De zevende maand van Naomi

Naomi was gisteren alweer 7 maandjes oud! Een update hoe het met haar gaat.

Gewicht en lengte
Deze maand geen bezoekje aan het consultatiebureau, dus ik weet niet wat de lengte van Naomi is. Heb haar wel even op de weegschaal laten zitten en die gaf 7200 gram aan. Deze weegschaal is natuurlijk anders dan bij het consultatiebureau, dus het zal niet helemaal kloppen. Maar ze is dus weer lekker gegroeid 😉

Eten
Ik geef nog steeds volledige borstvoeding. Ik moet wellicht gaan stoppen zoals je hier kon lezen. Maar daar is nu nog geen sprake van! Verder krijgt Naomi in de ochtend een fruithapje. Sinds twee dagen met babyliga en dat vindt ze heerlijk. Tussen de middag krijgt ze sinds een week een halve boterham (zonder korsten). Ze vindt smeerkaas en appelstroop erg lekker. We wisselen dat af. In de avond krijgt ze een groentehapje en vanaf deze week gaan we daar aardappel bij doen. Naomi is een goede eter wat vast voedsel betreft. Ik vind het qua borstvoeding soms nog zoeken, omdat ze niet aangeeft honger te hebben. Nu leg ik haar om de vier uur aan de borst en dan drinkt ze goed!

Slapen
Naomi heeft vanaf de vorige update, twee keer doorgeslapen! We gaan vooruit dus 😉 Verder slaapt ze overdag nog in de ochtend en in de middag. De ene keer slaapt ze langer dan de andere keer, maar zodra ze aangeeft naar bed te willen, gaat ze naar bed. Sinds twee weken heeft Naomi een klein knuffeldoekje als ze naar bed gaat. Linkerduim in haar mond en in haar rechterhand het knuffeldoekje. Dit legt ze dan graag half over haar gezicht. We wisselen dit knuffeltje af in de hoop dat ze geen lievelingsknuffel krijgt, want we hebben er overal maar eentje van. Of dat zo werkt gaan we merken!

Spelen
Naomi vindt het heerlijk om zittend te spelen. Wij blijven dan bij haar of omringen haar met kussens. Mocht ze vallen dan valt ze in ieder geval zacht of wij vangen haar op. Verder speelt ze ook nog graag op het speelkleed of in de box. Als ze ligt rolt ze graag op haar zij om iets te pakken of ze rolt helemaal door. Rara wat wij dan moeten doen? Juist weer op haar rug leggen!

Ontwikkelingen
De vorige keer schreef ik dat ze zo’n 30 seconden alleen kon zitten. Sinds 3 december kan ze echt alleen zitten. Nog niet vanuit zichzelf, maar als we haar neerzetten, blijft ze zitten. Als je haar je vingers geeft, trekt ze zichzelf op. Zo schattig om te zien en we zijn natuurlijke ontzettend trots op onze kleine dame! En ze gaat langzaam aan ook sterker worden in haar benen, want ze kan al een beetje staan. Na het eerste tandje, kwam het tweede tandje ook snel. En volgens mij komt tandje drie er ook aan. Dat laatste denk ik ook alweer twee weken.

Afgelopen vrijdag fotografeerde ik Naomi. Ik ben erg blij met het resultaat! Gisteren maakte ik nog even de zeven maanden foto met de Milestonescards.


collage(5)

Klik op de afbeelding voor een groter beeld!

Liefs Angela

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

error: Deze content is beveiliigd