De bijzondere liefde voor een kind

Een zwangere vrouw vond ik altijd al bijzonder om te zien. Zo’n heerlijke dikke buik en daar mee pronken, het leek mij fantastisch. Mijn hart overstroomde van liefde toen ik dat de eerste keer mocht ervaren en ook deze keer voelt dat weer zo. Het is zo wonderlijk dat een man en een vrouw in staat zijn om een kindje te creëren. Dat uit één eicel en één zaadcel een prachtig kindje kan groeien. Zwanger zijn is niet vanzelfsprekend, net als het goed uitdragen van een zwangerschap niet. En als je dan een prachtig kindje in je armen hebt, dan overstroomt je hart nog meer van liefde. Jullie eigen vlees en bloed. Je ziet een stukje van jezelf en van je partner. Je houdt meteen onvoorwaardelijk van hem of van haar. Een liefde die je hiervoor nog nooit gevoeld hebt, maar vanaf het moment dat je je kindje in de ogen kijkt, gebeurt het. Je wordt stapelverliefd. Binnen één seconde hou je onvoorwaardelijk van hem of haar. Een liefde die je aan anderen niet kunt uitleggen, zo groot is het. Het is niet te bevatten, maar onvoorwaardelijke liefde bestaat echt.
Ik hou onvoorwaardelijk van Naomi en onze babyboy in mijn buik. Zo houden mijn ouders ook van mij. God is zo ontzettend groot, maar toen ik zwanger was, daarna Naomi in mijn armen had en nu weer zwanger mag zijn, besef ik nog meer hoe groot Hij is. Hij houdt onvoorwaardelijk van ons allemaal. Vandaag is het Pasen. De dag dat we vieren dat Jezus Christus is opgestaan nadat God Hem liet lijden. Hij liet hem sterven aan het kruis voor onze zonden. Zijn eigen zoon waar hij zielsveel van hield!

Want Gods liefde voor de mensen was zo groot, dat hij zijn enige Zoon gegeven heeft. Iedereen die in hem gelooft, zal niet sterven, maar voor altijd leven. Johannes 3:16 uit de Bijbel in gewone taal.

Voor mij betekent het geloof veel en op een dag als vandaag wil ik daar bij stil staan. Vandaag vieren we dat Jezus is opgestaan, nadat hij aan het kruis is gegaan. Wellicht heb je afgelopen donderdag “The Passion gezien op televisie. Ik vind het ieder jaar een bijzonder spektakel, waarin de laatste uren van Jezus op een moderne manier wordt uitgebeeld. Ieder jaar kijk ik en vind ik het prachtig. Donderdag raakte mij de volgende woorden: “Laat mijn hand niet gaan, je hoeft dit niet alleen te doen.” Soms vergeet ik dat weleens en wil ik het eigenlijk ook zelf doen, maar dat hoeft niet. God is daar en wil mij helpen!

Vandaag dus eerste paasdag. Voor velen een gewone zondag. Voor anderen een gezellig samen zijn. En voor ons dus stilstaan bij de opstanding van Jezus en als gezin naar de kerk om die boodschap te horen. Morgen is het tweede paasdag en gaan we naar Kijk bij de Boer hier in de buurt.

Ik wens jullie allemaal fijne paasdagen. Geniet morgen van die extra dag vrij van je gezin, familie of vrienden.

Liefs Angela

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Liefs Angela

You Might Also Like

9 Comments

 • Reply
  demallemolenmoeder
  27 maart 2016 at 05:42

  Mooi gesproken! Ik sluit mij dan ook helemaal aan bij jouw woorden. Ik wens jullie ook hele fijne paasdagen.
  demallemolenmoeder onlangs geplaatst…Een brief aan.. #7My Profile

  • Reply
   Angela Lodder
   28 maart 2016 at 18:34

   Dankjewel! Ik hoop dat jullie genoten hebben van de pasen!

 • Reply
  Mathiske's mama blog
  27 maart 2016 at 19:12

  Hele fijne paasdagen!
  Mathiske’s mama blog onlangs geplaatst…Pasen 2016My Profile

 • Reply
  Nathalie
  29 maart 2016 at 07:16

  Wat mooi geschreven!
  Nathalie onlangs geplaatst…Feest want vandaag ben ik jarig!My Profile

 • Reply
  Nicole
  16 april 2017 at 08:23

  Fijne Paasdagen!
  Nicole onlangs geplaatst…13 redenen waarom je ’13 Reasons Why’ moet zien!My Profile

 • Reply
  Simone
  16 april 2017 at 09:34

  Mooi! Fijne paasdagen!
  Simone onlangs geplaatst…Welterusten! Avondroutine met dreumesMy Profile

 • Reply
  Annemieke
  16 april 2017 at 23:44

  Wow wat heb je dat mooi beschreven!! Dankjewel!

 • Leave a Reply

  CommentLuv badge

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  error: Deze content is beveiliigd