Dit vind ik écht van het ondernemerschap

Ik heb bewust gekozen voor het ondernemerschap. Ik zou deze keuze ook zeker opnieuw maken. Daar heb ik verschillende redenen voor en de drie voornaamste ga je zo ook lezen. Aan de andere kant zijn er ook zeker dingen die minder leuk zijn aan het ondernemerschap. Ik bedoel het is niet allemaal rozengeur en maneschijn!

Vrijheid

Met stipt op 1 is ondernemen voor mij vrijheid. ’s Middags een uur eerder stoppen om te Netflixen en vervolgens in de avond nog even een uurtje te pakken? Kan gewoon. Beginnen met sporten nadat de kids weg zijn? Kan ook! In de praktijk doe ik dat sporten niet hoor, maar het feit dat dit kan is vrijheid.

Eigen baas

Ik hoef aan niemand verantwoording af te leggen. Wil ik een nieuwe dienst lanceren? Dan doe ik dat! Wil ik een maand vakantie, dan doe ik dat ook gewoon. Er is niemand die daar iets van zegt. Heerlijk!

Nieuwe mensen ontmoeten

Ik heb het afgelopen jaar zoveel mensen ontmoet. Mensen die ik anders nooit ontmoet zou hebben. Mijn netwerk wordt zoveel groter en dat is heel leuk!

Ik zei al dat niet alles rozengeur en maneschijn is. Ik vind niet alles leuk aan het ondernemerschap.

Geen collega’s

Yes met stipt op 1. Dat is echt wel even wennen en soms mis ik dit nog steeds wel. Gewoon mensen met wie je praat over je weekend bij het koffiezetapparaat. Samen werken aan een gezamenlijk doel en die successen vieren. Ik had ook gewoon fantastische collega’s.

Thuis werken

Poeh dat vind ik wel een dingetje worden. Het wordt ook steeds meer een ding. Werk en prive is gewoon niet meer gescheiden. In de lente en de zomer had ik dit niet zo, maar de herfst en de winter vind ik toch anders. Gelukkig werk ik regelmatig bij Marloes, zij bij mij of buiten de deur. Even sparren samen, wat je ook met collega’s doet, en een andere omgeving doet wonderen.

Iedere maand is anders

De ene maand haal je veel klanten binnen en de andere maand een stuk minder. Dat is wel even schakelen als je vastigheid wel belangrijk vindt. Dat gevoel is wel minder dan in het begin.

Toch wegen die laatste redenen totaal niet op tegen al het andere. Die drie eerste redenen die ik noemde? Ik heb er nog veel meer. De voornaamste is toch wel dat ik doe waar ik goed in ben en waar ik van hou. Yes, het ondernemerschap is fantastisch!

Liefs Angela

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

error: Deze content is beveiliigd