Dit is onze belofte aan de kinderen

De geboortedata van de kinderen staan in ons geheugen gegrift. Twee bijzondere momenten die we nooit zullen vergeten. Ook 4 oktober 2015 en 12 november 2017 zijn voor ons bijzondere dagen. Toen zijn Naomi en Daniël opgedragen in onze kerk. Wij dopen in onze kerk geen kinderen, maar dragen ze op. Heel simpel uitgelegd; we danken God voor het leven van Naomi en Daniël. We brengen als het ware onze kinderen bij God. Het is aan hen de keuze om later zelf voor God te kiezen door belijdenis te doen en zichzelf te laten dopen. Twee bijzondere diensten die we thuis afsloten met familie en vrienden én taart! Bij Daniël gaf onze nieuwe dominee een voorzet voor een tekst die we uit konden spreken. Deze pasten wij nog aan zodat het ook echt als onze woorden voelden. Stephan pakte dat moment aan om de woorden ook uit te spreken naar Naomi. Onze belofte aan de kinderen wil ik graag met jullie delen. 

Mijn man
Lieve Naomi en Daniël, wij beloven jullie om goede ouders te zijn met tijd om te spelen, tijd om te luisteren, met tijd om te praten in een sfeer die ruimte laat zodat je zelf leert kiezen en kan groeien naar volwassenheid. Mama en ik willen ons best doen om jullie over de Here Jezus te vertellen. Jullie duidelijk te maken dat je een parel in Gods hand bent. Dat ons warme thuis jullie de geborgenheid geeft om te praten over onze hemelse Vader. Een thuis waar jullie je veilig en welkom voelen. We willen jullie het geloof en de inspiratie meegeven waar we zelf achter staan en jullie laten voelen dat liefde uiteindelijk het laatste woord heeft. We vragen onze familie en vrienden om ons bij die taak te helpen.

Mijn woorden
Lieve Daniël, je kan onze woorden nog niet echt verstaan. Toch willen papa en ik, jou en je zus al iets beloven. We zullen goede ouders voor jullie zijn en zorgen voor een warm thuis. We omringen jullie met tederheid en liefde. We zijn er voor jullie als je pijn of verdriet hebt. We maken tijd voor jullie om te luisteren naar alles wat diep in jullie leeft. Lieve Daniël en Naomi, we houden van jullie zoals jullie zijn. Jullie eigen persoonlijkheid, die we gaandeweg mee ontdekken, willen we steeds respecteren. We willen jullie laten opgroeien in een geest van vriendschap en vrede, zodat ook jullie anderen leren liefhebben. We willen proberen jullie een voorbeeld te bieden om Jezus te volgen, jullie waarden aan te reiken zonder opdringerig te zijn. We vragen aan God om ons te helpen deze belofte te houden. Maar ook aan iedereen die hier aanwezig is, en speciaal aan de gemeente, vragen wij ons hierbij te helpen.

Liefs Angela

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

error: Deze content is beveiliigd