Dé positieve zwangerschapstest

Twee jaar geleden had ik geen flauw idee dat ik zwanger kon zijn. Die zwangerschapstest in Zuid-Afrika was een grote verrassing. We zijn nu dus twee jaar verder. De dag dat ik niet ongesteld hoop te worden nadert snel. Dat is namelijk 24 september, de dag dat ik het vrijgezellenfeest van mijn beste vriendin heb. Ik ben van plan te wachten met testen tot 27 september, dan is onze trouwdag en ben ik een aantal dagen overtijd. Hoe gaaf zou het zijn als ik hem op onze derde trouwdag tijdens onze datenight kan verrassen. Ik zie een romantisch plaatje voor me. Het ging COMPLEET anders.

Twee dagen voor d-day
Het is donderdag 22 september. Geen enkele aanwijzing die duidt op een zwangerschap. Ik heb het de afgelopen maanden al zo vaak gedacht en ik zat er iedere keer naast, dus we zien het wel. Ik heb de laatste dagen wel wat puistjes op mijn rug, wat ik ietwat vreemd vind. Dat is absoluut geen zwangerschapskwaal, maar iets dat opvalt. Dat had ik namelijk bij Naomi ook! Zou het? Maak je niet gek Angela, het is nog geen 24 september. Dan smeer ik Naomi’s boterham en beleg deze met kipfilet, ik word misselijk en moet kokhalzen. Ook dat wuif ik weg, want zelf heb ik ook een lege maag. Stephan roept nog van boven: “gaat het schat?” “Ja hoor, moet gewoon even wat eten,” zeg ik. Stephan gaat naar zijn werk en ik heb gewoon mijn vrije dag met Naomi. Ze is wat zeurderig en hangerig, dus ik leg haar wat eerder op bed en pak iets te drinken uit de koelkast. Mijn oog stuit op sleutels. Mijn sleutels en ze liggen in de koelkast. Uhm? Ergens is er iets misgegaan, maar ik weet niet waar. Een gevoel bekruipt mij. Dat soort dingen gebeuren echt nooit, zou het?

De test!
Om 11:00 uur besluit ik dat ik klaar ben met mijn gedachten. Ik doe gewoon een test, niet met ochtendurine en ik heb net gedronken, dus de vraag is of dat slim is. Daarbij ben ik niet eens overtijd, dus waarom zou je testen, het word sterk afgeraden ook…. Ik kan het toch niet laten en pak een test. Here we go! Ik ben trouwens het type dat in een potje plast, omdat ik gewoon niet over die test kan piesen. Echt, ik kan dat gewoon niet. Het wachten begint….

ZIE IK HET NOU GOED? STAAT ER EEN LICHT STREEPJE? Voor de zekerheid hou ik de test in het licht en ik zie hem nog duidelijker, dit is geen tuurtest! IK BEN ZWANGER, WAAAAAH IK BEN ZWANGER. Huilend, lachend, springend en biddend stuiter ik door de huiskamer. Ik tril van top tot teen en dank God voor dit prachtige wonder. Het is gelukt, we verwachten een tweede kindje. Ja het is nog iets te vroeg, maar het voelt goed.

Mijn prachtige dochter ligt boven te slapen. Mijn man is aan het werk en ik sta hier met een beginnend mensje in mijn buik. Ik voel de rijkdom door mij stromen…

Je leest het goed, ik deed de test alleen. In Zuid-Afrika waren we samen en nu wilde hij graag verrast worden. Meteen bedenk ik hoe ik Stephan wil verrassen. Ik besluit op een rompertje Baby 2.0, juni 2017 te schrijven. Ik smelt meteen, want het is maat 50, zo klein weer…. Dit rompertje mag Naomi aan hem geven als hij thuiskomt. Het liefst bel ik hem op, maar ik laat het. Ik weet dat hij dit niet op zijn werk wil horen!

