DANIËL | MAAND 8

Een jaar geleden hadden we net de zenuwslopende 20-wekenecho gehad. Wisten we dat we een zoon kregen. En nu zijn we al acht maanden een gezin van vier. Al acht maanden genieten we van dit mooie mannetje.

Gewicht en lengte
Zoals ik de vorige keer al zei, heb ik werkelijk waar geen flauw idee. Ik heb wel even met hem op de weegschaal gestaan hier thuis en die zegt dat hij 8 kilo weegt. Zou kunnen kloppen, maar hang me er niet aan op. Maat 68 is echt veel te klein, maar sommige broekjes passen echter nog wel, waaronder van Tumble ’n Dry.

Eten
Hij drinkt borstvoeding, krijgt fruit, een koekje van De Kleine Keuken of Maisknabbels van de Jumbo tussendoor en een groentehap. Sinds een paar dagen krijgt hij een halve boterham in de ochtend, maar daar eet hij tot nu toe nog maar 1/4 van op.

Slapen
De afgelopen maand hebben we goede nachten gehad, maar ook vreselijk nachten. Iets met tandje nummer 3. De avonden zijn wel echt ontzettend fijn, want hij gaat tussen 19:00 – 19:30 naar bed en slaapt (met twee tussenpozen om te drinken) tot de volgende ochtend 7:00 – 8:00 uur. Mega netjes. De keren dat de nachten dus niet zo fijn waren, spookte hij behoorlijk en wilde niet slapen in de nacht. Die tijd lijkt nu weer voorbij te zijn. GELUKKIG!

Ontwikkelingen ten opzichte van de vorige maand
* Niks is veilig in het huis, want je pakt alles wat je maar pakken kan.
* Binnen no time ben je aan de andere kant van het huis.
* Je bent een klein vreetzakje en mama geniet daar enorm van. Er is niets wat je niet lust tot nu toe.
* Je kunt je nog steeds zo goed alleen vermaken. Of dat nu in de box of op de grond is, het maakt je niets uit.
* Je probeert te staan. Als je op de grond zit met papa of mama, dan probeer je op alle mogelijke manieren iets te pakken zodat je je kan optrekken. Vol trots kijk je als het lukt.
* Je probeert te kruipen, maar dat wil nog niet echt lukken. Mama vraagt zich af of je dat überhaupt wel gaat doen, je komt immers heel goed vooruit op je buik.
* Je gilt er op los als iemand je speelgoed afpakt. Dat vind je echt niet leuk. Het maakt niet uit of een andere baby dat doet, je zus, papa, mama, oma of opa.

Ik heb de afgelopen weken veel mailtjes en berichtjes via Instagram gekregen met de vraag hoe ons ritme nu is qua eten en slapen. Daar komt deze week een blog over op mijn website, mocht je geïnteresseerd zijn.

Tot de volgende update!

Liefs Angela

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

error: Deze content is beveiliigd