Deze 1 april grap moet je gewoon nooit maken

Er moet mij iets van het hart. Al een aantal keer heb ik vandaag een zwangerschapsaankondiging voorbij zien komen. Tof zou je zeggen, want het is ontzettend bijzonder. Laat het dan nu vandaag 1 april zijn en deze aankondigingen nep blijken te zijn. Wat is daar nu eigenlijk grappig aan?

Waarom?
Ik begrijp oprecht niet waarom je daar grappen over maakt. Er zijn zoveel vrouwen die een zwangerschap wensen. Vrouwen die al jaren in de medische molen zitten of misschien zelfs nooit kinderen kunnen krijgen. Vrouwen die in hun zwangerschap een kindje zijn verloren of daarna. Zij die hopen dat ze wel een levend kindje op de wereld kunnen zetten. Nee, daar maak je gewoon echt geen grappen over.

Kwetsend
Een zwangerschap is prachtig en bijzonder. Het is ongelofelijk mooi en absoluut niet vanzelfsprekend. Door daar grappen over te maken kun je iemand behoorlijk kwetsen. Een vrouw die thuis zit te staren naar een negatieve test vandaag. Die huilend haar man opbelt dat het weer niet is gelukt. Een vrouw die net haar kindje is verloren of in het ziekenhuis ligt met volledige bedrust, om ervoor te zorgen dat de baby nog even blijft zitten. Ik moet er niet om lachen als ik dan zo’n aankondiging voorbij zie komen. Ik vind het vooral heel sneu voor de vrouwen die in zo’n situatie zitten die ik hiervoor noemde. In mijn ogen is dit dus echt niet grappig. Iedereen die zoiets plaats ontvolg ik meteen op instagram of facebook.

Wat dan wel?
Zeg gewoon tegen een collega dat er iets op zijn neus zit. Tegen je man dat zijn veter los zit. Een sticker van een spin op een banaan bij je kind. Gewoon zo’n grap die megaflauw en toch grappig is op zo’n dag als vandaag.

Wat vind jij daar eigenlijk van?

Liefs Angela

You Might Also Like

5 Comments

 • Reply
  Ikke
  1 april 2019 at 10:13

  Ik ben het helemaal met je eens. Ik maak van dichtbij mee dat iemand geen kinderen kan krijgen. Zijn in afwachting van adoptie…. dank je wel dat je je uitspreekt

 • Reply
  Will
  1 april 2019 at 10:33

  Vind het ook echt niet kunnen als grap, zo niet oke gewoon. Ik was drie jaar terug in verwachting van de eerste maar kondigde het bewust eerder aan dan deze datum. Gingen er serieus gewoon mensen vragen of het niet een grap was. Ook wel kwetsend dat ze dachten dat ik er grappen over zou maken

 • Reply
  Caressa
  1 april 2019 at 10:42

  ik ben het helemaal met je eens! zulke grappen hebben totaal niks met 1 april te maken. het is erg kwetsend en moet er absoluut niet om lachen. fijn dat je hier aandacht aan besteed.

 • Reply
  Naomi
  1 april 2019 at 12:15

  Dat heb je raak gezegd! Ik zie van heel dichtbij wat verdriet rondom dit onderwerp met mensen doet. Ik kan dit soort grappen dan ook echt niet als grappen zien. Voelt ook een beetje naïef als mensen daar grappen over maken. Heel goed dat je hier eerlijk een blog over hebt geschreven. Laten we hopen dat het wat ogen opent.

 • Reply
  Lisanne Bons
  1 april 2019 at 15:07

  Ik vind heel veel 1 april grappen niet leuk en super ongepast. Trouwens sommige gaan ook helemaal los bij sinterklaas suprises of trouw ABC-tjes. Ik heb dan echt last van plaatsvervangende schaamte.

 • Leave a Reply

  CommentLuv badge

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  error: Deze content is beveiliigd