De juiste naam kiezen voor je baby, het is toch vrij lastig

De juiste naam kiezen is nog best een opgave vonden wij. Een hoop namen zijn wel leuk, maar niet leuk genoeg om onze baby zo te noemen. Aangezien wij graag wilden dat het geslacht een verrassing was, moesten we een jongensnaam en een meisjesnaam uitkiezen. De jongensnaam hadden we zo en daar hebben we ook helemaal niet meer aan getwijfeld. Maar die meisjesnaam…. dat was echt nog een dingetje.

Tijdens mijn babyshower had mijn beste vriendin een boekje gemaakt waarin iedereen die aanwezig was, de namen van onze baby kon raden, op welke datum de baby geboren zou worden, wat het gewicht en de lengte zou zijn of het een jongetje of een meisje was, wat hij of zij later zou worden enzovoorts. Ontzettend leuk! Velen hadden de naam Julia ingevuld. De naam die we inderdaad op dat moment in ons hoofd hadden! Hoe meer ik die naam las, hoe meer ik ging twijfelen. Ik durfde het bijna niet tegen Stephan te zeggen toen ik thuis kwam, want we waren al geswitcht van Emma naar Julia. Stephan twijfelde echter ook toen hij het boekje doorlas. Iets met twee zielen, één gedachte? Oké, geen Julia dus. Maar wat dan wel?

Tijdens ons weekendje weg kwam Stephan met een naam. Een naam waar ik wel even aan moest wennen, maar ik vond hem stoer en dat paste naar mijn idee beter bij ons dan de naam Emma of Julia. Ik vind het nog steeds prachtige namen overigens. De naam Renate. Een naam die wij eigenlijk nooit hoorden, kenden ook niemand met die naam en ons besluit stond vast… Niet dus, want zoals jullie weten heeft onze dochter toch echt een andere naam gekregen.

Het was het weekend van de draaipoging, Naomi lag namelijk in een stuitligging. Stephan vertelde dat hij toch graag een Bijbelse naam wilde. En dan echt eentje die in de bijbel staat en niet een afgeleide daarvan. Rebecca, Ester, Eva, Sara, Naomi, Hanna, Lea, Rachel, Noa, Ruth,Tirza en Elisabeth. Een aantal namen van vrouwen die rechtstreeks uit de Bijbel komen. Een hoop namen konden we al snel schrappen, dat vonden we gewoon niet bij ons passen. Stephan vond Naomi de mooiste naam, maar ik vond Noa ook erg mooi. We zouden er een paar nachtjes over slapen, want we hadden nog tijd. Dat dacht ik tenminste. Die maandag was ik in het ziekenhuis, maar hadden het niet meer over de naam gehad. Dinsdag moest ik weer terug naar het ziekenhuis en tot mijn grote verrassing werd ik die dag ingeleid. Honderden vragen spookten toen door mijn hoofd en natuurlijk dacht ik ook:  “maar we hebben nog helemaal geen meisjesnaam!”

De avond voordat ik bevallen ben was de naam bijna definitief. Ik zou er nog één nachtje over slapen, want de bevalling zette toch niet door en ik was nog steeds in de overtuiging dat het toch een jongetje zou zijn. Ik weet overigens niet waarom ik dat dacht. Die nacht heb ik heerlijk geslapen en ik weet niet precies wat ik gedroomd heb, maar ik werd wakker en zei tegen Stephan: “Ik heb gedroomd en het moet inderdaad de naam Naomi zijn als we een dochter krijgen.”

Tijdens de bevalling dacht ik overigens nog steeds dat het een jongetje zou zijn. Toen ik de baby aan mocht pakken was het eerste dat ik zei: “Het is een meisje!” Vanzelfsprekend dolgelukkig met onze prachtige dochter. Toen ik de naam Naomi hardop zei, stroomde mijn hart over van liefde. Naomi, onze lieve kleine dappere Naomi. Ja, deze naam past perfect bij ons mooie meisje.

Naomi betekent lieflijkheid

Stephan en ik zijn allebei ontzettend blij met de naam Naomi. We vinden het een krachtige, stoere, maar ook een hele mooie naam. Ze is ook een echte Naomi. Als je kindje eenmaal geboren is, dan past die naam perfect, dat zullen alle ouders wel met ons eens zijn.

Hoe ging dat bij jullie het uitzoeken van een naam? Was het meteen duidelijk of juist niet? Waren jullie het er snel over eens? Laat het me in een reactie weten, ik lees het graag!

Liefs Angela

Liefs Angela

You Might Also Like

4 Comments

 • Reply
  Judith
  3 december 2015 at 21:40

  Joost wisten we al heel lang, en ook de meisjesnaam. Volgens mij hebben we t daar al tijdens de eerste of tweede date over gehad…. Maar nu voor de tweede hadden we toch wel iets langer nodig. De meisjesnaam was al snel duidelijk (wel een andere dan voor Joost) maar de jongensnaam heeft toch wel even geduurd. Gelukkig zijn we er uit gekomen en liggen de beide naamslingers al te wachten!

  • Reply
   Angela Lodder
   4 december 2015 at 11:39

   Wauw wat bijzonder dat jullie de naam toen al hadden! Ik denk inderdaad dat je bij een tweede toch weer gaat kijken naar andere namen. Zo zal waarschijnlijk onze jongensnaam het ook niet gaan worden, mochten we een tweede krijgen. Al vind ik die naam nog steeds heel erg leuk! Ik ben benieuwd welke namen jullie bedacht hebben! Ik zie de slinger wel hangen over een tijdje 😉

 • Reply
  Anne
  7 mei 2016 at 20:26

  Wat leuk om te lezen! Ik heb altijd gezegd dat als we een meisje zouden krijgen ze Noa moest heten. Tot ik zwanger was. De naam Noa klopte niet meer (gek he.. dat dat dan ineens zo is)Ik was overtuigd dat we een meid zouden krijgen maar voor de zekerheid toch een meiden en jongens naam bedacht. Finn voor een jongen, stoer en kort. Nore voor een meisje, lief en je hoort hem verder nooit. Het werd een meisje Nore (Maria, naar mijn moeder) 3x raden hoe mijn neefje heette die 20 weken later is geboren.. juist Finn. .zonder dat we het van elkaar wisten, hoe leuk!

  • Reply
   Angela Lodder
   18 mei 2016 at 22:28

   Inderdaad heel gek he. Noa vind ik ook echt een mooie naam 🙂 Ik kende de naam Nore ook nog niet, maar heel mooi en uniek! Haha dat is wel echt heel erg leuk, Finn! Is natuurlijk ook een leuke naam.

  Leave a Reply

  CommentLuv badge

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  error: Deze content is beveiliigd