in slaap. Over een tijdje pakken we wel door voor de avond/nacht.

Hoe lang heeft jouw kindje geduimd? En stopte jouw kindje zelf? 

Liefs Angela

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

error: Deze content is beveiliigd