Daniël | maand 4

Ons mooie mannetje is alweer ruim vier maanden bij ons. Vier maanden lang zijn we al een gezin van vier. En hoe gek het misschien ook klinkt, ik weet niet eens meer hoe het wat om met zijn drietjes te zijn. Je went ontzettend snel aan een nieuwe situatie.

Daniël is nog steeds een heerlijk vrolijk mannetje. Hij lacht gewoon altijd en naar iedereen. Als hij wakker wordt dan lacht hij. Gaat hij naar bed, dan gaat hij ook lachend. Het is een prachtig mannetje waar we enorm trots op zijn. Hij lijkt echt sprekend op Stephan en dat vind ik heul errug leuheuk! Een mini Stephan heb ik gewoon, SMELT! Gisteren brachten we weer een bezoekje aan het consultatiebureau. Daar werden zijn lengte en gewicht gemeten en kreeg hij weer inentingen. Naomi was ook mee, want ik moest om 8:30 uur op mijn werkdag. Ze was zo lief voor hem, tijdens de prikjes!

Gewicht en lengte
Daniël weegt 6170 gram en is 62 cm lang. Hij draagt maat 62, want 56 is al een tijdje te klein. Hij groeit goed op mijn borstvoeding en dat vind ik toch wel heel erg fijn. Toch heeft hij een dipje in zijn curve, maar dat zie je vaak met vier maanden. De bekende borstvoedingsdip wordt het ook wel genoemd.

Eten
Er valt zo weinig over te zeggen eigenlijk. Nog steeds borstvoeding namelijk. Hij drinkt overdag zo’n 4 keer. In de avond dan nog een keer en de nachten verschillen per dag. Soms komt hij twee keer in de nacht, maar ook weleens drie keer. Hij drinkt dan 10 minuten en valt weer in slaap. Het is te doen, maar doorslapen is toch een stukje fijner. We starten over twee maanden met hapjes, als hij 6 maanden is dus. Daar kijk ik ook wel weer naar uit!

Slapen
Overdag slaapt hij als een roosje en in de avond is het de laatste twee weken iets lastiger om hem op tijd in bed te krijgen. Toen ik ging werken sliep hij megagoed, om 7:00 uur in bed tot 2:00 en dan om 7:00 uur weer wakker. Dat ritme is weg met de vier maanden sprong lijkt wel. Net als zijn zus toen was, is hij dan in de avond wakker en gaat pas rond 22:00 uur echt voor de nacht. Het grootste verschil is dat Daniël gewoon lekker speelt en kletst in de box beneden. En af en toe dan wil hij gewoon even met ons kletsen. Ik zie liever dat hij natuurlijk slaapt, maar het is beter dan een huilende baby. Want zo zagen de avonden er met Naomi dan altijd uit in sprongetjestijd.

Ontwikkelingen

* Je rolt van rug naar buik met gemak
* Van je buik naar je rug is nog wat lastiger, dus dan moeten we je helpen
* In de wipstoel of de kinderstoel probeer je te gaan zitten.
* Je maakt hele harde geluiden.
* Je lacht hardop en dat is toch wel het mooiste geluid dat je maakt.
* Je brengt gericht speeltjes naar je mond.
* Je bent erg nieuwsgierig, want je kijkt graag in het rond.
* De kwispelende staart van de hond van opa en oma vind je reuze interessant.
* Je kijkt vol bewondering naar je zus als ze aan het spelen is.
* Je bent enorm gefocust op je speelgoed of andere dingen die in je gezichtsveld komen.

Tot de volgende update!

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Liefs Angela

You Might Also Like

3 Comments

 • Reply
  Christine
  5 oktober 2017 at 14:30

  Wat fijn dat de nachten over het algemeen nog maar één keer onderbroken worden! Na dat sprongetje komt het vast ook weer goed met doorslapen..
  Deze maand staat echt in het teken van aandacht en interactie met de omgeving aan de ontwikkelingspunten te zien! En fijn dat rollen ook al met alle gemak wordt gedaan..
  Geniet maar heerlijk van je gezinnetje!! Ook met Naomi alles goed?

 • Reply
  Frank
  6 oktober 2017 at 06:23

  Fijn dat het goed gaat met de ontwikkelinhlg van jullie mooie mannetje. Geniet ervan als gezin!!
  Frank onlangs geplaatst…Bijna 2 jaar vaderMy Profile

 • Reply
  Simone
  9 oktober 2017 at 11:12

  Wat fijn dat het goed gaat met het kleine mannetje. En wat gaat het snel zeg… 4 maanden alweer!
  Simone onlangs geplaatst…Vlog: Even schrikken van de 20 weken echo…My Profile

 • Leave a Reply

  CommentLuv badge

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  error: Deze content is beveiliigd