Daniël | Net één en hij loopt!

Ik vind het een van de mooiste mijlpalen die er is. Een kindje dat voor het eerst gaat lopen. Daniël probeerde zichzelf met 8 maanden al op te trekken. Met 9 maanden ging hij zelf ergens aan staan en liep hij kleine stapjes aan onze handen en als we hem loslieten dan bleef hij ook even staan. Met 10 maanden kon hij, als hij stond, weer zelf gaan zitten. Met 11 maanden kon hij zelf gaan staan vanuit zit en bleef hij ook een tijdje staan zonder dat hij dat doorhad. In de tijd daarna zette hij af en toe een klein stapje, maar liet zich dan meteen vallen. Weten jullie nog dat ik een keertje schreef dat hij met zijn verjaardag (23 mei) misschien al zou lopen? Dat gebeurde net niet. Op zaterdag 26 mei, de dag dat we zijn eerste verjaardag vierden, zette hij een paar kleine stapjes. Daar bleef het bij en toen was het donderdag 31 mei. 

Hij loopt!
Net voordat Stephan en ik naar ons werk gingen, besloot Daniël dat het tijd was om te gaan lopen. Volop juichen en aanmoedigen zoals we bij zijn zus destijds ook deden. De trots die je dan ziet op dat kleintje gezichtje is goud waard. Hij weet heel goed dat het knap is wat hij doet. Uiteraard moest ik het filmen. Ik kan uren kijken naar dat filmpje, die lach en die pretoogjes van hem. Heerlijk. Ik heb ook nog een filmpje van de achterkant gemaakt, zodat ik hem met jullie kan delen 😉

Trotse mama hier!🙌🏻 Ik vind dit toch wel een van de mooiste mijlpalen❤ 1 jaar oud, kleine knapperd!

Een bericht gedeeld door Angela (@mamametpassie_nl) op

Vallen en opstaan
Daniël is snel, tenminste dat zijn de reacties uit onze omgeving. De meeste kindjes lopen tussen de 12 en de 18 maanden. Maar sommigen ook eerder of later. Laten we voorop stellen dat ieder kindje het op zijn of haar eigen tempo doet. Uiteindelijk gaan alle kindjes lopen, tenzij er een fysiek probleem is waardoor dat niet kan. En als je loopt, dan komt daar automatisch vallen en opstaan, dat hoort erbij! Voor ons is dat alleen compleet nieuw, want Naomi is gaan lopen toen ze 14,5 maand was en praktisch niet meer gestopt. Ik vind dat zo schattig als kindjes dan net lopen, dat ze dan vallen en meteen weer opstaan.  En dat doet onze zoon nu dus ook 🙂 Een doorzettingsvermogen hebben die mini’s hoor! Ook buiten oefent hij er druk op los, al vindt hij dat nog wel iets spannender. Op het kinderdagverblijf en bij mijn schoonouders heeft hij zijn kunsten al laten zien. Hij heeft er de grootste lol in!

Lees ook: Groot nieuws | Naomi kan lopen!

Letterlijk loslaten
“Je kunt er nu achteraan” dat roepen veel mensen dan. Maakt mij overigens helemaal niks uit, heerlijk vind ik het! Ik zie mezelf al lopen met Daniël en Naomi aan mijn hand. Of Naomi en Daniël hand in hand *smelt*. Ik hoop wel dat hij nog heel graag in de draagzak wil, want die momenten vind ik zo fijn. Dus dat blijven we zeker ook nog doen. Onze mooie zoon loopt gewoon jongens. Wat gaat de tijd toch snel. Mega trotse moeder hier.

Eerste schoentjes
Tijd om te shoppen, want het wordt tijd voor zijn eerste echte loopschoentjes. Bij Naomi waren ze van Shoesme, maar ik heb van Bunny’s ook hele leuke gezien. Hebben jullie nog tips voor andere toffe merken met een flexibele zool? Die dus speciaal zijn voor de eerste stapjes. Laat het mij weten!

Met hoeveel maanden liep jouw kindje? 

Liefs Angela

You Might Also Like

4 Comments

 • Reply
  Nicole
  2 juni 2018 at 06:08

  Fay was 14 maanden. Precies een week voordat we op vakantie gingen liep ze.. en ze stopte niet meer haha dus op vakantie leek het ook alsof ze dat al een tijdje deed haha..
  Nicole onlangs geplaatst…Must read! Drie maanden lang minder blogsMy Profile

 • Reply
  Moederschip
  2 juni 2018 at 06:11

  Ooh waw geweldig! En inderdaad heel snel! Mijn zoontje is bijna 16 maanden maar begint nu pas goed aan de hand te stappen. Nog even geduld dus 🙂
  Moederschip onlangs geplaatst…Moederschip maand-ABCMy Profile

 • Reply
  Linda
  2 juni 2018 at 13:37

  Elaiza was 17 maanden voor ze los liep, vond het veel te leuk om te kruipen of langs de kasten/tafel te lopen.
  Linda onlangs geplaatst…Consultatiebureau: de 3 jaars afspraakMy Profile

 • Reply
  girl from the barrio
  9 juni 2018 at 09:36

  Ik vind de schoentjes bij Zeeman en C&A hebben de beste zijn voor mijn dochter toen ze net begonnen met lopen. Ze zitten goed en heel zacht.

 • Leave a Reply

  CommentLuv badge

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  error: Deze content is beveiliigd