De kinderopvang tag

Ik kreeg gisteren een berichtje van iemand die zich afvroeg hoe wij de kinderopvang voor Naomi hebben geregeld, hoe dat ons bevalt en of ik daar misschien een blog aan wilde wijden. Ik kwam laatst de kinderopvang tag tegen bij Goodgirlscompany en besloot deze in te vullen! Heb jij iets dat je zou willen weten? Schrijf hieronder een reactie of mail me en wellicht wijt ik er een blog aan!

1. Gaat je kindje naar een kinderdagverblijf, gastouder of nanny?
Naomi gaat naar het kinderdagverblijf bij ons in het dorp, naar mijn moeder en Stephan is een dag thuis voor haar.

2. Hoeveel dagen per week?
Naomi gaat één dag per week naar het kinderdagverblijf. Eén dag gaat ze naar mijn moeder en tot eind van dit jaar heeft Stephan een papadag. Vanaf januari 2016 komt Stephan zijn papadag helaas niet uit (de drukste periode in de accountancy begint dan en daar zitten werkweken van 50 uur in de week tussen) en heeft mijn schoonmoeder aangeboden op Naomi te passen.

3. Waarom heb je gekozen voor deze vorm van opvang?
Mijn moeder heeft altijd gezegd dat ze één dag wilde oppassen. De andere twee dagen zou Naomi naar het kinderdagverblijf gaan, totdat Stephan besloot een papadag op te nemen tot aan het eind van dit jaar. Daarom hoeft ze daar nu maar één dag naar toe. En vanaf januari blijft dat één dag omdat Naomi dan bij de andere oma is 😀

4. Hoe verliep de eerste keer bij de kinderdagverblijf, gastouder of nanny?
Bij het kinderdagverblijf hadden we gelukkig twee dagen om te wennen. Dat is niet zozeer voor Naomi, maar meer voor ons als ouders. Naomi deed het goed op het kinderdagverblijf, dus dat was fijn. Ik daarentegen had het er wat moeilijker mee, een blog daarover is al in de maak 😉

5. Ben je tevreden over hoe het is geregeld in combinatie met je werk of studie?
Het is goed geregeld voor Naomi en ze heeft het naar haar zin bij het kinderdagverblijf, want ze is er erg vrolijk. Bij oma en Stephan is het vertrouwd en krijgt ze één op één aandacht, wat extra fijn is. Het liefst zou ik haar helemaal niet wegbrengen, maar ik ben nu eenmaal een leukere mama als ik wel werk. Dus ik ben tevreden met de combinatie van de opvang.

6. Noem een positief punt van jullie kinderdagverblijf, gastouder of nanny?
Op het kinderdagverblijf betrekken ze Naomi bij alles wat de oudere kindjes doen. Zijn de oudere kindjes aan het kleien, dan zit Naomi daar in de wipstoel bij met een knisperboekje en kijkt haar ogen uit. Volgens de leidsters is ze erg graag bij, tja dat nieuwsgierige heeft ze van haar moeder. En bij oma en Stephan kan ze lekker in alle rust spelen en knuffelen!

7. Noem één ding wat je zou willen veranderen aan jullie kinderdagverblijf , gastouder of nanny?
Ons kinderdagverblijf is samen gegaan met een andere en daar hebben ze iets andere regels. De regel dat ze niet meer avondeten mogen geven aan kindjes vind ik best vervelend. Als ik rond 17:45 uur haar ophaal, moet ik thuis nog haar hapje geven.

8. Beschrijf het voedingsschema van je kindje bij de kinderdagverblijf, gastouder of nanny.
Naomi voed ik zelf aan de borst op verzoek en dat is meestal zo rond de 3 á 4 uur. Ook via het flesje krijgt ze op verzoek, ze geeft prima zelf aan als ze honger heeft. Ze krijg nu sinds 1,5 week hapjes groente, maar die geven we thuis of oma geeft het op haar oppasdag.

9. Rond welke tijden slaapt je kind bij de kinderdagverblijf, gastouder of nanny?
Naomi gaat in haar ogen wrijven en duimen als ze naar bed wil. De ene keer slaapt ze veel en dan weer wat minder. Maar drie slaapjes op een dag doet ze zeker nog.

10. Wat doet je kind graag bij de kinderdagverblijf, gastouder of nanny?
Naomi is er graag bij en speelt graag met alles wat rammelt, waar ze tegen aan kan meppen en wat ze in haar mond kan stoppen. Eigenlijk alles dus haha.

11. Vertel iets over zijn favoriete pedagogisch medewerker, de gastouder op nanny?
Ze is vrolijk naar de leidsters op het kinderdagverblijf en oma vind ze natuurlijk hartstikke leuk, maar papa is helemaal het einde 😉

12. Heeft je kindje bij de kinderdagverblijf, gastouder of oppas een mijlpaal (denk aan kruipen of lopen) voor het eerst bereikt?
Nee tot nu toe nog geen sprake van.

13. Op welke moment vind je het lastig je kindje weg te brengen?
Als ze niet helemaal fit is. Enkele weken terug had ze best een zwaar weekend gehad, omdat ze zo last had van haar mond (nee helaas nog steeds geen tandje te zien) en dan wil ik het liefste bij haar zijn.

14. Hoe regel je het met werk of school als je kind ziek is?
Als dat zo is, dan hebben wij allebei de mogelijkheid om thuis te werken.

15. Wat neemt je kindje mee naar kinderdagverblijf, gastouder of nanny?
Op het kinderdagverblijf behalve melk, helemaal niets. Naomi heeft daar haar eigen lade waar verschoning in zit. En ze heeft daar haar eigen flesje. Ideaal! Bij oma natuurlijk ook melk, de flessenwarmer en haar favoriete houten babygym. Als Stephan zijn papadag heeft, dan is alles al thuis!

16. Welke verzorgingsproducten gebruiken ze bij de kinderdagverblijf, gastouder of nanny?
Dat zou ik niet eens weten bij het kinderdagverblijf! Voor bij oma heb ik producten van Naïf en thuis uiteraard ook.

17. Pas je ook weleens op andere kindjes?
Nee.

18. Heb je al een basisschool op het oog?
Dat is nog niet aan de orde, maar we weten al wel naar welke basisschool Naomi gaat 😉

19. Gaat je kindje tijdens de basisschool periode naar een naschoolse opvang, gastouder, nanny of anders?
Daar hebben we nog helemaal niet over nagedacht, dat zien we dan wel!

20. Heb je nog een leuke cadeautip om aan de leidsters, gastouder of oppas te geven als bedankje voor de goede zorg?
Daar ben ik nog helemaal niet mee bezig, maar een leuk boekje of iets anders waar het kinderdagverblijf iets aan heeft.

Liefs Angela

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

error: Deze content is beveiliigd