De smoes
Dan realiseer ik mij dat ik een smoes moet bedenken voor het vrijgezellenfeest van mijn beste vriendin. Ik ben sowieso een van de chauffeurs, maar meestal doe ik wel een wijntje bij het avondeten. Tja dat gaat niet lukken. Ik whatsapp een andere vriendin dat ik mij niet fit voel en daarom zwaar aan de paracetamol zit. Ik zet alles op alles om er zaterdag te zijn. Oh wat voel ik mij slecht, maar ik moet iets bedenken… Alhoewel mijn vriendinnen echt niet achterlijk zijn, zo blijkt later maar weer…

Het jurkje dat ik gespot heb voor de bruiloft van mijn vriendin gaat hem niet worden, daar past zelfs een minibump niet in…

Surprise
De hele dag ben ik vrolijk, mijn dag kan gewoon niet meer stuk. Het moment dat Stephan van zijn werk komt is heel bijzonder. Naomi loopt naar hem toe en geeft het rompertje. Hij leest, kijkt naar mij, vraagt: “echt waar?” Ik knik lachend en vertel: “ja het is echt waar schat, ik ben in verwachting van weer een prachtig wonder”. Ongeloof en blijdschap overheersen. We gaan eten, verzorgen Naomi en leggen haar in bed. Op de bank genieten we van het moment en praten we er rustig over. We worden opnieuw ouders als alles goed mag gaan. Wat een wonder! De volgende dag doe ik een Clearbluetest met wekenindicator (zie foto hierboven) en die geeft aan 2-3 weken zwanger. In mijn beleving moet dit 1-2 weken zijn, maar dat zijn details. Het is gewoon zo: juni 2017, here we come!

Waar testte jij positief? En deed je dit met je partner?

Liefs Angela

You Might Also Like

17 Comments

 • Reply
  Nicole
  18 november 2016 at 07:53

  Ik testte ook thuis positief zonder partner! Wilde hem verrassen ook met iets leuks, maar uiteindelijk gewoon de test gegeven hahaha
  Nicole onlangs geplaatst…Zwangerschap | Week 11My Profile

 • Reply
  Krista
  18 november 2016 at 08:30

  Ook alleen getest. M’n gevoel zei dat ik zwanger was, terwijl dat ‘raar’ was omdat ik 2 weken daarvoor de horen had gekregen dat ik de cyclus ervoor geen eisprong had. Heb een week voor dat ik ongesteld moest worden al positief getest. Ik was helemaal blij, maar ook overweldigend. M’n vriend was werken en zag ik savonds pas na mijn werk, had een boek gekocht van Kluun. Gaf hem die, hij keek naar het boek, toen naar mij…. En weer naar het boek! Geloofde het niet, maar was heel blij. Samen een test gedaan savonds en deze was overduidelijk, maar pas na de CB geloofde hij het ECHT. En ik? Ik heb tot de 12 weken elke keer gedacht dat ik alles had gedroomd…. Nu niet meer met 25 weken. Nu is het echt ECHT!

 • Reply
  Anne
  18 november 2016 at 08:31

  Zo leuk! De 1e keer testte ik samen, maar veel te vroeg dus ik zag niets. Een halve week later testte ik alleen, en zag ik een flinke streep! Ook al waren we ‘bezig’ het was zo snel en toch nog best onverwachts. Ik heb een newbornsetje ingepakt en daarop de zwangerschapstest vastgestrikt! Tijdens het avondeten gaf ik het… Zo leuk om dat blije hoofd te zien!

 • Reply
  marieke
  18 november 2016 at 08:38

  Nogmaals gefeliciteerd! Superleuk!
  Ik testte tot drie keer toe thuis met partner. Alhoewel ik de derde keer wel alleen boven de test stond te turen, want mijn man zat nog aan tafel met de kinderen.

 • Reply
  Nicole
  18 november 2016 at 08:40

  Ik heb deze keer ook alleen getest volgens mijn maar ik test altijd heel vaak haha
  Nicole onlangs geplaatst…Review & Winactie: Win een Burt’s Bees Baby Bee Starterspakket via Big Green SmileMy Profile

 • Reply
  Bregje
  18 november 2016 at 08:47

  Oooh zo leuk! Ik zie t helemaal voor je, je blijdschap! Ik testte samen met mijn lief!
  Bregje onlangs geplaatst…Job Talk #3: Tips voor een goed sollicitatiegesprekMy Profile

 • Reply
  Charlotte
  18 november 2016 at 08:58

  Ah zo leuk! Ik testte dit keer ook alleen omdat ik niet langer kon wachten haha. En ook in het potje hoor 😉
  Charlotte onlangs geplaatst…Babyproducten die ik zonde vind van het geldMy Profile

