Spannend, Naomi voor het eerst logeren

Maanden geleden hadden we de musical Soldaat van Oranje al geboekt met Stephan zijn familie. Ik was nog zwanger en toen dacht ik vrij makkelijk over het logeren van ons kindje. Tot het zo ver was dat ze echt zou gaan logeren. Ik keek uit naar de musical, maar tegelijkertijd voelde het raar om zo lang van haar weg te zijn. Sporten, een boodschapje doen e.d. dat ging allemaal prima. Dit was toch wel even anders….


In augustus was het dan zover. Kinderwagen, luiertas, melk, flessenwarmer, kleertjes, pyjama, slaapzak en douchespullen. Het lijkt wel alsof we op vakantie gaan, zoveel spullen dat er in de auto zitten hihi. We vertrekken eind van de middag naar mijn ouders om Naomi daar te brengen en we halen haar pas de volgende ochtend weer op. Onze kleine meid gaat voor het eerst logeren. Gelukkig weigert ze de fles niet meer, dus met een iets geruster hart, brengen we haar weg. Het zijn je ouders maar, zul je denken. En natuurlijk had ik het volste vertrouwen in mijn ouders, maar het idee om bijna 20 uur niet bij mijn dochter te zijn, is toch echt wel heel erg raar. Een kus, even knuffelen met Naomi en we zouden weggaan. Ik zou niet huilen had ik mezelf voorgenomen, je raad het al, mislukt! Het is best spannend hoor zo’n eerste logeerpartijtje 😉 Er gaat van alles door je heen, zou ze wel goed drinken, zou ze lekker kunnen slapen etc… Ik besloot het los te laten, mijn ouders konden prima voor haar zorgen en wij gaan een leuke avond hebben.

Eenmaal onderweg, kijken we uit naar de voorstelling. Voor Stephan en mij de tweede keer, want in 2013 zijn we ook al geweest. Uiteraard kun je, als je borstvoeding geeft, niet weg zonder je kolf. Toen we daar aankwamen heb ik in de auto discreet kunnen kolven met een theedoek eroverheen. Een tip die ik kreeg van mijn uitgerekend-in-juni-2015 forum vriendinnen. We hebben veel aan elkaars tips, bemoedigingen e.d. daar wijt ik binnenkort ook maar eens een blogje aan.

Even mijn ouders gebeld dat we er waren en zij vertelden dat Naomi net had gedronken en dat het allemaal goed ging. Fijn om te horen! De voorstelling was wederom fantastisch, al waren de acteurs de vorige keer wel iets sterker! De muziek blijft waanzinnig. In de pauze stond er een witte wijn voor me klaar. Mijn allereerste witte wijntje sinds een heeeeeeeeeeeeele lange tijd. Het laatste wijntje dat ik had gedronken was in Zuid-Afrika op onze één-jaar-later-huwelijksreis, waar we ontdekten dat ik zwanger was. Het smaakte heerlijk, maar hij viel behoorlijk zwaar, haha! Op de terugweg kolfde ik wederom in de auto. En bij thuiskomst is het stil, donker, geen Naomi. Snel slapen, dan is het zo ochtend. Van doorslapen was geen sprake, want mijn boobies stonden natuurlijk op knappen om 5:00 uur. Het enige voordeel is dat ik na een kwartier kolven weer verder kon slapen. Wel echt gek hoor zo’n leeg kamertje, geen Naomi die ons wakker maakt met haar geluidjes.. ik geniet altijd zo als ze aan de borst ligt in de vroege ochtend! Om 8:00 uur in de ochtend kreeg ik het volgende smsje van mijn moeder: Goedemorgen, Naomi sliep om 20:30, kwam om 23:50, om 4:00 en om 7:00 uur. Slapen jullie maar lekker uit, we zien jullie wel verschijnen. Xx

Een heerlijk bericht op de vroege ochtend. Het was weer kolftijd en daarna heb ik nog een uurtje geslapen. We besloten rustig op te starten die ochtend en voordat ik weer moest kolven naar mijn ouders te gaan. Naomi was in goede handen bij mijn ouders, er was nog voldoende melk voor haar en ze lag lekker te slapen. Aan het eind van de ochtend stond ik nog net niet te springen in huis om haar op te halen!

Wat was het heerlijk om haar weer vast te kunnen houden, te knuffelen en te kussen! Ons mooie meisje had het heel goed gedaan tijdens haar eerste logeerpartijtje bij opa en oma 🙂

Hoe was jouw/jullie eerste keer op stap zonder baby?


Liefs Angela

You Might Also Like

1 Comment

 • Reply
  Neeltje
  16 november 2015 at 13:16

  Logeren moet nog gebeuren maar de eerste keer een paar uurtjes weg, tien een middag, een avond en toen de hele dag waren zooo spannend. Wordt wel een stuk makkelijker als je het vaker doet idd! En thuiskomen is exxxtra leuk!

 • Leave a Reply

  CommentLuv badge

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  error: Deze content is beveiliigd