Dokter Google… Mijn zoekacties en hielp het?

Een van de meest bezochte websites aller tijden en zéker bij ouders. De afgelopen jaren heb ik heel wat aan Google gevraagd. Hij gaf ook altijd antwoord, maar of het nu allemaal werkte? Ik deel met jullie een viertal van deze zoekacties. 

Help, mijn kind slaapt na 9 maanden nog niet door. Tips!

Antwoord van Google dat ik besloot te proberen: Doe wat rijstebloem in de laatste fles.
En? De rijstebloem kopen was zonde van mijn geld. Uberhaupt is de cominatie rijstebloem en borstvoeding niet handig. Het wordt niet zo’n dikke papfles. Helaas dus….
Mijn tip: Accepteer dat je kind niet doorslaapt. Klaag er af en toe gewoon over (dat mag!). En voor de rest wacht je geduldig af of probeer je een van de boeken van allerlei slaapgoeroes uit.

Baby verkouden niks helpt, wat nu?

Antwoord van Google dat ik besloot te proberen: Stop een ui naast het bed.
En? Het verlicht inderdaad de verkoudheid wel iets, maar die lucht op die slaapkamer. Echt niet te harden gewoon.
Mijn tip: geef je borstvoeding? Dan wat gekolfde melk met een pipetje in de neusgaten doen. Verder is het maken van een eigen zoutoplossing ook erg handig. Werkt hier thuis het beste.

Peuter wil middagslaap, maar slaapt dan pas 21:00 uur, wat nu?!

Antwoord van Google dat ik besloot te proberen: Geen middagslaap meer.
En? Inderdaad, het werkte. Alleen was het een hele kunst om haar wakker te houden tot ze naar bed kon.
Mijn tip: Probeer dit zeker als jouw peuter daar ook last van heeft. De overgang naar helemaal geen slaapje is pittig. Niet alleen voor je peuter, maar ook voor jezelf. Vervroeg daarom de bedtijd naar 18:00 uur. Per twee dagen doe je er een kwartiertje bij, tot je op het normale tijdstip zit.

Kind eet niks in de avond, alleen een toetje. Tips!

Antwoord van Google dat ik besloot te proberen: Maak een kunstwerk van het bord met eten. Forceer niet. Maak er een wedstrijdje van.
En? Ik probeerde alles, maar niets werkte. Naomi vertikte het gewoon. Soms zat er een dag tussen dat het werkte, maar vaker niet dan wel.
Mijn tip: Doe een “Elza” oftewel, laat het los! Echt het heeft geen zin om je er druk over te maken. Dat kost zoveel energie dat het niet eens meer leuk is aan tafel. Uiteindelijk gaan ze een keer eten. Hier was dat in ieder geval wel zo.

Wat googelde jij het meeste en was je blij met het antwoord dat je kreeg?

 

Liefs Angela

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

error: Deze content is beveiliigd