 • Reply
  Mathiske
  18 november 2016 at 09:34

  De vorige keren deden we het samen. Met Emily duurde het te lang en is nog naar de drogist gefietst. Nu is het niet meer aan de orde geweest dus..
  Mathiske onlangs geplaatst…Mijn celebrity crush! #30dayblogchallengeNLMy Profile

 • Reply
  Jodi - liefthuis
  18 november 2016 at 11:07

  Jaaaa DE test. En wat een mooie. Ben zo mega blij voor je. Ik zou willen dat ik een vlieg in jullie kamer was om alles mee te kijken.
  Jodi – liefthuis onlangs geplaatst…Mijlpaal: voor het eerst naar de kapper…ik weet niet of ik het leuk vind…My Profile

 • Reply
  Vlijtig Liesje
  18 november 2016 at 12:14

  Ik was samen met mijn man, en vond het altijd een supergelukkig moment als de test positief was.
  Vlijtig Liesje onlangs geplaatst…Dag broodtrommel, hallo supermarktMy Profile

 • Reply
  Leonie
  18 november 2016 at 12:41

  Ah. Ik ben zo blij voor jullie! Ik testte alleen.. onder t mom van: “t zal toch wel weer niet zo zijn en ik kan ’t maar beter alvast weten”.
  Leonie onlangs geplaatst…Korte herinneringen aan mijn bevallingMy Profile

 • Reply
  Bertine
  18 november 2016 at 13:17

  Oh wat heb je dat leuk gedaan met dat rompertje!! van harte gefeliciteerd!!
  Bertine onlangs geplaatst…Shoplog: babykleertjes van Kixx OnlineMy Profile

 • Reply
  Maaike
  18 november 2016 at 14:45

  Hoi Angela, ik ben via Nicole van Everday-life op je blog terecht gekomen en heb al een beetje rondgeneusd maar nog niet eerder een berichtje achtergelaten. Van harte gefeliciteerd met je nieuwe zwangerschap!

 • Reply
  Chritine
  18 november 2016 at 19:17

  Super leuk geschreven!

 • Reply
  Simone
  19 november 2016 at 01:03

  Ik deed het alleen. En ik heb hem ook nog eens gewoon meteen gebeld. Bij een eventuele volgende moet dat anders haha

 • Reply
  Volgmama
  21 november 2016 at 10:14

  Wat leuk zeg. Gefeliciteerd! Ik deed de testen ook altijd zelf.

 • Reply
  Annemieke
  15 juni 2018 at 14:50

  Mijn eerste zwangerschap in 2008 kwam sneller dan verwacht, maar zeer gewenst. Net als jij wilde we na een mooie vakantie er voor gaan. Maar het liep anders. Ik werd maar niet ongesteld en had wel van die typische pms kwaaltjes die maar niet over gingen. Mijn vriend wuifde het weg met veel grapjes. Toen ik op een avond duidelijk blauwe aders op mijn borsten zag wilde ik een test doen. Omdat ik moest werken haalde mijn vriend op zaterdag een test. De ochtend er op was ik vroeg wakker en kon ik niet wachten tot mijn vriend ook wakker zou zijn. Dus deed ik de test alleen. Binnen no time verschenen er twee dikke strepen. Mijn vriend sliep nog half toen ik het hem vertelde. We waren zo blij maar ook een beetje in shock. Onze vakantie moesten we helaas annuleren omdat ik te ziek was. Daarna heb ik nog drie keer een positieve test in mijn handen mogen hebben. Helaas eindigde twee ervan in een miskraam, maar de derde bezorgde ons nog zo’n prachtige dochter. Die test deden we wel samen. Toen wist ik al heel zeker dat ik zwanger was voor dat we de test deden. Op de dag van de test gingen we met onze oudste dochter naar de Efteling. Omdat we toen net wisten dat we niet met zijn drietjes maar met zijn viertjes waren werd dat een hele bijzondere dag. Nog altijd als we in de Efteling zijn, moet ik daar aan denken.

 • Leave a Reply

  CommentLuv badge

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  error: Deze content is beveiliigd