De ‘jaar in vogelvlucht’ TAG

mamametpassie
Het eind van 2015 is weer in zicht! Tijd om terug te blikken op dit prachtige jaar. Sanne van Laviesagista bedacht deze tag en ik vulde hem ook in! Kijken jullie mee naar mijn terugblik op het afgelopen jaar?

 

Ik kijk met een trots gevoel terug op.. de geboorte van Naomi. Ik ben trots op mijn lijf dat Naomi 37 weken heeft gedragen. Ondanks de onzekere momenten tijdens mijn zwangerschap door de groeiachterstand van Naomi, de ochtend dat ze niet bewoog en de stuitligging (gelukkig was de draaipoging gelukt!!), heb ik toch genoten van het zwanger zijn en heb ik een goede bevalling gehad, ook al lijkt dat  misschien niet door de vele gedachtes die ik had! Mijn lijf heeft dat toch maar mooi geflikt en het verbaasd me dat het gelukt is zonder pijnbestrijding. Ik ben ook trots op het feit dat ik na 7 maanden nog steeds borstvoeding geef, terwijl ik zei dat nooit te gaan doen.

Ik denk met een lach terug aan.. 
Aan ontzettend veel dingen, het was een mooi jaar! Sowieso de eerste ontmoeting met Naomi. Wat ontzettend bijzonder om je kindje vor het eerst te ontmoeten, te knuffelen, vast te kunnen houden. We zijn God zo dankbaar voor haar in ons leven. Ook de eerste ontmoeting van Naomi met de opa’s, oma’s, ooms, tantes en onze vrienden. Alle mooie momenten die Stephan en ik met Naomi de afgelopen zeven maanden hebben beleefd. Hoe ze van een klein mini mensje naar een nieuwsgierig mensje is gegroeid. En natuurlijk de blik in Stephan zijn ogen als hij met Naomi speelt en knuffelt en haar verliefde blik als ze papa aankijkt. Ik denk ook met een lach terug aan mijn lieve online vriendinnen.

 

Een aantal hoogtepunten van afgelopen jaar vond ik.. De geboorte van Naomi. Ik val in herhaling he? De eerste keer dat Naomi uit mijn borsten dronk. Het opdragen van Naomi in onze kerk. Alle mijlpalen van Naomi: eerste keer omrollen, eerste hapje, eerste tandje en zelf kunnen zitten. Dat ik deze blog gestart ben. En natuurlijk Naomi’s eerste kerst!

De persoon die ik het meest dankbaar ben is.. Mijn man Stephan. Hij steunt mij door dik en dun. In tijden van onzekerheid rondom de groei van Naomi stond hij mij bij en liet mij zien dat we vertrouwen moeten hebben en dat het allemaal goed zou komen. Zonder hem had ik mijn bevalling niet zo kunnen doorstaan. Hij geeft me de ruimte om te bloggen. Helpt mij bij alles waar ik hem nodig heb. Hij is mijn liefde, mijn leven.  En ik ben ook dankbaar voor Naomi. Zij zorgt er altijd voor dat ik met een glimlach op sta, naar bed ga en thuis kom uit het werk. Zij liet zien waar het leven echt om draait! Wat hou ik toch van ze.

Wat ik het liefst wil vergeten van afgelopen jaar is.. alle aanslagen en ellende in de wereld. God heeft dit zo niet bedoeld, maar wat maakt de wereld er toch een zootje van…

Andere dingen van 2015 die me bij gebleven zijn.. Dat Stephan in september de Mont Ventoux op is gefietst voor de strijd tegen kanker. Dat een oom en een tante van Stephan kanker hebben overwonnen. Dat ik een vast contract heb gekregen. Dat twee vriendinnen een kindje hebben gekregen. Dat twee van mijn vriendinnen zijn gaan samenwonen. Eén van diezelfde vriendinnen ten huwelijk is gevraagd en volgend jaar rond deze tijd in haar witte broodweken zit. Naomi’s eerste vlaggetjesdag, waarbij we mee mochten varen op een mooie boot. Het was een mooi jaar voor ons, onze familie en vrienden. Ik ben dankbaar dat wij daar deel van mochten zijn.

Voor 2016 hoop ik.. dat het net zo’n mooi jaar mag zijn als 2015. Goede gezondheid voor de dierbaren om ons heen. Dat Naomi zich mag ontwikkelen en een fijne eerste verjaardag mag hebben. Dat Stephan zijn studie mag afronden en zich Accountant mag noemen. Al die jaren studie naast het werk verdiend dan wel een feestje. Dat mijn blog mag blijven groeien en jullie met plezier mijn verhalen blijven lezen.

Lieve lezers ik wens jullie alle goeds voor 2016! En heb je ideeën voor mijn blog, schroom niet en mail ze dan!

Wil je deze tag overnemen, vergeet dan niet om Sanne te vermelden.

 

 

Liefs Angela

You Might Also Like

8 Comments

 • Reply
  Wilmaaa
  28 december 2015 at 09:45

  Wat een mooie foto´s! Zelf gemaakt? omdat ik zoiets las op instagram 😉 Alles met een nieuw kindje is zo mooi he, het geeft mij ook zulke mooie herinneringen. Ik vind je blog erg leuk om te lezen, dus lekker zo doorgaan 🙂

  • Reply
   Angela Lodder
   28 december 2015 at 10:17

   Lief dankjewel Wilma en bedankt voor je feedback!! 😀 Alle foto’s zelf gemaakt, behalve de onderste rij, die zijn van de newbornfotoshoot 😉

 • Reply
  Nicole
  28 december 2015 at 09:46

  Klinkt als een goed jaar! Dit jaar was ook het jaar dat wij een kindje kregen, dus ik snap je antwoorden heel goed, haha! Kwam ook overal in terug bij mij :-).

  • Reply
   Angela Lodder
   28 december 2015 at 10:14

   Dat was het zeker Nicole! 😀 Haha ik heb net die van jou zitten lezen en een reactie achter gelaten 🙂

 • Reply
  jodi - liefthuis
  28 december 2015 at 12:29

  Heel herkenbaar allemaal. Ik zou zo je antwoorden over kunne nemen voor de tag op mijn blog hihi

  • Reply
   Angela Lodder
   28 december 2015 at 12:56

   Hihi! En laat ik dat nou niet eens raar vinden 😉

 • Reply
  Daniëlle
  30 december 2015 at 22:53

  Mooi om te lezen Angela! Wat een prachtig jaar voor jullie, met de geboorte van jullie dochter. Dat 2016 een jaar mag zijn vol mooie momenten en met de vreugde van de Heer.

  • Reply
   Angela Lodder
   31 december 2015 at 07:17

   Dankjewel Daniëlle! Dat 2016 ook voor jou en je gezin een jaar mag zijn met God aan jullie zijde!

  Leave a Reply

  CommentLuv badge

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  error: Deze content is beveiliigd