De Mama met Passie podcast

Dit bericht staat al sinds 15 maart 2019 in concept. Iets met niet durven publiceren. Ik luister zelf ontzettend graag naar podcasts rondom mindset en het ondernemerschap. Een moment voor mezelf in de auto, tijdens het vouwen of strijken van de was of tijdens mijn lunchpauze. Heerlijk om eens niet naar een scherm te staren, maar toch iets te leren.

Wat is een podcast?
Dat is het beluisteren van een audiofragment. Dit kan van alles zijn. Van fictieve verhalen tot aan tips over het ondernemerschap. Vrij te luisteren zonder naar een scherm te hoeven staren. Dit kan via Spotify, iTunes of SoundCloud. Afhankelijk van waar de podcast staat.

Ik wil meer en met diepgang delen
In blogs en op Instagram deel ik veel rondom het moederschap. Hoe ik dat ervaar en aanpak. Wanneer ik dan berichtjes van vrouwen krijgen die daar veel aan hebben, vind ik fantastisch! Al is het maar een mama, dan ben ik al blij. Ik ben een prater, vraag maar aan mijn omgeving, dus dat doe ik dan ook het liefst. Ik ben goed met tekst, maar ook in het uiten van mijn gevoelens. Soms lukt het niet om emotie over te brengen op papier, omdat een onderwerp zo groot of kwetsbaar is. Als ik het vertel voelt dat al heel anders en kan ik die emotie ook overbrengen. Een paar maanden geleden ontstond de intense behoefte om meer te delen dan mogelijk is in Instastories of op de blog. Dat leent zich niet voor lange verhalen. Daarom ben ik een podcast gestart. Gisteren lanceerde Kelly Caresse haar podcast. Ik stuurde haar een berichtje dat ik het zo stoer vond en ik ook al enige tijd bezig ben, maar niet durf. “aaaah joh, gewoon doen!” Ze had gelijk en die avond zette ik de eerste drie dan ook online. Die heb ik dus maanden geleden opgenomen en er liggen er nog zeven klaar.

Mama met passie – echt is perfect- mama podcast
Dat is de naam van mijn podcast en hij is te vinden op SoundCloud. Dit is beschikbaar voor alle telefoons of gratis te luisteren via het internet. Het zijn niet allemaal zware podcasts hoor. Ik deel gewoon van alles rondom zwangerschap, moederschap, borstvoeding en alles wat er nog meer bij komt kijken. Wat op dat moment op mijn hart ligt, deel ik dan. Er wordt niet in geknipt, want juist dat maakt het zo puur. Geen poespas, gewoon Angela. Ik wil andere (aanstaande) moeders graag laten zien hoe het moederschap is en dat alle gevoelens die daarbij horen er ook mogen zijn. 

Je kunt mijn podcast luisteren via SoundCloud. Dit is volledig gratis via het internet. Je kunt ook SoundCloud downloaden op je telefoon en een gratis account aanmaken.

Ik ben natuurlijk heel benieuwd of je mijn podcast gaat luisteren. Laat mij dat zeker weten, vind ik leuk!

Liefs Angela

You Might Also Like

6 Comments

 • Reply
  Marian
  21 mei 2019 at 06:12

  Ik heb een draaipoging gehad bij mijn vierde kindje, mijn buik was zo soepel dat de gynaecoloog mijn zoon in een handbeweging draaide. Omdat het mijn vierde kindje was, was er ook plek genoeg in mijn baarmoeder. Helaas draaide hij dezelfde nacht weer terug, tot 42 weken, de ochtend van de bevalling….waarop hij toch besloot om gelukkig met zijn hoofd beneden te gaan liggen. Ik denk ook dat jezelf kunnen ontspannen veel meewerkt.

 • Reply
  Naomi
  21 mei 2019 at 08:40

  Wat leuk! Ik denk dat ik vooral ga luisteren als je dingen zou delen over je ondernemerschap en het bloggen, omdat ik geen kinderen heb. Maar de vraag wanneer je klaar bent voor het moederschap zie ik er ook al tussen staan en die klinkt interessant, dus wie weet kruip ik straks wel in de auto met jouw stem op m’n oren. Gek idee lijkt me dat eigenlijk, dat mensen dus naar je zitten te luisteren, overal en nergens;).

  • Reply
   Angela - Mama met passie
   21 mei 2019 at 18:46

   Hi Naomi,

   Dat stukje komt ook wel aan de orde hoor, maar in mindere mate dan je misschien zou willen zien. Hihi ja dat is eigenlijk wel een gek idee!

   Liefs

 • Reply
  Mirjam Helmond
  21 mei 2019 at 09:56

  Leuke podcast! Fijn dat ie ook niet zo heel lang is, dan heb ik het idee dat ik er echt de tijd voor moet hebben, nu even geluisterd tijdens het uitruimen van de afwasmachine.
  Ik ben wel benieuwd waarom je anders en keizersnede had moeten krijgen. Ik weet dat het vaak gebeurt bij een stuitligging, maar het hoeft niet toch? Verder heb ik met dit onderwerp geen ervaring, allebei mijn dochters lagen goed, de jongste was zelfs al vanaf 30 weken ingedaald.

  • Reply
   Mirjam Helmond
   21 mei 2019 at 09:59

   Héél leuk trouwens, niks om zenuwachtig over te zijn en fijner dan een vlog/instastories want daar moet je voor zitten en kijken en nu kan ik wat doen

   • Reply
    Angela - Mama met passie
    21 mei 2019 at 18:45

    Hi Mirjam,

    Leuk om te lezen, dankjewel! Tof dat je de moeite neem om een reactie achter te laten. Een stuitbevalling mocht ik niet, omdat Naomi een groeiachterstand had. Het vergt meer voor een kindje om dan ter wereld te komen en dat risico wilden ze niet nemen.

  Leave a Reply

  CommentLuv badge

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  error: Deze content is beveiliigd