De vijfde maand van Naomi

Iedere keer rond de 20e van de maand schrijf ik een blog over de afgelopen maand van Naomi!

Naomi is een vrolijk meisje. Als we wakker worden is het eerste dat ze laat zien een grote glimlach. Brabbelend en lachend begroet ze ons. Er is geen betere manier om je dag te beginnen. Deze maand is op haar buik liggen, hardop lachen en omrollen favoriet! En zitten ook al langer dan een maand, maar toch benoem ik hem even. Zitten
Naomi wil alleen maar zitten, zitten, zitten en nog eens zitten. Dat kan ze natuurlijk nog niet, maar ze is hard aan het trainen op schoot! De Stokke Tripp Trapp New Bornset is erg handig, maar ook daar wordt het hoofd flink opgetild. Want zeg nou zelf, liggen is zooooo juli 2015!

Buik liggen
“Oefenen, oefenen, oefenen” is wat het consultatiebureau ons vertelde. Naomi had, tot een aantal weken terug, een enorme hekel aan op haar buik liggen. Dat liet ze wel merken ook! Besloten om niet meer te oefenen en het gewoon op zijn beloop te laten. Ze gaat het vast wel een keer fijn vinden en zo niet, dan niet, dan komt het ook wel weer goed. En prompt, ik legde haar op haar buik (om toch maar weer even te oefenen) en jawel hoor! Mevrouw tilt netjes haar nek omhoog en leunt op haar onderarmen! Ik was zo trots als een pauw en papa uiteraard ook!

Hardop lachen
Prachtig om te zien hoe ze ontdekt dat zij het zelf is die geluid maakt.Brabbelen dat doet ze al een hele tijd. Als papa geluidjes maakt, probeert ze die na te doen en zo ontstaat er een heel gesprek tussen vader en dochter. Glimlachen en die gebruiken om haar papa te verleiden (zit er al vroeg in!) dat heeft ze echt onder de knie. Hardop lachen daarentegen is wat nieuws. Op een middag lag ze in de box en trok ik haar slaapzak aan, maar slapen wilde ze nog niet. Spelen met mama, dat vond ze een goed idee. Ik maakte geluidjes zoals altijd en ineens kwam die lach met geluid! Wat een heerlijk geluid! Snel mijn telefoon gepakt en hem zo geïnstalleerd in de box dat ik het kon filmen, uiteraard niet met de garantie dat ze weer hardop zou lachen, maar ik had geluk!

Omrollen
Dat omrollen is wel een dingetje hoor! In september deed ze het voor het eerst en het lukt haar nu steeds vaker om te rollen van rug naar buik. Soms ook dagen niet en dat is ook heel gewoon, maar we zijn natuurlijk apetrots op haar! Van buik naar rug heeft ze een keer of twee per ongeluk gedaan, ze schrok er ook zelf van, dat maakt het dan weer erg schattig!

Benieuwd wat ons de komende maand gaat brengen!

Bewaren

Liefs Angela

You Might Also Like

1 Comment

 • Reply
  Nikki
  23 oktober 2015 at 07:19

  Echt heel leuk om te lezen hoe het met jullie prachtige mooie meisje gaat! Ben benieuwd naar je verhaal van de volgende maand en alle trucs die ze dan alweer uit haalt! En ja voor iedereen die het ook van iemand anders wil horen, dat hardop lach filmpje, is echt super schattig!!!! Ze schatert het uit!!

 • Leave a Reply

  CommentLuv badge

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  error: Deze content is beveiliigd