Deze momenten op de middelbare school vergeet ik NOOIT meer

De ene na de andere slaagde afgelopen week voor hun middelbare school examen. Voor mij is dat moment 10 jaar geleden. En er kwamen ineens een hoop herinneringen naar boven in die vijf jaar havo. Het meest bijzondere vind ik dat we met een groepje van 5 meiden in totaal, nog vriendinnen zijn.  Iedereen woont samen of is getrouwd. Ik heb kids, een andere vriendin een zoontje en op dit moment is een andere vriendin zwanger. Een totaal ander leven dan toen! Tijd om jullie mee te nemen naar de 10 meest menorabele momenten die ik dus nooit meer vergeet. 

 1. Mijn eerste echte schooldag verliep niet zo soepel. In de pauze liep ik naar de aula met mijn mega grote kipling tas. Wat een vreselijk ding, maar wel heel praktisch. Ik zag dus niet dat er een trapje was en daar lag ik dan…. vooruit in de aula op mijn snufferd en die grote tas op mijn rug. Ik maakte een grootste entree zullen we maar zeggen.
 2. Het moment dat mijn vriendinnen en ik de klas uit moesten bij Economie. Correct me if I’m wrong ladies. Een paar van die meiden zaten nog wel in de klas en toevallig had je zo’n smal raam naast de deur. Je kent het vast wel. Die meiden buiten het klaslokaal maakten moves voor dat raampje waardoor we helemaal in een deuk lagen. Werd helaas niet gewaardeerd.
 3. Mijn vriendinnen en ik 5 en 10 eurocent op het bureau van de wiskunde docent legde. Ik weet niet meer of het exact zo ging, maar zo zit het in mijn hoofd. We snapten het niet en vroegen of hij het nogmaals wilde uitleggen. Hij maakte een opmerking dat wij hem niet betaalden….
 4. We diezelfde wiskundeleraar voor de gek hielden dat de kleur van de muur een bepaalde naam had. Geen idee meer wat overigens. Een kleur die dus gewoon niet bestond, maar hij geloofde het. Hij kwam oorspronkelijk niet uit Nederland, dus moest veel dingen ook nog leren. 
 5. Ik niet met potjes mocht schudden/gooien in de klas bij aardijkskunde. Iemand had typex nodig en dat gooide ik. Tja waar doe je moeilijk over. Toen de docent in diezelfde les ineens met een potje ging schudden (iets met water, zand, steentjes, erosie?), maakte ik de opmerking dat hij niet met potjes mocht schudden in de klas. Ik weet niet of ik daar nu straf voor had gekregen eigenlijk. Maar het werd ook niet gewaardeerd. Ik moet er nu dus nog steeds heel hard om lachen. 
 6. De lunchtafel op de eerste verdieping vlakbij de bibliotheek. Dat was voor ons the place to be! En de conciërge wist ons daar ook altijd te vinden. Gerrit! We hebben zelfs een foto met hem.
 7. Dat je in elkaars agenda schreef dat je elkaar nooit meer kwijt wilde, je zoveel van elkaar hield en al dat soort dingen. Mijn agenda’s heb ik niet meer, maar een aantal van ons wel en stiekem is het hilarisch om dat weer terug te zien.
 8. Ik mijn haar ooit rood (vuurrood) verfde en mijn vriendinnen daar enorm van waren geschrokken. Ja ik ook, maar ja ik kon niet meer terug he. En er een vriendin was die daar een stukje vanaf knipte om in haar agenda te plakken. En ik een stukje van haar blonde haren. Echt waarom?! Haha.
 9. De sweet 16 van een vriendin waar ik een keer zoende met een jongen die dus een paar klassen hoger dan mij zat. Wist ik veel dat hij ook naar dezelfde school ging. Ik durfde vervolgens nooit meer door die gang heen te lopen in de pauze. Als ik er wel doorheen moest, tja je hebt daar soms ook les he, dan liep ik heel hard door.
 10. Een stagiaire bij Engels geen orde in de klas kon houden. Ze constant herhaalde met een piepstem: “Please be quiet”. Ze werd steeds zenuwachtiger en liep vuurrood aan.

En zo zijn er nog wel meer momenten, maar deze kwamen direct in mij op. Wat is een van de momenten die jij nooit meer vergeet uit die tijd?

De foto bovenaan dit artikel komt van Shutterstock

Liefs Angela

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply
  Moederschip
  18 juni 2018 at 05:49

  Leuk artikel! Wat het nog leuker zou maken is een foto van jou met dat rode haar hihi.

 • Reply
  Roelfien
  18 juni 2018 at 06:19

  Mijn allereerste dag op de middelbare school: ik was ongesteld. En erg. En ik had een witte broek aan… denk dat ik niet meer hoef te zeggen?

 • Leave a Reply

  CommentLuv badge

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  error: Deze content is beveiliigd