Dé oplossing voor een goede nachtrust tijdens je zwangerschap

Ik ben een buikslaper. Dat deed ik vroeger al en daar en ben ik nooit mee gestopt, ik vind het heerlijk om op mijn buik te liggen. Helaas gaat dat nu echt niet meer, het is verre van fijn. Onze zoon protesteerde al een tijdje in mijn buik, dus de slechte nachten begonnen. Veel wakker worden, niet lekker kunnen liggen en dan moet ik nog 20 weken. HELP! Gelukkig heb ik dé oplossing gevonden. Waar ik bij mijn zwangerschap van Naomi prima sliep met behulp van, maar nog niet echt super, slaap ik nu wel als een roos. Dat ik niet eerder deze keuze heb gemaakt is mij een raadsel.

 

Maar Angela, waar heb je het dan over? Een zwangerschapskussen, ook wel voedingskussen genoemd, maar dan eentje die ook echt goed stevig blijft na een nacht slapen. Ik had bij Naomi zo’n voedingskussen van nog geen 10 euro. Niks mis mee als hij voldoet hoor bij jou, maar dat deed hij bij mij niet. Ik had er eerst eentje zonder bolletjes en dat was niks, toen eentje met bolletjes en die was beter. Echt ideaal? Nee dat niet. Ik gebruikte hem eerst 20 weken met slapen en daarna nog een hele tijd als voedingskussen. In het begin is het namelijk best moeilijk met borstvoeding geven, je krijgt snel last van je arm, dat is mijn ervaring. Ik heb mijn oude voedingskussen zeker 10 maanden gebruikt, inclusief een deel van mijn zwangerschap. Een lange periode, maar ik heb hem niet meer. Tijd voor een andere dus!

Kwaliteit boven kwantiteit
Ik ben gevoelig voor dingen die er mooi uitzien en snel geneigd om dan tevreden te zijn. Niet alles wat mooi is heeft ook daadwerkelijk een goede kwaliteit. Stephan zegt regelmatig tegen mij, waarom ik niet meteen iets heb gekocht dat ook een goede kwaliteit heeft. Heel eerlijk? Daar ben ik dan soms gewoon te gierig voor. Daarmee zeg ik niet dat goedkopere producten niet goed zijn, maar onze ervaring is op heel veel punten anders. Ik geef met gemak 70 euro uit aan een Koekadeken, omdat ik daar verliefd op ben, maar als het om mezelf gaat…..  Ik vond het dan ook altijd zonde om dure voedingsbeha’s te kopen of een voedingskussen die best prijzig is…. Ook dit voedingskussen is niet goedkoop (normaal €65,00, nu €57,50). Ik ontving bovenstaand voedingskussen van Hobea. Ik vind het een toffe print en je hebt er nog veel meer!

Stevig voedingskussen, maar soepel
Waar ik eerst best huiverig was, immers voldeden twee voedingskussen eerder ook niet, werd ik positief verrast. Het was wel weer even wennen om weer met een voedingskussen te slapen, maar na een paar nachten was ik het weer gewend en slaap ik als een roos. Vaak huiveren mannen als dat ding mee het bed in gaat, want knus tegen elkaar aanliggen is er niet meer bij haha. Ik kan oprecht zeggen dat ik niet zonder dit voedingskussen kan! Ik had zulke slechte nachten en dat kwam niet alleen door nachtmerries en veel plassen, maar vooral door het niet lekker kunnen liggen. Nu heb ik weer goede nachten, ik slaap als een roos. Tenminste als Naomi niet spookt in de nacht natuurlijk…

voedingskussenWat maken deze voedingskussens dan anders dan anderen?
De kussens zijn hypo allergeen, geproduceerd binnen de EU en er zitten geen schadelijke stoffen in. Het voedingskussen is 190 cm lang en 38 cm breed. Er zitten silicone vezels in. In veel voedingskussens zit dons of van die korrels. De siliconen vezels zorgen ervoor dat het voedingskussen zich helemaal naar jouw lichaam vormt, je het ook weer mooi in vorm krijgt en het heeft een isolerende werking. Daarnaast is het enorm zacht en dat is heel fijn natuurlijk 🙂 De hoes die erom heen zit is extra handig, omdat aan het uiteinde twee touwtjes zitten met een knop. Als je deze vastmaakt heb je een mooi kussen waar je baby de eerste maanden in kan liggen in de box of op de bank bijvoorbeeld. Handig met name als je op visite gaat. Er past ook een andere hoes omheen, maar dan heb je natuurlijk de touwtjes niet en hij zit dan net iets strakker. Dat ligt misschien ook wel aan de hoes die je koopt, maar de hoezen die ik heb zitten wat strakker. Ik heb daarom toch liever de hoezen die passen bij dit kussen van Hobea. Deze kosten overigens € 16,65 en je hebt verschillende leuke printjes. De hoezen kun je uitwassen op 30 graden, het liefst op wolwas.

Iedere avond ligt mijn kussen klaar. Ik ben dus oprecht blij dat Hobea mij deze toestuurde. Deze bezorgt mij nu al een goede nachtrust en als onze zoon geboren is, kan ik hem ook nog een lange tijd gebruiken voor de borstvoeding en als we op visite gaan. Voor mij vooral een must om een goede nacht te slapen tijdens mijn zwangerschap.

Slaap jij ook met een voedingskussen? Of heb jij een andere ultieme tip voor een goede nachtrust?

De foto bovenaan dit artikel komt van Shutterstock.

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Liefs Angela

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply
  Nicole
  31 januari 2017 at 09:53

  Ik heb ook zo’n enorme worst als voedingskussen. Met Spencer sliep ik ermee maar deze zwangerschap lukt me dat niet. Ik beweeg nu blijkbaar meer ofzo. Slapen lukt nu gewoon überhaupt niet meer. Snik.
  Nicole onlangs geplaatst…Zwangerschapsupdate #16 – 39 weken zwanger en nog steeds geen babyMy Profile

 • Reply
  Mathiske -gelukineenrompertje-
  31 januari 2017 at 10:19

  Ik gebruikte die van mij ook al vrij op tijd, zelfs toen we naar Londen gingen een weekje dat ding mee haha, vet romantisch in een bedje van 140×200 en voedingskussen en buik. Echt een goede aankoop
  Mathiske -gelukineenrompertje- onlangs geplaatst…Woehoe! Ik ben jarig!My Profile

 • Leave a Reply

  CommentLuv badge

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  error: Deze content is beveiliigd