Deze slechte gewoonte heb ik niet meer

Totaal niet vrouwelijk en ontzettend lelijk. Hoe moeilijk is het nu om er vanaf te blijven? Blijkbaar heel moeilijk dus… Het tij is echter gekeerd, want wonder boven wonder ben ik er vanaf! Het is niet de eerste keer dat ik geprobeerd heb te stoppen. En eerlijk is eerlijk, ik had niet verwacht dat het dit keer zou lukken. Waar heb je het nu toch over Angela? 

Nagelbijten
Jep, ik beken, ik bijt nagels. Dit doe ik echt al zo ontzettend lang. Ik kan mij niet eens herinneren wanneer het is begonnen. Ik heb letterlijk alles gedaan: pleisters, byte-x, nagels lakken, acrylnagels en gellak. Heel even werkte het, maar niet voor de lange termijn. De meest recente stoppogingen waren:

 • Na mijn bevalling van Naomi (2015) heb ik vier maanden lang geen nagels gebeten. Toen ging ik weer werken en startte ook het bijten weer…
 • Januari 2018 ben ik ook gestopt en dit ging exact vijf weken goed.

Het rare is dat je het zelf niet door hebt. Dat geloven veel mensen niet, maar voor mij is dat echt zo. Het is een stukje stress of verveling en dan wordt het ineens een gewoonte. Een vreselijke gewoonte, maar het lukte gewoon niet. Dit jaar is het anders. Het voelt anders.

Ik ga (weer) stoppen
Na een dagje shoppen met een vriendin in Den Haag besloot ik te stoppen. We gingen naar een nagelsalon en lieten gellak aanbrengen. Ziet er natuurlijk niet fantastisch uit met korte nagels, maar het begin was er op dat moment. Inmiddels ben ik bijna twee maanden verder en nog steeds gestopt. Al zit er dus geen gellak meer op 😉

Hoe dan?
De laatste weken lak ik toch weer netjes mijn nagels. Niet even snel, maar echt met aandacht. Een paar laagjes, zodat het net wat beter blijft zitten. Het werkt, dus ik ben blij. Ik hoop dat ik er nu toch echt vanaf ben. Dat ik niet weer verval in deze slechte gewoonte.

Welke slechte gewoonte heb jij? 

Liefs Angela

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply
  Naomi
  10 maart 2019 at 20:57

  Wow. Ik heb dezelfde slechte gewoonte en ik heb, net als jij, alles al geprobeerd. Niks werkte. Twee jaar geleden was ik er ineens vanaf, maar ergens ben ik toch ook weer begonnen. En wat erger is… Tegenwoordig heb ik wel nagels, maar ik kan niet van de velletjes afblijven rondom m’n nagels. Ik vind ’t echt heel lelijk, mijn vingers, maar zonder dat ik er erg in heb (inderdaad ja!) kan ik zomaar weer al m’n vingers op een avond kapot bijten. Heel frustrerend. Dus…als dit blijft werken, ga ik ’t ook proberen;).

 • Reply
  Mariska
  12 maart 2019 at 04:06

  Heel herkenbaar beet ook altijd nagels en nu al jaren niet meer maar net als Naomi bijt ik de velletjes en niet zo klein beetje ook. Het is nog nooit zo erg geweest als de afgelopen periode en vooral in periodes van stress. En ook ik heb er soms geen erg in. Binnen no Time heb ik alles rood en pijn en het ziet er zo niet uit. Zie op tegen in bad gaan, zwemmen of naar de sauna gaan. Schaam me soms echt heel eg voor mijn handen dat ik ze probeer te verbeten. Hier afkomen is bijna onmogelijk. Met acryl etc was het wel
  Minder maar vanwege mn werk in de zorg mag ik dat niet anders had ik dat sowieso gedaan. Het heeft ook een naam als je dat doet. Dermatofagie(huid eten in het NL). Psychologische aandoening is het.

 • Leave a Reply

  CommentLuv badge

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  error: Deze content is beveiliigd