Dit is zó leuk aan kamperen

Kamperen, you love it or you hate it. Ik had nooit gedacht dat ik het zó leuk zou vinden. Dat ik mij er zo thuis zou voelen. Ja, ik kan wel zeggen dat ik kamperen geweldig vind. Hoewel ik ook enorm kan genieten van luxe all inclusive vakanties of een rondreis door Zuid-Afrika hoor. En ooit wil ik nog een reis met de kinderen maken. Maar dat kan ook als ze 20 zijn, want ook al gaan ze dan vast met hun eigen vrienden met vakantie, dan gaan ze vast wel mee naar Amerika, Zuid-Afrika of Australië hoor! De keuze viel voor ons in 2016 op een nieuwe vouwwagen. Burgerlijker dan dat kun je het niet krijgen he?! De komende jaren kamperen wij dus met de kids. Ik heb de wildste plannen, want ik zie ons, als de kinderen beide op school zitten, al vier weken in de zomer de mooiste landen bezoeken. Buiten Europa kom je met je vouwwagen niet, maar er zijn genoeg landen in Europa die je kunt bezoeken. Waarom vind ik kamperen dan zo geweldig? Dat lees je vandaag.

Het buitenleven
Dat vind ik het meest geweldige aan kamperen. Je bent gewoon praktisch altijd buiten. Ik voel mij op de een of andere manier heel vrij. In de vroege ochtend in mijn huispak met mijn slippers op een stoel zitten. Luisteren naar de vogels, kinderen die langzaam aan wakker worden…. Ja ik hou ervan. Van ’s ochtends vroeg tot ’s avonds laat ben je buiten. Je doet alles buiten; eten, koken, spelen enzovoorts. De kids vinden het ook heerlijk om buiten te zijn en het is ook nog eens gezond!

De gezelligheid van een camping
Het heeft iets om elkaar bij de bakker tegen te komen. Warme broodjes, heerlijke croissants, sommige mensen zijn al gewassen en anderen nog niet. Of elkaar tegenkomen in het sanitairgebouw, iedereen is lekker zichzelf. De een is helemaal opgedirkt en de ander helemaal niet. Iedereen is zo hartelijk en behulpzaam. Ik vind die gezelligheid van een camping echt heel leuk.

De vrijheid
Ik schreef net al dat ik mij heel vrij voelde. Alsof ik echt back to nature ben. Los van alles thuis, niks moet en alles mag. Mijn perfectionistische trekjes verdwijnen daar als sneeuw voor de zon. Wasjes doen is een stuk minder erg. Afwassen is heel gezellig. En schoonmaken heeft een andere dimensie gekregen, want dat is het vegen van de voortent en een doekje over de picknicktafel halen. Hoewel onze vouwwagen nog altijd heel opgeruimd is, alles heeft vaste plekken, geen chaos bij ons haha. Maar het is allemaal gewoon makkelijker. Kruimels gooi je gewoon op de grond.

De romantische avonden
Als de kinderen en wij gedoucht zijn. Zij heerlijk slapen en wij samen buiten zitten. Een wijntje, stukje kaas of een worstje. Kletsend over wat we de volgende dag kunnen gaan doen of gewoon heerlijk een boek lezen. De focus ligt nog meer op elkaar dan thuis op de een of andere manier. Zo zo zo fijn! En vergeet die prachtige lucht niet. De mooiste sterrenhemel die ik ooit heb gezien was in Afrika, maar in Zuid-Frankrijk kom je ook al een heel eind hoor.

Als gezin op elkaar gericht
Thuis is er veel afleiding. En we proberen ook echt op elkaar gericht te zijn. Toch geeft kamperen daar een andere dimensie aan. Al geldt dat vast voor vakantie in het algemeen. Niks moet en alles mag. Je kunt gaan en staan waar je wilt. Het is zo heerlijk om op die manier van elkaar te genieten!

Kamperen, ik hou ervan. Ik vind het heerlijk om in de buitenlucht te zijn, een ijsje te halen, in de speeltuin te spelen, op zoek naar de mooiste plekjes, eten aan onze picknicktafel en zo kan ik nog wel even doorgaan. Nog maar even, dan zitten we in Zuid-Frankrijk. Je begrijpt, ik kan niet wachten!

Wat is jouw ultieme vakantie?

Liefs Angela

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

error: Deze content is beveiliigd