De huissleutel raakte ik kwijt

Als kind krijg je een keer de verantwoordelijkheid over de huissleutel. Een uitspraak van mijn eigen moeder jaren geleden was: ” je raakt de huissleutel nog eens kwijt”. Ik weerlegde dat natuurlijk compleet. Zorg dragen voor de huissleutel kon ik prima. Ik vond mijzelf toen al heel verantwoordelijk.

Huissleutel kwijt
Nee dus, mijn moeder kreeg gelijk. Zelfs aan een keycord kreeg ik het voor elkaar om de huissleutel kwijt te raken. Logisch, want een keycord hoor om je nek. Dat had ik niet gedaan, want dat ziet er niet uit. Bedenk even dat ik op dat moment een jaar of 11 was. Waar dan wel? In mijn trui met zak op de voorkant. Aan de zijkant was deze zak open.

Nooit meer de huissleutel kwijt
Je kunt je een beetje voorstellen hoe het was om thuis te komen. Mijn ouders waren op zijn zachts gezegd niet blij. Vanaf dat moment zochten ze naar een oplossing waarbij ik toch het huis in kon, maar ik zelf geen sleutel bij mij hoefde te hebben. Die vonden ze in de vorm van een sleutelkluis. Dit is écht ideaal. Deze sleutelkluis had een code en met die code kon ik de kluis openmaken en de sleutel eruit halen. Het enige dat ik moest doen was het onthouden van die code. Nu ben ik goed met het onthouden van cijfercombinaties, dus dit was voor mij ideaal. Een aanrader voor iedereen wat mij betreft.

huissleutel

Hoe doen wij het zelf?
Ik kan nog steeds dingen kwijtraken. Mijn huissleutel echter niet, want die zit aan mijn autosleutel en daar let ik ontzettend goed op. Vaak heb ik een tas bij me en dan stop ik hem in het bijbehorende vakje. Thuis liggen onze sleutels op vaste plekken. Als onze kinderen over een jaar of 7 de leeftijd hebben dat ze uit school zelf naar huis komen, dan komt hier zeker een sleutelkluis.

Hoe doe jij dat met de huissleutel bij jouw kinderen?

Liefs Angela

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

error: Deze content is beveiliigd