DANIËL | MAAND 6

In het kader van: “Beter laat, dan nooit”, hierbij dan toch de maandupdate van Daniël. Ik kon een tijd lang niet inloggen op mijn website. Een te lang verhaal om uit te leggen. Het goede nieuws is dat het nu weer kan. Over een paar dagen komt zijn zevende maand alweer online en ik wil dit toch wel heel graag nog met jullie delen 🙂

We brachten een bezoekje aan het consultatiebureau waarbij de jeugdarts hem zag. Hij ontwikkelt zich helemaal zoals het hoort. Altijd fijn om te horen natuurlijk. Verder was ze geloof ik een beetje verbaasd dat we nog maar net gestart waren met hapjes geven. Maakt niets uit, wij doen gewoon wat voor ons goed voelt.

Gewicht en lengte
Ik vind het altijd leuk om een gokje te wagen voor we naar het consultatiebureau gaan. Ik gokte op 7 kilo en 65 centimeter. Des te leuker om dan te ontdekken dat hij daadwerkelijk ook 7 kilo woog en 65,2 centimeter lang is. Hij draagt maat 68, maar sommige truitjes worden al wel echt te klein. Dat wordt binnenkort dus shoppen!

Eten
Goh, vast geen verrassing. Nog steeds borstvoeding en er komt zo waar wat meer ritme in. Om de 4 uur komt hij nu voor een voeding. In de avond wisselt het enorm, hij wil toch nog wel erg vaak een slokje drinken. We zijn gestart met hapjes en dat ging vanaf het eerste moment meteen goed. Wortel en zoete aardappel hebben we tot nu toe geprobeerd en dat vindt hij ontzettend lekker. Banaan gaat er ook goed in. Langzaam aan gaan we wat meer experimenteren.

Slapen
Daar is eigenlijk niets verandert. Hij slaapt overdag in de ochtend een uurtje en in de middag vaak een lange dut van 3 uur. In de avond wisselt het nog enorm, maar kijk er wel naar uit dat hij daar ook echt een goed ritme in krijgt. De nachten…. we hebben het er maar niet over. Hij komt nog minimaal twee keer namelijk.

Ontwikkelingen ten opzichte van de vorige maand

* Je kan blijven zitten sinds 22 november
* Je gaat steeds meer brabbelen
* Je gilt het uit als het te lang duurt voor een volgend hapje eraan komt
* Je kan nu ook van je buik naar je rug rollen, maar soms vind je dat nog wel moeilijk en roep je gewoon om mama of papa door te gillen.
* Je adoreert je zus. Diep onder de indruk als ze aan het spelen is.
* Je kijkt graag rond en observeert alles om je heen.
* Je vindt het prima als je zus iets van je afpakt, je bent zo’n goedzak. Benieuwd wanneer je dat niet meer oké vindt.

Tot de volgende update!

Liefs Angela

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

error: Deze content is beveiliigd